No... a potem jade w nocy przez Polske i co chwile wzrok trace na kilka sekund bo mnie jakis baran oslepia... a to hidy, a to przeciwmgielne, a to zle ustawione swiatla. Rece opadaja
Ostatnio nawet artykul gdzies czytalem, ze ponoc 90% aut ma zle ustawione swiatla, z czego wiekszosc w taki sposob, ze oslepiaja jadacych z naprzeciwka.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Napisz do Alcesa. On zakładał ksenony i nie ma czujników.
Dzięki, poszło zapytanie. W MES'ie znalazłem takie opcje jak Litronic XENON headlamp left i right. Czy można tam sterować wysokością lamp? W sumie i tak nie mogę w to wejść ale w trybie symulacji mogłem tylko podejrzeć. I jak dostać się z kablem ELM do tych opcji?
dzisiaj trochę rozkminiłemzamontowalem czujnik z tyłu i lampy wróciły do poprawnego działania. Czyli nie da się jeździć z ksenonami bez czujników. Dodatkowo zamówiłem adapter typ 1 do kabla ELM bo on jest do zakładki Litronic XENON.
Ostatnio edytowane przez saybot ; 03-02-2014 o 21:51
W MES możesz tylko skalibrować czujniki, ale do tego potrzeba mieć czujniki poziomowania oba.
Może śrubą regulacyjna podnieś wiązkę światła wyżej, ja jeździłem ponad rok bez czujników poziomowania i było ok.
Aby zadziałały spryskiwacze musisz dołożyć przekaźnik.
Do podłączenia się do świateł potrzebujesz adapter nr 1.
ECU ISO Code: C1 07 89 04 2A
2014-01-02 10:58:27
CONNECTED TO:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
Litronic XENON headlamp (right)
--------------------------------------------------------------
ECU ISO code: C1 07 89 04 2A
FIAT drawing number: 60681942
Hardware number: 1307329123
Hardware version: 01
Software number: 1037373620
Software version: 0002
Homologation number:
ECU programming date: 02/06/2007
READING PARAMETERS:
Voltage with key on MAR: 13,5 V
Low beam power supply: 13,7 V
High beam power supply: 0,0 V
Xenon lamps voltage: 82 V
Xenon lamps power: 35,0 W
Step motor position: 161,0 Steps
Desired step motor position: 161,0 Steps
tutaj nie była kwestia regulacji manulnej bo świata nagle świeciły na dół a było to związane z poziomowaniem. Spryskiwacze normalnie działają, miałem je fabrycznie zamontowane. Dołożyłem czujnik z tyłu i lampy znowu poprawnie po włożeniu kluczyka działały tj. kłaniały się. Nie wiem czemu się to stało ale osoby które mają ksenony bez czujników mogą się czegoś takiego spodziewać.
Czyli tym którzy założyli ksenon bez czujników to działa po farcie? A znam dwie takie osoby.... A Tobie "opadły"? Dziwne![]()
Nie o to chodzi że po farcie. Mi po zamontowaniu też działały dobrze bez czujników. Po włożeniu kluczyka się kłaniały i wracały do swojej pozycji. Nie wiem co miało wpływ na to że lampy "zgubiły" pozycję i po włożeniu kluczyka świeciły nisko i podnosiły się tylko troszeczkę i świeciły dalej nisko. W między czasie dołożyłem manteki z tempomatem, odłączałem klemy, robiłem osiowanie proxi itp. Sęk w tym że któraś z tych opcji sprawiła że lampy się tak zachowały, a po podłączeniu czujnika tak jakby komp dostał informacje o położeniu i wróciły do normalnego działania.
mam pytanie do znawców czy żarnik może zakłócać radio ?
najpierw kopiłem zestaw za 80 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=4120921370, zakłócał radio więc postanowiłem zakupić lepsze przetwornice, kupiłem te http://allegro.pl/show_item.php?item=4145951640 i jest to samo
po za tym te przetwornice w bezpośrednim porównaniu wyglądają tak samo, tylko naklejki inne, nie wiem czy jest zwrócić czy wymienić jeszcze żarniki?
edit
a może zeekranowac je owijając folią do pieczenia
a może w złym miejscu je mam, upchnąłem na lampą
Ostatnio edytowane przez Alabaster ; 25-04-2014 o 16:31