Zasadniczo tak, zwłaszcza na zimno ale można przedawkowac i wtedy spalanie może być gorsze. W 6900 jest jeszcze dodatkowy katalizator spalania jak w 6200 tylko jest go w 6900 o wiele więcej.
Zasadniczo tak, zwłaszcza na zimno ale można przedawkowac i wtedy spalanie może być gorsze. W 6900 jest jeszcze dodatkowy katalizator spalania jak w 6200 tylko jest go w 6900 o wiele więcej.
Witam
AR 159 1.9 JTDm 16v - egr zaślepiony, klapy out. DPF na pokładzie. przebieg 240000km
Około 2000km temu zalany profilaktycznie Archoil 6400 D-MAX zalane do około 70l ropy. - odczucia ? Może delikatnie lepiej wkręcał się silnik na obroty i kulturka pracy lekko na+. Delikatnie może dlatego, że zalewam zawsze Verva ON? Wtedy też przypadło wypalanie DPF i powiem, że bardzo długo wypalał się DPF, aż zdziwiony byłem. Nie wiem czy zbieg okoliczności czy wina dodatku. Goniłem nieźle samochód podczas wypalania i jeszcze i jeszcze dobre 15km zrobiłem i dopiero wtedy zakończyła się procedura. Mam porównanie bo wcześniej wypalał się znacznie krócej, np. dzisiaj około 7km wystarczyło i już po. - dziwne![]()
Ostatnio edytowane przez Strange ; 18-11-2016 o 21:00
Możliwe że więcej brudu poszło do DPF po kompleksowym czyszczeniu.
Kurcze, ludzie kochani - przecież to podstawowa matematyka i czytanie ze zrozumieniem. Tak ciężko wejść na stronę Archoil, znaleźć produkt który Was interesuje i przeczytać ile lać na ile litrów i który do czego służy? Pojemność zbiornika macie w instrukcji.
Fakt, że te wypociny zwane opisem nie ułatwiają dojścia co do czego, ale dla chcącego nic trudnego.
[MENTION=60453]ziomal73[/MENTION]
Sprawdź jakiej pojemność jest zbiornik 159 i czy mieści się w podanych widełkach.AR6400-D - NOWY AR6400-D MAX do silników diesela jest potężnym nowej generacji dodatkiem do oleju napędowego na bazie najnowszych wysokiej skuteczności kompleksu składników czyszczących, który szybko i bezpiecznie usuwa gumy, laki, nagary i depozyty węglowe z układu paliwowego i silnika. [...] Butelka AR6400-D MAX 400ml wystarcza na 40 do 80 litrów oleju napędowego.
wlyszkow kur... kto Ci te opisy wymyśla?Archoil AR6900-D MAX – Advanced Fuel Synthesis (PD&CR DIESEL) – to najbardziej zaawansowany unikalny 100% aktywny kompleksowy koncentrat silnego nano modyfikatora spalania oleju napędowego Archoil, najwyższej skuteczności detergentów oraz dodatków smarnych i obniżających tarcie, cetane boostera i innych uzupełniających składników (m.in. przeciwutleniacz, demulgator, inhibitor korozji) opracowany dla najbardziej wymagających użytkowników oczekujących maksymalnej ochrony i osiągów od każdego silnika wysokoprężnego. [...] Stosować do oleju napędowego w proporcji 1:1000 (50ml na 50L ON)
Sprawdź jakiej pojemności jest zbiornik 159, przelicz (skomplikowane, nieprawdaż) ile ml tego potrzeba na 1 litr paliwa i pomnóż co Ci wyszło przez pojemność zbiornika 159. Na wszelki wypadek odejmij od końcowego wyniku z 10% - odliczysz rezerwę w baku jakbyś lał co tankowanie.
-------
O mieszaniu w ulotkach nic nie ma, ja bym nie mieszał, lepiej nie ryzykować że się coś zważy.
Ostatnio edytowane przez jersey ; 25-11-2016 o 14:24
6900-D daje się 1ml na każdy litr ON. 159 ma 70l baku + jakieś 7l rury/rezerwy. Pierwszą dawkę 6900-D dałem 75ml, następne dawkuję również zgodnie z zalecanym stężeniem, czyli jak wiem, że wleję 50l paliwa, to przed tankowaniem dodaję 50ml dodatku.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Wlyszkow - czy podwójna dawka Archoila 6900 D-MAX dodana do zwykłego ON coś daje lub może pogorszyć?
Na pewno nie da nic, a czasem może pogorszyć.
100ml 6900-D Max na 50L to max że względu na liczbę cetanową. Może pracować trochę lepiej niż 50ml tam gdzie silnik potrafi wykorzystać aż tak wysoka liczbę cetanową.