czyli samo glinkowanie i nalozenie wosku nie da powalajacego efektu trzeba jeszcze przepolerowac auto miedzy tymi zabiegami tak? za pomoca jakies pasty polerskiej? dobrze mysle?
Clenera dokładnie a nie pasty polerskiej to zupełnie co innego.
aha
no to teraz trzeba zglebic temat clenera
zabieram sie za czytanie
Kilka postów wyżej Masz odp kolegi Artiha bo zdawałem podobne pytanie.
cleaner nie zastąpi niestety polerowania. To zupełnie dwie inne rzeczy choć oczywiście lepiej cleaner niż nic.
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Panie, czym polecacie (czyms bardzo dobrym) zakonserwowac ognisko rdzy bardzo male na przednich nadkolach? Odpryslo mi kawalek lamkieru a malowanie odlozylem na po zimie, i chce czyms to po zdarciu rdzy czyms zakonserwowac zeby dalej nie lazło. Najlepiej w kolordzie srebrnym![]()
Czosnek Hammeritem:-D
Dodano po 3 minutes:
A powiedzcie czy ta glinka ValletPrO Yellow jest bezpieczna? Tzn.czy nie zrobie nia krzywdy lakierowi?-to moje pierwsze glinkowanie...
Po glinkowaniu auto myjemy szamponem?
Ostatnio edytowane przez blood_dd ; 06-11-2014 o 12:51
z tego co czytalem to sa rozne glinki o roznej agresywnosci
ale ta podobno jest bezpieczna i tacy laicy jak my nie powinnismy nic zepsuc hehe
ale to niech sie wypowie ktos kto sie zna
ja sie nie znam tylko czytalem
no wlasnie a po glinkowaniu myjemy auto czy dajemy clener i wosk?
no i jeszcze jedno pytanie czy jak juz bede mial nalozony wosk to po jakims czasie auto wczesniej czy pozniej sie ubrudzi i co na myjnie bezdotykowa jechac nie moge bo tam tym proszkiem zmyje od razu wosk tak?
dobrze doczytalem czy cs zle zrozumialem?
to jak mam umyc auto? pewnie recznie i to w dodatku jakims specjalnym szamponem ktory nie zmyje wosku?
Wyczytalam,ze wystarczy destylowana na myjni.
Jeśli zabrudzenia sa powazne i destylowana nie wystarczy to trzeba szamponem w domowym zaciszu:-) Proch na myjni raczej zjada wosk.