Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

sprytny
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Podłączenie tunera dvbt znany jest z forum Lancii (przynajmniej mi). Jest to proste bo nie trzeba konwertera. Audio podłącza się pod nazwijmy to "AUX" wlutowany w płytę magnetofonu. Chyba że ktoś nie chce stereo. Czyli rozumiem że jednym przyciskiem przełączasz fonię a drugim wizję? I o ile dla mnie osobiście telewizor w aucie to zbędna rzecz to bardzo sprytnie użyłeś tego jako odtwarzacza muzyki (oczywiście jak podłączyłeś stereo). To mi się podoba. Nie wiedziałem nawet że są takie tunery
    Jeżeli chodzi o uszkodzenie obrazu to mi to wygląda jakby jakiś kabelek "puścił". Przejrzyj jeszcze raz złącza.
    A i jeszcze pytanie jak tym sterujesz? Pałęta się pilot czy coś bardziej ze smakiem zrobiłeś?
    nie nie są 2 przyciski ale jeden załąncza przetwornice 12/230 bo po co macały czas chodzić , a 2 przycisk załancza obraz . dźwięk jest narazie mono ale mam plan zrobić stereo dzięki temu
    http://allegro.pl/kaseta-transmiter-...668532528.html

jeśli chodzi o dekoder dvb-t to większoścdekoderów ma wbudowany odtwarzacz filmów i muzyki więc pomyślałem poprostu żę po co mam podłanczaćsamo dvd jak mogę mieć 3 w 1 tv jest jako dodatek i czasami może sie przydać . do dekodera dokupilem jeszcze fajną antene samochodową

http://allegro.pl/antena-tv-dvb-t-fm...611210920.html

jeśli chodzi o obraz to faktycznie muszę przejżeć kabelki

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał sprytny Zobacz post
    dźwięk jest narazie mono ale mam plan zrobić stereo dzięki temu
    http://allegro.pl/kaseta-transmiter-...668532528.html
    Nie idź w to. Wlutuj się z wejściem audio bezpośrednio w przedwzmacniacz kaseciaka. Będziesz miał czyściutki i piękny dźwięk.
    Masz tu jakbyś nie wiedział.
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._line_aux.html

jeśli chodzi o dekoder dvb-t to większoścdekoderów ma wbudowany odtwarzacz filmów i muzyki więc pomyślałem poprostu żę po co mam podłanczaćsamo dvd jak mogę mieć 3 w 1 tv jest jako dodatek i czasami może sie przydać . do dekodera dokupilem jeszcze fajną antene samochodową
    Dobre. Szczerze to nie wiedziałem że te dekodery poszły tak do przodu ale jak ze sterowaniem? Normalnie pilot? No i gdzie tą skrzynkę schowałeś

Jeżeli chodzi o przetwornicę to kup taką małą w gniazdo zapalniczki. Ja mam taką. Ma do 120W i jest mała.

sprytny
    Gość

Domyślnie

no niestety jeśłi chodzi o sterowanie to zostaje pilot . przetwornicę już mam taką na 300 W zmieśliła sie w przestrzeni między schowkiem a poduszką powietrzną (trzeba zdjąć schowek i plastik nad nim) jest tamwystarczająco miejsca żeby to wepchnąć dodatkowo dałem trójnik i przedłżacz do bagażnika więc mam dodatkowe gniazdo 230W bagażniku tak na wszelki wypadek wrazie podłączenia jakiejś lampy . sam dekoder po delikatnym zmodyfikowaniu tylnej częsci schowka wszedł bez problemu do schowka. i odziwo pilot działa przez zamknięty schowek więc nic nie widać. dodatkowo dałem przedłużke usb i dociągnołem ją do zapalniczki . no a z tym dzwiękiem muszę pomyśleć ale najpierw muszę obraz naprawić :/

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

no niestety jeśłi chodzi o sterowanie to zostaje pilot . przetwornicę już mam taką na 300 W zmieśliła sie w przestrzeni między schowkiem a poduszką powietrzną (trzeba zdjąć schowek i plastik nad nim) jest tamwystarczająco miejsca żeby to wepchnąć dodatkowo dałem trójnik i przedłżacz do bagażnika więc mam dodatkowe gniazdo 230W bagażniku tak na wszelki wypadek wrazie podłączenia jakiejś lampy . sam dekoder po delikatnym zmodyfikowaniu tylnej częsci schowka wszedł bez problemu do schowka. i odziwo pilot działa przez zamknięty schowek więc nic nie widać. dodatkowo dałem przedłużke usb i dociągnołem ją do zapalniczki . no a z tym dzwiękiem muszę pomyśleć ale najpierw muszę obraz naprawić :/
    Wydaje mi sie ze mozesz potrzebowac czegos takiego. To jest filtr sygnalu.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	242611825-116526-700_700.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	10.3 KB
ID:	71750

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Wydaje mi sie ze mozesz potrzebowac czegos takiego. To jest filtr sygnalu.

[166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi-242611825_116526_700_700.jpg
    To jest do niwelowania szumów dźwięku. A kolega nie ma zakłóceń w sensie szumów tylko problemu z połączeniem wizji. Szumy w instalacji nie mają z tym nic wspólnego. Wystarczy że wyłączysz silnik i już żadnych szumów by nie było.

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

To jest do niwelowania szumów dźwięku. A kolega nie ma zakłóceń w sensie szumów tylko problemu z połączeniem wizji. Szumy w instalacji nie mają z tym nic wspólnego. Wystarczy że wyłączysz silnik i już żadnych szumów by nie było.
    Ok, rozumiem.

sprytny
    Gość

Domyślnie

ok koledzy problem obrazu rozwiązany faktycznuie puścił jeden pin bodajże pin 18 w kostce ics . zlutowałem i jest ok .
    PS. FifthGearv - jeśli chodzi o dekoder proponuje taki http://allegro.pl/dekoder-stb-tuner-...641572978.html jest mały więć zmieści się np. do schowka i ma diode podczerwieni którą można wystawić gdzieś na wieszku. do tego będziesz potrzebował przetwornica 12/230 v ja mam taką. http://allegro.pl/wk519-przetwornica...683375285.html ale do samego dekodera starczy taka na 75W. następna rzecz to 2 przełączniczki jeden do załączania przetwornicy 2 do załączania obrazu . do tego kabel metrowy lób 1.5 metra euro. oraz kabel np . głóśnikowy jakiś metr. jeśli chodzi o podłączenie to w tym temacie na początkowych kartach jest wszystko opisane . ale jak by to to to jest moje GG 6197035 napisz to mogę napisać krok po kroku co i jak

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To jeszcze potrzebna przejściówka USB bo widzę że tam jest mini USB a w kierunku uproszczenia to zalecam inwestycję 3zł w przekaźnik i przetwornica sama się będzie załączać razem ze stacyjką. Obraz można załączać np nieużywanym przyciskiem kaseciaka.

sprytny
    Gość

Domyślnie

To jeszcze potrzebna przejściówka USB bo widzę że tam jest mini USB a w kierunku uproszczenia to zalecam inwestycję 3zł w przekaźnik i przetwornica sama się będzie załączać razem ze stacyjką. Obraz można załączać np nieużywanym przyciskiem kaseciaka.
    no w tym przypadku przedłużka usb zprzejściówką. jeśli chodzi o przekaźnik to nie koniecznie ja przetwornice podpiołem pod zsilanie zapalniczki a zapalniczka działa mi tylko z zapłonem( lub zapalonymi kontrolkami) ale wole i tak wyłącznik przetwornicy bo po co ma ona chodzić jak słucham zwykłego radia

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Panowie przepraszam że się wtrącę ale czy nie lepiej zastosować przetwornice DC-DC np: http://allegro.pl/przetwornica-napie...674602929.html zamiast przetwornicy 12V/220 ?

Mała zgrabna i nie droga poza tym większa sprawność

Rafał