Panowie, mam dobrą a nawet bardzo dobrą wiadomość.
Po odebraniu mandatu karnego, policemany nie stawiają oporu, co by uwiecznić zdjęciem nasz samochód, z ich 159tką . Pottwierdzone![]()
Panowie, mam dobrą a nawet bardzo dobrą wiadomość.
Po odebraniu mandatu karnego, policemany nie stawiają oporu, co by uwiecznić zdjęciem nasz samochód, z ich 159tką . Pottwierdzone![]()
wrzuc fote;p
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Wskazane przez Ciebie to alusy...
A tu... zimówki zażyczyli sobie stalowe i byłoby ok, gdyby kupili lub ktoś by zrobił felgi o szerokości 7", właściwym ET, rozstawie śrub itp.
Pewnie chcieli oszukać system. Jakie felgi są właściwe do 159 każdy może sobie wyguglować.
Podejrzewam, że problem nie tylko dystansów, którymi próbują otumanić w oficjalnych komunikatach.
Pytania są proste:
- jaka jest szerokość niededykowanych felg zimowych w policyjnych AR 159?
- jakie opony i o jakim rozmiarze zamontowano na niededykowane felgi w policyjnych AR 159?
- jakie są rozstawy śrub w niededykowanych felgach zamontowanych do policyjnych AR 159?
- jakie są otwory centrujące w niededykowanych felgach zamontowanych w AR 159?
- jakiego typu zamontowano dystanse kół?
- jaka jest grubość dystansów kół zastosowanych w policyjnych AR 159?
- jaki jest kąt skrętu po modyfikacjach?
A przede wszystkim:
- czy samochody nie będą powodować zagrożenia w ruchu lądowym? Zarówno przez samowolę montażową jaką jest tuning z zastosowaniem niededykowanych elementów jak i z ograniczeniem właściwości skrętnych oraz bezpośredniego związku kąta skrętu z elektronicznymi systemami bezpieczeństwa...?
- czy systemy pomiarowe uwzględniają różnice odniesienia i kalibracji wynikające z zastosowanych niededykowanych elementów...?
Bla bla bla. Można pisać w nieskończoność.
W końcu jak to jest?
Felg 16' nie założysz na hamulce 330 mm. a takie są w TBi, chyba jest błąd w konfiguratorze.
Jeszcze jedno pytanie, albo nawet dwa
Czy wsiadłbyś do samochodu, jeżeli wiesz, że koła mogą odpaść, możesz w nim bez powodu zginąć?
Czy ktoś poniesie za to konsekwencję?? (na to pytanie akurat odpowiedź znam)
Ostatnio edytowane przez Wodzu ; 02-03-2011 o 19:22
wczoraj minąłem Policyjną 159 w Poznaniu na Przybyszewskiego... na stalakach i kołpakach ... ale widziałem w aucie mieli koła na zmianępewnie "Świeżynka"
![]()
"Policja: Problemów nie ma
Rzecznik komendanta głównego Mariusz Sokołowski w rozesłanym do mediów oświadczeniu odpiera zarzuty gazety. "Nie wadliwe mocowanie stalowych felg, jak sugerowano w dzisiejszym >>Dzienniku Gazecie Prawnej<<, a uszkodzenie felgi w wyniku niewłaściwej eksploatacji było przyczyną wymiany koła w samochodzie alfa romeo 159, użytkowanym przez policjantów w Starych Babicach" - czytamy. "Sprawę bardzo wnikliwie zbadano i nie ma podstaw, by nawet sugerować, iż użytkowanie aut alfa romeo 159 ze stalowymi felgami może zagrażać życiu funkcjonariuszy. Do tej pory policyjne alfy są użytkowane w 11 województwach i tylko w tym jednym, jedynym przypadku stwierdzono uszkodzenie felgi - co warto jeszcze raz podkreślić: na skutek uderzenia nią w przeszkodę" - pisze dalej rzecznik"
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Dziennik Gazeta Prawna informuje, że odpadły by im koła a nie koło więc ciekawe jak była ta przeszkoda.. i jak uszkodzenie jednego koła miało spowodować że odpadną przynajmniej dwa. Czyżby aż tak gazeta prawna przekłamywała że z jednego koła robi przynajmniej dwa żeby tytuł brzmiał lepiej?O dużym szczęściu mogą mówić policjanci z „drogówki”, którzy podczas patrolu jednej z tras wylotowych z Warszawy wyczuli, że coś dziwnego dzieje się z przednimi kołami radiowozu i w porę zatrzymali pojazd, w przeciwnym razie odpadłyby im koła.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 02-03-2011 o 21:22
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Polak potrafi :p
Nie wiem, kit nie kit ale znowu pojawią się głosy: że włosi nie potrafią budowa samochdów, Alfa to Alfa tamto, Alfa sie psuje...
A tak naprawde to co AR ma do tego, że dieler kombinował i wsadził zamiast dedykowanych alusów, jakieś stalówki z Citroena?