W przypadku AR6900 D-max lepiej trzymać się standardowych dawek a jak już coś to max +50% dawki. W przypadku AR6200 podwójna dawka dawała większy efekt.
W przypadku AR6900 D-max lepiej trzymać się standardowych dawek a jak już coś to max +50% dawki. W przypadku AR6200 podwójna dawka dawała większy efekt.
Jak pisałem tak zrobiłem. Odstawiłem z ciekawości AR6900 i co? Spadło spalanie O_o Stosuje 6900 od kiedy pojawił się na rynku i auto z każdym tankowaniem delikatnie więcej spalało myślałem, ze to po prostu przyczyna spadku temperatury ale już po jednym czystym baku Vervy spadało na poziom z przed stosowania AR czyli z 8 z hakiem na 7,5. Dla pewności następny też zrobie bez dodatków aby zweryfikować czy wynik to nie przypadek.
A jak zaczynałeś stosować AR6900-D to nie pisałeś, że się poprawiła praca silnika i spalanie?
Napisał Pływak
Jak widać nie pisałem, ze coś spadło. Nawet jak wysyłałem Ci PW z opinią po pierwszych bakach to pisałem, ze różnice w granicach błędu pomiarowegoZ każdym bakiem delikatnie wzrastało co jak napisałem tłumaczyłem spadkiem temperatury (zaczynałem zalewać bodajże w sierpniu, a zaraz mamy grudzień) ostatnie tankowania średnia cały czas powyżej 8, aż tu nagle spadek na czystej Vervie do 7,5 ale jak pisałem zalana czysta i sprawdzimy czy wynik się utrzyma.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 28-11-2016 o 15:58
Ok tylko trudno w okresie zmiany ON z letniego na zimowy zatankować to samo. Wystarczy, że raz zalejesz ON zmieszany letni/zimowy a za miesiąc już coraz bardziej zimowy i spalanie spadnie. Patrząc na działanie AR6350 to już od +5C jest efekt w postaci mniejszego dymienia i lepszej pracy diesela a on działa głównie na CFPP.
Wyślę chyba trochę Vervy do naszego labu żeby poszukali w czym problem bo chyba tylko na tym ON się takie cuda dzieją ;-)
Ogólnie u mnie nie występowały żadne objawy o których pisano strony wcześniej. Żadnej nierównej czy dziwnej pracy silnika nawet miałem wrażenie, ze z vervą działa lepiej niż ze zwykłym ON z Lotosa.
Co silnik to inaczej ;-)
Raczej bym obstawiał, że co stacja to inne paliwoJeszcze jeden bak zrobię bez AR dla weryfikacji wyniku, a następne w razie czego będę testował ze mniejsza dawką.
Też możliwe, zwłaszcza te mniej popularne, droższe itd.
po uzyciu Liqui Moly 8343 DPF zaczął się wypalać co 750 km, gdzie przed uzyciem co ok 400-450. Przypadek?