Przyzwoity olej ale HC, są od niego lepsze, które były polecane na poprzednich stronach.
Przyzwoity olej ale HC, są od niego lepsze, które były polecane na poprzednich stronach.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 03-01-2017 o 12:08
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Motul ma niestety lepszą opinię niż jakość tzn. jakość nie jest zła ale jak się poszuka to się w podobnych pieniądzach (a nawet lepszych) kupi lepsza oliwę.
Ja do swojego 2.0 jtdm po sofcie i bez dpf leje Penrite HPR5 5w40.
Do tego Archoil 9100 i wymiana co 10-12 tys km w zależności czy więcej tras czy miasta. Na tym oleju jeżdżę już od prawie 30 tys km i subiektywnie mogę powiedzieć że na oko i ucho nie widać różnicy w porównaniu do motula Eco- clean 5w30, na którym jeździłem wcześniej. Natomiast auto zużywa zauważalne mniej oleju
Mi chyba nawet mililitr nie ubywa przez tp 10-12tyskm
![]()
Cześć.
Mam pytanie dotyczące oleju do 2.4jtdm 210km Q4.
Zawsze lałem Motula i na stronie Motula wyskakuje, że polecany olej do tego silnika do Motul 8100 X-CESS 5W40. Jednakże chciałbym wlać Motula 8100 X-CLEAN 5W40. Raz, że jest on lepszy (mid saps), a dwa silnik ten ma dpfa - zaś olej ten jest przeznaczony do takich silników. Ponadto, mam w chacie inne auto, które jeździ na X-CLEAN - byłby ten sam olej.
Macie może do tych olejów i mojego wywodu jakieś pomysły, uwagi?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dziś dokonałem zakupu LIQUI MOLY DIESEL SYNTHOIL 5W-40 w inter carsie - 163 zł. Patrząc na ceny z allegro to wyszło jeszcze taniej.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y