A w jaki sposób w JTS napędzana jest pompa paliwa?
A w jaki sposób w JTS napędzana jest pompa paliwa?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Yyy w sumie nie złych pytań. Sa dwie pompy... Jedna w baku - elektryczna druga wysokiego ciśnienia napędzana wałkiem ssącym.
Co do błędu to raczej wątpię, bo obroty wałka są wartością stałą w stosunku do pompy. Ewentualna różnica w związku rozciągnięciem łańcucha, i przestawieniem fazy rozrządu dla obrotów pompy wydaje się znikoma, ale kto wie. Nie sądzę aby to było przyczyną. Ale zobaczymy. Co do samego rozrządu to pewnie dla siebie i tak cyknę fotki, a relacja jak najbardziej będzie, gdyż naczytałem się tylu różnych opinii , hipotez,
... no i pobożnych życzeń...
A teraz cos nowego... Relacja na zywo
jestesmy w trakcie wymianydemontaż bez problemów większych. Wszystko zgodnie z eLernem. Jedna uwaga to taka ze pod pokrywa było sporo nagaru i wymagało ostrego czyszczenia. Tydzien temu był wymieniany olej z plukanką.
Jak ktoś ma jakieś pytania albo potrzebę zdjeć to mozna teraz prosić
![]()
O matko [emoji15] jaki masz przebieg? Jaki olej? Co ile wymiana? Bo powiem szczerze to wygląda to bardzo nieciekawie. U mnie było czyściutko pod pokrywą. Zalewam Castrolem i wymiana max co 10 tyś. Przebieg dobija 200 000.
U mnie to bardziej kwestia historii auta. Stało długo olej był zmieniany co 30 tys. Wg ASO we Włoszech ma teraz 100 tys. Przebieg w 100% oryginalny. Olej 5W40 seplenia teraz liqui Moly obecnie
No właśnie proponowałbym nie czekać do 30 tylko co 10 tyś. wymieniaćtutaj pięknie widać jak to ważne...
Dodano po 2 minutes:
Skończonewszystko ok blad P0016 juz niewraca
uwaga jest jedna nie pasował ślizg górny z zestawu inny rozstaw otworów oraz jest wyższy. Poza tym nie było większych problemów wszystko w 5 h razem z klockami i wymiana oleju w skrzyni
Ostatnio edytowane przez songokudj ; 10-04-2015 o 21:32 Powód: Dodano