W takim razie to chyba wskazuje jednak na pompę wody...
Przy jej wymianie będziesz musiał spuścić płyn ale potem można go zalać spowrotem wiec nic nie straciles...
Tak jak było pisane ze możliwości są dwie- termostat lub pompa wody, zrobiłeś ta tańsza opcje wiec teraz wypadałoby sprawdzić pompę...
Wiecej możliwości raczej nie ma dla takich objawów...
Pozdrawiam![]()
Odcinek 4 - ostatni
Zgodnie z przypuszczeniami kolegów (dziękuję) diabli wzięli nową pompę SKF,która była założona dwa miesiące temu przy wymianie rozrządu.Kręciła się ośka a plastikowy wirnik stał...ale trudno się dziwić skoro ośka była tylko radełkowana!To miało utrzymać wirnik? W wys. temp. radełkowanie wyfrezowało sobie większą wew. średnicę otworu wirnika i po zawodach.
Doczytałem się w internecie z innych forów o przypadku tej samej usterki po 1 miesiącu i po czterech,mój po dwóch a to wszystko niby bardzo dobry SKF...Żenada. Po komisyjnej analizie (ja z kumplem) zdecydowaliśmy się na HEPU - geometria przekroju ośki powinna wykluczyć przypadek bubla o którym wyżej mowa.
Po jej założeniu temperatura utrzymuje się na odpowiednim poziomie i mam nadzieje tak zostanie.
Dziękuję Tomkowi KRK za porady " online"![]()
Pozdrawiam.
witam
chcę wymienić termostat i spytam tylko w którym miejscu najlepiej spuścić płyn ewentualnie czy trzeba spuszczać???
pozdrawiam
nie musisz spuszczac ale musisz pozniej uzupelnic to co sie wyleje
ale jak to zrobic żeby jak najmniej uciekło...![]()
nie wiem bo ja sam nie wymienialem.Myslalem ze mi wymienia profesjonalnie,a jak przyjechalem auto odbierac tomi doliczyli za 1,5 l borygo.Nie chcialem sie juz klucic wiec zaplacilem
hehe każdy idzie na łatwiznę bo i tak klient płaci
ja chcę sam wymienic więc szukam "złotego środka"
ponawiam pytanie
...chcę wymienić termostat i spytam tylko w którym miejscu najlepiej spuścić płyn ewentualnie czy trzeba spuszczać???...