this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
No przecież jeździ coś w nierówno przyciętej budzie Ghibli ... to chyba Giulia właśnie.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Koncepcja istnieje. Ale to tyleelementy wnętrza dopiero zaczęto projektować. Czyli na razie jest tylko surface zewnętrznego wyglądu. Szwagrowi trafiły się nawiewy....
To jak z Duke Nukem Forever - z 15 lat kazali czekać, sto razy odwlekali daty premiery a jak po tylu latach w końcu ta gra wyszła to wszyscy byli zawiedzeni że nie jest przełomowa.
Tutaj może być podobnie bo nadzieje są już na maksa rozdmuchane, pewnie fo będzie zwykłe auto, trochę ładniejsze od konkurencji i jak zwykle jedynie aspirujące do grona premium
Czyli chrysler 300c ,lancia thema i nowa Giulia to będzie to samo jak Lancia Delta , Fiat Bravo, Alfa Romeo Giulietta aha zapomniałem jeszcze o Mito i Fiacie 500![]()
Ile razy będę czytał na tym forum takie bzdury?! Delta i Bravo są zbudowane na tej samej płycie, Giulietta na zupełnie innej!
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
a to przepraszam , czytałem gdzieś coś kiedyś albo też skojarzyłem te modele do siebie .
Wszyscy kojarzą, ale na tym forum nie wypada. MiTo jest na płycie Grande Punto (czy 500 też, to już nie wiem).
Płyta będzie raczej wspólna dla Ghibli i Giulii, ale że w płycie Ghibli jest chyba 3% pozostałości z płyty 300C, to masz 3% racji.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Platforma jest nowa dla Giulii... nazywa się Giorgio. Dlaczego nowa? Bo nowa Alfa będzie tylnonapędowa/4-napędowa, zatem zastosowanie płyty z Delty, srelty czy innego bravo (którego już nie produkują btw) nie ma racji bytu z technicznego punktu widzenia.
... i tak, Maserati też ma być na płycie Giorgio.
A tak jeszcze w temacie silników... to mam wrażenie, że nie będzie nowego V6 JTDm, tylko żywcem wezmą jednostkę z Maserati Ghibli 3.0 V6 TDI... i co najwyżej zamiast TDI przykleją znaczek JTDm![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 13-11-2014 o 10:16
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond