Dzień dobry. I dopadł mnie problem z ogrzewaniem. Nie działa prawa strona klimatronika. Najgorsze jest to że pod komputerem wyrzuca dziwny błąd U0019-88 A nie odpowiedzialny błąd z aktywatora klapy. Adaptacja przez program powiodła się bez błędu. Przy adaptacji z panelu klimatronika po lewej stronie wyskakuje 01. 0. Ktoś ma jakieś pomysły?![]()
To nie zawsze muszą być klapy. W mojej Giuliettcie i poprzednio w 147 problem powodowała zapchana nagrzewnica. I jeśli test klap wychodzi właściwie, to nagrzewnica byłaby chyba głównym podejrzanym.
Dzięki
Tak bardziej informacyjnie jakby ktoś do tego podchodził...
Wymiana aktywatora/ napędu klapy od cyrkulacji- obiegu wewnętrznego.
Na YT jest filmik jak gość robi to bez zdejmowania deski, robiłem to w ostatnią sobotę i kilka uwag:
1. Szczupli, z filigranowymi dłońmi mają na start łatwiej. Leworęczni to już w ogóle.
2. Dostęp na prawdę kiepski- ja przesunąłem fotel max do tyłu i oparcie w dół i leżałem tyłkiem na fotelu, nogami na oparciu a głową gdzieś między pedałami- tfu, manipulatorami nożnymi.
3. Link do filmu, gdzie facet fajnie objaśnia temat: https://www.youtube.com/watch?v=yW91yWrsPIg
Z tym że odkręcenie drugiej śrubki już jest wyzwaniem- jest ona dosyć głęboko- męczyłem się z nią godzinę dobrą. Przy składaniu odpuściłem tę tylną śrubkę bo nie widziałem szans na jej skuteczne umieszczenie. Montaż napędu też mi sporo zajął bo ciężko trafić w bolec pozycjonujący.
Robota zajęła mi kilka dobrych godzin i siniaki na plecach, ranionach od leżelia w dziwnej pozycji.
Generalnie do zrobienia ale łatwo nie jest.![]()