Mysle ze okolo 2600-2700. Roznica jest taka ze mniej o dwa wtryski i inny reduktor. Powtorze jeszcze raz. Jesli chodzi o LPG to naprawde nie jest prosty temat, w polsce jest kolsalna liczba partaczy a prawdziwych fachowcow jak na lekarstwo. Dlatego jesli nastawiasz sie na jakosc, chcesz jezdzic bez problemow musisz liczyc sie z troche wiekszymi kosztami i koniecznie jechac do kogos kto ma pojecie. na lpg forum jest dzial o polecanych warsztatach i moim zdaniem trzeba sobie wybrac ktorys najblizej siebie i tam sie udac albo wyslac maila z prosba o wycene. Ja kiedys wlasnie robilem wycene do V-ki to wyszlo 3500 zl. Podczas gdy u mnie w miescie zaloza mi za 2700. Ja naprawde widzialem wiele jesli chodzi o spartaczone instalcje gazowe i tylko dlatego jezdze obecnie dieslem ktorego nie moge przebolec, nie potrafie sie przywyczaic do jego charakterystyki. W pracy mam 8 fiatow z instalacja montowana w serwisie i ZADEN nie jezdzi tak jak powinien. Na gazie nie liczac puszczania bakow jest niezle, natomiast na benzynie w zimie samochody nie maja mocy, swieca sie checki normlanie strach jezdzic bo ruszajac pod gorke na krzyzowce auto potrafi w sekunde stracic moc i jechac 10km/h. Przelaczenie na gaz i wszystko w porzadku. Grandepunto ktore mielismy w pracy tez z instalacja montowana w aso potrafilo zgasnac w trakcie jazdy... Wyobraz sobie sytuacje: Jedziesz sobie w miescie a tu nagle bum auto gasnie, piszcza systemy, brak wspomagania. Audi a4 kolegi dzialalo na lpg idealnie do pierwszej ingerencji w komputer. Gosc mieszkal chwilowo w zakopanym wiec wymyslil ze przestawi sobie temperature przelaczenia na gaz na 25 zamiast 30 stopni. KONIEC! Samochod zaczal przerywac, gasnac na wolnych obrotach i przez rok nikt nie potrafil mu pomoc wlaczajac w to osobe ktora montowala instalacje. I tu zblizamy sie do meritum. Wszystkie przyklady ktore poruszylem to instalacje dziwnych firm montowane przez amatorow. Jesli chodzi o lpg szkoda czasu pieniedzy i nerwow na amatorke. Pozdrawiam.
A co sądzicie o silniki 1.6 TS jak w tej alfie:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-i3342610252.html
Diesla nie chce - za małe robię przebiegi i nie chce tych całych dwumas i innych pierdół. Jedyny diesel jaki dla mnie byłby ok z tych nowszych to 2.0HDI do 2001 roku ale tego nie montują w AlfachXantii z tym silnikiem praktycznie nie da się już dorwać a to chyba jedyna auto co mnie interesuje poza 156
Jak rozumiem z benzyn w Alfach 2.0TS absolutnie nie , 1.8TS też raczej i 1.6... no własnie? To jest to samo co w 147?
a niejaki pan o nicku odrobina 156 sprzedał swoją belle BLUE DAYTONA?? na profilu nie zmienił nic to nie jestem pewny
już znalazłem... niestety miesiąc temu sprzedał jakiejś kobiecie ,, szkoda ;/
Ostatnio edytowane przez kriss85 ; 28-06-2013 o 16:16
Godny uwagi miał egzemplarz![]()
a co powiecie o tej świeżej z bazaru ??? http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...sierpinia.html
ktoś ja widział czy może jakieś wpisy na forum na jej temat??
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html