Strona 22 z 418 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

No Jet Black się zwie ten do plastików jak sprawdzisz go na oponkach daj znać będę wdzięczny Teraz mam koncówke Poor boys World Trim Restorer, niby do plastików ale daje go na opony i też jest ok.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

widzę Damian że pięknie się odbijasz ja już chyba wiem jaki masz odcień lakieru - widziałem ostatnio taką Ar 147 w bełchatowie, czarny lakier ale delikatnie mieniący się w słońcu na głęboki brąz... czy dobrze myślę :> ?

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Dokladnie Pawciu,w słońcu ładnie die mieni i ma taki ciemny brązowy kolor

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Gdzie kupić pędzelek do czyszczenia - i swoją droga dlaczego one są takie drogie?

I z racji tego, że po przeczytaniu tego wątku oraz KA postanowiłem sam zacząć dbać o auto zamiast oddawać je ciągle do mycia i czyszczenia mam pytanie do tych którzy korzystali z Megsa - czy zestaw Paint Restoriation jest godny uwagi? Zanim przyjdzie czas na Alfę chciałbym "poćwiczyć" na niemcu, więc nawet jak coś źle pójdzie (o ile to możliwe) płakać nie będę. A może macie jakieś inne propozycje dla amatora?

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    Gdzie kupić pędzelek do czyszczenia - i swoją droga dlaczego one są takie drogie?
    a po co Ci dedykowany? Kup zwykły w markecie ze średniej półki. Jeśli ma metalowe elementy to trzeba zabezpieczyć je izolacją lub termokurczliwą koszulką.

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Hej. Przebrnąłem przez jakieś 14 stron tematu i przyznaję, że już mi się nie chce Mam pytanko do kolegów którzy wiedzą co i jak w temacie, bo ja jestem dość zielony

Alfa parę godzin temu wróciła z polerki. Lakiernik się spisał i nie muszę robić korekt pomimo cimnego lakieru. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130621_160936.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	152.5 KB
ID:	99559Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130621_160952.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	199.3 KB
ID:	99560 Wygląda to tak.

Lakiernik auto dokładnie umył i zabezpieczył jakimś dość drogim woskiem. Ma wytrzymać do 10 myć szamponem z woskiem, więc mam chwilę spokoju, ale jak ten wosk się skończy to przydałoby się zadbać o lakier.

Z tego co wyczytałem w temacie jestem już zdecydowany na:
    -POORBOY'S Black Hole - bo polerka wszystkiemu nie dała rady, a to zawsze trochę zamaskuje Do tego efekt genialny
    -Poorboy’s Natty’s Blue

Wiem jak już w jakiej kolejności myć auto, ale nie mam zielonego pojęcia jakie wybrać APC, szampon, glinkę i czym aplikować te PB. Pomożecie?

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Też chętnie poczytam Będziemy działać razem

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

@Morbob, zakładając, że nie masz żadnego sprzętu zacznij od zakupu miękkiej rękawicy (Carpro jest świetna! Megs też daje radę) i dwóch wiader.

Jeśli auto jest po polerce to IMHO narazie glinka na nic Ci nie jest potrzebna.
    Co do reszty kosmetyków to nie ma jednej odpowiedzi - polecam poczytać testy na kosmetyce aut - każdy środek zachowuje się innaczej.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Morbob jeżeli jest lakier w super stanie to tylko rekawica CarPro,Szampon polecam Duragloss 901 ale fajna jest też presta sudzz(chyba tak) i tańsza,Aplikatory megsa żółte,BH i Nattys dobry wybór,ale do zamaskowania rys wziął bym AF Tripple i na to dał Nattysa,i jeszcze jakieś fibry , QD dedykowane QD+ od PB lecz ja bardzo polecam QD SG no rozwalilo mnie ostatnio ,firma nie jakas extra ale mają coraz lepsze kosmetyki

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    SG no rozwalilo mnie ostatnio ,firma nie jakas extra ale mają coraz lepsze kosmetyki
    Popieram, mam kilka ich kosmetyków i są na prawdę światowej klasy (może poza Iron Off którego w łapach nie miałem ale w teście na KA wypadł średnio). Od siebie polecam i zawsze będę polecać Red Devil - jako apc działa cuda a kosztuje niedużo. Szmpony i dressingi do plastików też mają bardzo dobre.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."