i nadal tłumik ujowo wystaje spod zderzaka
i nadal tłumik ujowo wystaje spod zderzaka
zle wyglada ten tlumik na aucie. skoro wiesz jak wygladaja dobre spawy to bardziej nie jestem wstanie zrozumiec po co poszedles w tlumiki proexa?
nie jestem zadnym ekspertem ale tez mam lumpli spawaczy i to calkiem dobrych...niewiele widac na tym zdjeciu ale wyglada to na pierwszy rzut oka tak jak powinno...rowniutkie sciegi łuseczka na łuseczce.Ten proex to papranina i to jest oczywiscie tylko moje zdanie przynajmniej jesli chodzi o ten tłumik ze zdjec-to zdecydowanie za bardzo posmarkane
Ostatnio edytowane przez Tacka ; 26-04-2013 o 07:15
wymagasz od wyrobu za 300zł jakości jak za wyrób za 1tys ? Temat spawów na proexie był tutaj niejednokrotnie poruszany i w porównaniu do ultera wyszedł obronną ręką.
Piszesz że spawy łuseczka na łuseczce - czyli spawanie punktowe na kolanie; nie wiem czy kolega ma jakiekolwiek pojęcie o spawaniu chociażby na spawarce orbitalnej ale ona w zależności od ustawionego cyklu (lub długości spawu) jedzie spawem ciągłym. Poza tym zapytaj swoich cudownych i mitycznych kolegów jak spawa się całkowicie dwie różne stale - w tym przypadku aluminiowaną z kwasiakiem
Będę ponownie adwokatem diabła ( bo przecież ten proex taki zły i wogóle) i stwierdzę fakt że niczego lepszego w tej półce cenowej i wyższej (do 700zł) się nie znajdzie. Potwierdza to między innymi dwóch z naszych klubowych kolegów dla których proex projektuje i robi wydechy.
W kwestii ultera o który była tu również mowa - pewnie trafiłem na wadliwy egzemplarz bo nie chce mi się wierzyć, że to co ostatnio ujrzałem na spawach mojego tłumika to standard. Ciekaw jestem co powie na tą sytuację sprzedawca bo jak dla mnie to lipa na całej linii.
Jak to możliwe, że na spawach pojawia się po około pół roku użytkowania rdza?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
o to zwykła blaszka pewnie drifter byłaJakby to było aluminium bądź nierdzewka (w tym wypadku kwasowa), to takich anomalii byś nie miał. Pewnie słabo zabezpieczyli po wykonaniu spoin.
Tylko czy taka wada kwalifikuje się jako wada i podlega odpowiedzialności producenta?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
nawet na nierdzewce potraktowanej kwasem pokazuje sie nalot rdzawy. stal po obrobce cieplnej staje sie dosc podatna na rdzewienie. najlepiej szybko doczyscic i zabezpieczyc odpowiednimi farbami. supersprinta stalowego mialem to tez rdzewial. teraz mam caly wydech nierdzewny i co jakis czas przecieram wata zeby usunac rozne naloty.
A co myslicie o firmie WM Sport? Jeżeli mozna producenta tłumików oceniać po spawach, to tutaj chyba wzorowo?
http://www.mtuning.pl/en/shop/exhaus...ort-93811.html
Może do nich pisać petycję, a odpuścić sobie użeranie z proex? A wogóle to cena tych tłumików strasznie niska... Używa ktoś tego? Myślę żeby wrzucić to do mnie zamiast tego wiadra pod zderzakiem, może nie konkretnie ten, ale coś tego typu...