Strona 23 z 39 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 389

Temat: artykuł o 4C

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Akurat z kółka Cupy jest:
    http://bcove.me/iondc0ih

I z 4C też:
    serio nie ogarniasz skad ta roznica w czasach pomiedzy Cupra a 4C ? zobacz jak pracuje kierowca w Seacie a jak pracuje kierowca w 4C. W Seacie jedzie Jordi Gene - to jest zawodowy kierowca wyscigowy jezdzacy w wyscigach WTCC na Seacie Leonie. Alfa jedzie dziennikarz. Niemcy standardowo zrobili show pod Nurgburgring. Nie ma takiej opcji zeby Cupra byla szybsza od 4C - to juz nie chodzi o to , ze 4C jest fantastyczna ( a jest ) tylko o fizyke , auto wazace 1250 kg majace naped na przod i jedyne 280KM nie ma szans z 4C w rownej batalii i kropka. Po to ten film zostal zrobiony zeby wlasnie Wam zaimponowac. Jak Fiat wrzucilby Alonso do Alfy 4C to z tego Seaciatka zostalyby wiury. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz ( choc tego akurat nie jestem pewien) skrzynia DSG jest manualna ? bo Gene mieli lewarkiem jakby to byl manual a w oficjalnych czasach jest napisane , ze Seat mial DSG.

Prosze Was tylko abyscie nie wypisywali glupot na podstawie tak diametralnie roznych przejazdow poogladajcie troche F1 to nie bedziecie tak latwo lykac niemieckiej propagandy.

Wracajac do spidera , rewelacja jeden maly minus , obramowki swiatel przednich moim zdaniem moglyby zniknac co myslicie ? no chyba , ze sa z materialu innego niz zwykly plastik. Ale i tak wyglada swietnie, dobrze , ze zamiast MX5 bedzie 4C spider.
    Ostatnio edytowane przez fan ; 04-03-2014 o 20:59

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

DSG ma opcje ręcznej zmiany biegów.

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    Jak Fiat wrzucilby Alonso do Alfy 4C to z tego Seaciatka zostalyby wiury.
    To powiedz mi - w czym problem? Fernando jeździ dla Ferrari (czyli Fiata), niech go wsadzą w 4C i niech zrobi kółko... To też pokazuje podejście do Alfy.
    Poza tym, zbliżony czas ma Cayman, który ma zdaje się napęd na tył i ponad 300KM. I jego też mógł prowadzić najlepszy kierowca "w kieszeni" VAG-a...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Ale co tu udowadniać? 4c raczej nie potrzebuje 'takiej przewagi'..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał 3voQ Zobacz post
    DSG ma opcje ręcznej zmiany biegów.

zgadza sie, no ale chyba nie jest to zmiana biegow jak w zwyklym nanualu ? Gene prowadzi lewarek, zapina biegi czy mi sie zdaje ? DSG to zdaje sie dwusprzeglowka i dziala z grubsza podobnie do TCT jesli sa zmiany manualne to nie polegajace na zapinaniu biegow tylko wciskaniu lopatek albo lewarkiem w pozycjach + i -. przynajmniej ja takie DSG znam.

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    zgadza sie, no ale chyba nie jest to zmiana biegow jak w zwyklym nanualu ? Gene prowadzi lewarek, zapina biegi czy mi sie zdaje ? DSG to zdaje sie dwusprzeglowka i dziala z grubsza podobnie do TCT jesli sa zmiany manualne to nie polegajace na zapinaniu biegow tylko wciskaniu lopatek albo lewarkiem w pozycjach + i -.
    Prawda ale filmu nie widziałem wiec nie wiem czy to DSG czy ńie..

156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał 3voQ Zobacz post
    Ale co tu udowadniać? 4c raczej nie potrzebuje 'takiej przewagi'..
    Jak pisałem wyżej, duża część potencjalnych nabywców tego samochodu kieruje się właśnie czasami w porównaniu z konkurencją... Skoro 'ludowe' Renault mogło podejść na poważnie do zagadnienia, to tym bardziej sportowej Alfie wypadałoby.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Eee tam, ja bym nie szufladkowal AR z reszta pospólstwa ówczesnej motoryzacji, to trochę tak jak z podawaniem spalania w przypadku Ferrari, mozna podać ale po co? Wszyscy wiedza ze spali ile wlejesz, a jak szybko to juz detal, mało ważny:-)

156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To powiedz mi - w czym problem? Fernando jeździ dla Ferrari (czyli Fiata), niech go wsadzą w 4C i niech zrobi kółko... To też pokazuje podejście do Alfy.
    Poza tym, zbliżony czas ma Cayman, który ma zdaje się napęd na tył i ponad 300KM. I jego też mógł prowadzić najlepszy kierowca "w kieszeni" VAG-a...
    w tym problem ze w Alfie nie jechal Gene ani Alonso tylko dziennikarz i tylko w tym. Dlaczego niby Alfa miala robic taki cyrk jak niemcy co to za prestiz? chyba nie w tym rzecz zeby robic wszystko pod publike. Moze kiedys przy okazji ktos z kierowcow zasiadzie do 4C i pyknie zaj...bisty czas ale to przy okazji, nikt nigdy nie mowil , ze czasy uzyskiwane na nurgburgring sa miarodajne podczas gdy za kierownicami zasiadaja raz profesjonalisci , raz kierowcy testowi a innym razem zwykli dziennikarze. Caly cyrk wokol nurgburgringu jest nakrecony przez niemieckich producentow i jest wykorzystywany marketingowo. Tylko , ze bez wzgledu na to auta beda od strony technicznej tak samo szybkie jak wyjechaly z fabryki i to jest przynajmniej dla mnie najwazniejsze.

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Np. Stig..

156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)