Strona 25 z 243 PierwszyPierwszy ... 15161718192021222324252627282930313233343575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2427

Temat: Zakup Alfa Romeo GTV

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfy brak, jest pomysł na Gtv

Domyślnie re

Przewertowałem wątek i dzięki wszystkim za sporo informacji... Wiec pomysł jest taki: 1. kupno trupa za grosze Gtv z 2.0 i renowacja (garaz mam, checi tez), lub 2. kupno nie takiego bardzo trupa lub czegos w niezłym stanie (3.0 V6 24 V) i dopieszczenie do poziomu zupełnie fajnego.
    Czy pomysł 1 to zupełna porażka? Czy w pół roku zrobie sam coś nadajacego sie do jazdy? czy 10 tys. wystarczy aby to zrobić. Przy silniku raczej sam nie bede gmerał, reszte bym spróbował.
    Nr.2 czy warto sciagnąc z Niemiec tą belle?

jest na www mobile de / berlin 3.0 v6 czarna z uszkodzonym silnikiem (niestety nie moge wkleic linki) 1550 Euro

Czy w Łodzi ma ktoś 3.0 V6 i mogły pokazać z czym się to je

a może zna ktoś pochodzenie tej Alfy a moze własciciela?

jest na sprzedajemy .pl 3.0 V6 Katowice za 17800zł

Bo w sumie to nie wiadomo czy kupić coś w słabym stanie za powiedzmy 5-7 tys i dołozyć 10 tys i zrobić,,, czy kupić za kilkanaście tysi i.... moze tez bedzie trzeba od razu dołożyć?

Z góry dzieki za ewentualne komentarze i przemyslenia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Historia forum uczy, że jeśli chodzi o 3.0 lepiej wydać więcej ale kupić porządne auto. Było już kilku takich, którzy kupili tanio i wyszło ich to dużo drożej niż tych, którzy kupili od razu porządne. Tylko porządnej 3.0 raczej poniżej 15 nie kupisz, a jak rocznik nowszy to i o 20 możemy rozmawiać (mowa o przedlifcie, o polifcie 3.2 V6 w tych pieniądzach zapomnij).

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

no cóż, ekspertem nie jestem ale ostatnio kupiłem ze Szwajcarii więc znam trochę koszty.
    Patrzyłem na tę z Niemiec. Duży przebieg więc różne podzespoły pewnie wyeksploatowane a nie sprawdzisz bo się nie przejedziesz. Euro drogie teraz to samo auto Cię wyjdzie 6800 PLN chyba,ze urwiesz. Dodatkowo transport, akcyza 19%, opłaty... myślę, że jakieś 3000 - 4000 PLN czyli już masz 10-11 tys. Zrobienie silnika? Nie wiem co tam jest uszkodzone ale pewnie poszedł rozrząd. Fotele do renowacji (widać przez szybę) itp itd. Warto zobaczyć tę w PL bo masz na miejscu. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
    Tak jak kolega wcześniej, twierdzę,ze lepiej kupić z górnej pólki cenowej. Nawet z Niemiec (czyli z rynku bardziej uczciwego, gdzie nikt nie oszczędza grosza na eksploatację) auta tanie wychodzą potem bardzo drogo.
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 04-02-2016 o 22:49

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    no cóż, ekspertem nie jestem ale ostatnio kupiłem ze Szwajcarii więc znam trochę koszty.
    Patrzyłem na tę z Niemiec. Duży przebieg więc różne podzespoły pewnie wyeksploatowane a nie sprawdzisz bo się nie przejedziesz. Euro drogie teraz to samo auto Cię wyjdzie 6800 PLN chyba,ze urwiesz. Dodatkowo transport, akcyza 19%, opłaty... myślę, że jakieś 3000 - 4000 PLN czyli już masz 10-11 tys. Zrobienie silnika? Nie wiem co tam jest uszkodzone ale pewnie poszedł rozrząd. Fotele do renowacji (widać przez szybę) itp itd. Warto zobaczyć tę w PL bo masz na miejscu. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
    Tak jak kolega wcześniej, twierdzę,ze lepiej kupić z górnej pólki cenowej. Nawet z Niemiec (czyli z rynku bardziej uczciwego, gdzie nikt nie oszczędza grosza na eksploatację) auta tanie wychodzą potem bardzo drogo.
    Dzieki... może rzeczywiście lepiej kupić coś w dobrym stanie
    3.0 ciezko upolować.... a czy warto sie interesować V6 2.0 TB? poczytałem że cieżko wyregulować ten silnik... a jak z jego brzmieniem? duzo odstaje od 3,0?
    A nie znacie kogoś w Łodzi lub okolicach kto ma 3.0 w spiderze lub gtv?

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Hah, każdy będzie rekomendował sposób w jaki on sam zdobył swoje wymarzone Busso ;) Ja też ;) Kupiłem V6 za 9 i zamknąłem się w 20 z doprowadzeniem jej do stanu "teraz poprawiamy fabrykę".

Myślę, że obiektywna prawda nie leży między "kupić za grosze i odrestaurować" i "kupić w świetnym stanie i dopieścić", tylko zależy wyłącznie od tego jak się do tego zabierzesz. Znane są z forum przypadki, że ktoś kupił za 4,500 i 25k to było mało, a ja znam też przypadek, że kolega kupił za 20 i musiał dołożyć 10. Jeśli dobrze sprawdzisz auto i nie lubisz się pierdzielić to opcja "kup i jedź" jest super. Tylko musisz mieć pewność, że to nie będzie "kup i jedź" do najbliższego warsztatu, ani "kup i jedź" przez najbliższe 100km. Z drugiej strony, jeśli jesteś cierpliwy, nie przeraża Cię to, że prawdziwą przejażdżkę odbędziesz za rok od kąd staniesz się właścicielem i umiesz sprawdzić czy ten samochód to tylko zapuszczona sztuka, czy już padło, to wersja "kup i restauruj" wydaje mi się lepsza. Wiesz co masz w samochodzie i kto Ci to robił. Nie ma tutaj czarne, albo białe i jeden kolor jest lepszy. Wszystko zależy od tego w czym czujesz się lepiej i jakie masz możliwości.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Hah, każdy będzie rekomendował sposób w jaki on sam zdobył swoje wymarzone Busso Ja też Kupiłem V6 za 9 i zamknąłem się w 20 z doprowadzeniem jej do stanu "teraz poprawiamy fabrykę".

Myślę, że obiektywna prawda nie leży między "kupić za grosze i odrestaurować" i "kupić w świetnym stanie i dopieścić", tylko zależy wyłącznie od tego jak się do tego zabierzesz. Znane są z forum przypadki, że ktoś kupił za 4,500 i 25k to było mało, a ja znam też przypadek, że kolega kupił za 20 i musiał dołożyć 10. Jeśli dobrze sprawdzisz auto i nie lubisz się pierdzielić to opcja "kup i jedź" jest super. Tylko musisz mieć pewność, że to nie będzie "kup i jedź" do najbliższego warsztatu, ani "kup i jedź" przez najbliższe 100km. Z drugiej strony, jeśli jesteś cierpliwy, nie przeraża Cię to, że prawdziwą przejażdżkę odbędziesz za rok od kąd staniesz się właścicielem i umiesz sprawdzić czy ten samochód to tylko zapuszczona sztuka, czy już padło, to wersja "kup i restauruj" wydaje mi się lepsza. Wiesz co masz w samochodzie i kto Ci to robił. Nie ma tutaj czarne, albo białe i jeden kolor jest lepszy. Wszystko zależy od tego w czym czujesz się lepiej i jakie masz możliwości.
    Szczerze mówiąc to wogóle mi sie nie spieszy. Ma to być drugi samochód. Największy problem mam z tym że raczej się nie znam na ocenie czy bella jest w dobrym stanie czy nie. Pewnie obejrzałbym samochód i gdyby mi w miare pasował to chciałbym go sprawdzić w jakims warsztacie... ale w sumie watpie czy jak pojade np po pojazd do Rzeszowa czy Tarnowa to czy tam znajde kogos kto ni to sprawdzi.... Jest sens sprawdzać w serwisie ASO Fiata czy Alfy?
    PS Kupiłes w PL czy poza? Długo szukałeś?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Tak długo, że wszyscy tutaj mieli mnie dość ;P Pół roku mniej więcej.
    Kupiłem w Polsce, w Gdańsku. Jak nie jesteś pewien mechanika na miejscu, to pogadaj z kimś, kto ma pojęcie co trzeba sprawdzić i jak będziesz się umawial na wizytę przez telefon, zapytaj, czy zrobią Ci te procedury, których potrzebujesz. Najważniejsze to poziom sprezania, czy skrzynia płynnie działa, zawieszenie, poziom oleju i wszystkich płynów przed i po jeździe... Jest tego trochę. Ja znalazłem warsztat przez internet. Rozmawiałem z różnymi ludźmi, ale jak rozmowa zaczynała się od stwierdzenia z drugiej strony "gtv? Ale 147, czy 156" to konczylem rozmowę. Jak chcesz to Ci powiem jak to u mnie było, ale nie będę tutaj roztaczał całej opowieści ;)

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie Czerwona GTV

Cytat Napisał GrzeSiekS Zobacz post
    Czy ktoś wie coś o tym egzemplarzu?
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-...tml#d5de1be250

Wygląda interesująco, zwłaszcza przy założeniu że przebieg jest rzeczywisty...
    Hej. Dziś jeździłem tym GTV. Była to moja pierwsza przygoda z Gtv więc nie będę tu pisał morałów Auto wygląda na pierwszy rzut oka fajnie ale lewa strona była robiona (miernik szalał) a tylny błotnik jest fatalnie pomalowany, inne elementy też niespasowane jak na "czyste" auto. Przebieg ponoć prawdziwy ale zużycie fotela kierowcy jest znaczne. Wymienione sporo rzeczy (sprzęgło, brak dwumasy, hamulce, amortyzatory, brak katalizatora, wsadzona strumienica). Szumi mocno prawa strona przy szybszej jeździe. A poza tym fajnie się jeździ wiec szukam zadbanego GTV ale w 3.2 V6
    Mam trochę zdjęć.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Czyli auto zrobione na sztukę. Kupując ją rozpoczynamy opowieść bez końca. Można zaryzykować za 9, ale nie za 21...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

zadbanego 3.2...