Strona 25 z 37 PierwszyPierwszy ... 151617181920212223242526272829303132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

i nadal tłumik ujowo wystaje spod zderzaka

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

zle wyglada ten tlumik na aucie. skoro wiesz jak wygladaja dobre spawy to bardziej nie jestem wstanie zrozumiec po co poszedles w tlumiki proexa?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał Rydzyk Zobacz post
    mnie się podoba taka koncówka, moim zdaniem najlepsza z dostepnych, dzisiaj po pracy odebrałem auto, i różnica jest ogromna wrzucam fotki, niestety robione po ciemku... Załącznik 93992Załącznik 93993
    wracając do tematu spawów, co myslisz kolego Tacka myslisz o tych spawach ?Załącznik 93994Załącznik 93995
    nie jestem zadnym ekspertem ale tez mam lumpli spawaczy i to calkiem dobrych...niewiele widac na tym zdjeciu ale wyglada to na pierwszy rzut oka tak jak powinno...rowniutkie sciegi łuseczka na łuseczce.Ten proex to papranina i to jest oczywiscie tylko moje zdanie przynajmniej jesli chodzi o ten tłumik ze zdjec-to zdecydowanie za bardzo posmarkane
    Ostatnio edytowane przez Tacka ; 26-04-2013 o 07:15

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka Zobacz post
    nie jestem zadnym ekspertem ale tez mam lumpli spawaczy i to calkiem dobrych...niewiele widac na tym zdjeciu ale wyglada to na pierwszy rzut oka tak jak powinno...rowniutkie sciegi łuseczka na łuseczce.Ten proex to papranina i to jest oczywiscie tylko moje zdanie przynajmniej jesli chodzi o ten tłumik ze zdjec-to zdecydowanie za bardzo posmarkane
    wymagasz od wyrobu za 300zł jakości jak za wyrób za 1tys ? Temat spawów na proexie był tutaj niejednokrotnie poruszany i w porównaniu do ultera wyszedł obronną ręką.

Piszesz że spawy łuseczka na łuseczce - czyli spawanie punktowe na kolanie; nie wiem czy kolega ma jakiekolwiek pojęcie o spawaniu chociażby na spawarce orbitalnej ale ona w zależności od ustawionego cyklu (lub długości spawu) jedzie spawem ciągłym. Poza tym zapytaj swoich cudownych i mitycznych kolegów jak spawa się całkowicie dwie różne stale - w tym przypadku aluminiowaną z kwasiakiem

Będę ponownie adwokatem diabła ( bo przecież ten proex taki zły i wogóle) i stwierdzę fakt że niczego lepszego w tej półce cenowej i wyższej (do 700zł) się nie znajdzie. Potwierdza to między innymi dwóch z naszych klubowych kolegów dla których proex projektuje i robi wydechy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

W kwestii ultera o który była tu również mowa - pewnie trafiłem na wadliwy egzemplarz bo nie chce mi się wierzyć, że to co ostatnio ujrzałem na spawach mojego tłumika to standard. Ciekaw jestem co powie na tą sytuację sprzedawca bo jak dla mnie to lipa na całej linii.

Jak to możliwe, że na spawach pojawia się po około pół roku użytkowania rdza?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

o to zwykła blaszka pewnie drifter była Jakby to było aluminium bądź nierdzewka (w tym wypadku kwasowa), to takich anomalii byś nie miał. Pewnie słabo zabezpieczyli po wykonaniu spoin.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Tylko czy taka wada kwalifikuje się jako wada i podlega odpowiedzialności producenta?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

nawet na nierdzewce potraktowanej kwasem pokazuje sie nalot rdzawy. stal po obrobce cieplnej staje sie dosc podatna na rdzewienie. najlepiej szybko doczyscic i zabezpieczyc odpowiednimi farbami. supersprinta stalowego mialem to tez rdzewial. teraz mam caly wydech nierdzewny i co jakis czas przecieram wata zeby usunac rozne naloty.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    W kwestii ultera o który była tu również mowa - pewnie trafiłem na wadliwy egzemplarz bo nie chce mi się wierzyć, że to co ostatnio ujrzałem na spawach mojego tłumika to standard. Ciekaw jestem co powie na tą sytuację sprzedawca bo jak dla mnie to lipa na całej linii.

Jak to możliwe, że na spawach pojawia się po około pół roku użytkowania rdza?
    nie zareklamujesz tego - zapomnij. Oczywiście możesz oprzec się na ustawie ale wyślesz pomalują i odeślą.

ale spawy bajeczka - a ten przebrzydły proex zawija ranty przez co ogranicza ilośc spawów

- - - Updated - - -

i nie sądzę żebyś był jedyny

Użytkownik Rowerzysta Avatar michal_evo1
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 2004r

Domyślnie

A co myslicie o firmie WM Sport? Jeżeli mozna producenta tłumików oceniać po spawach, to tutaj chyba wzorowo?
    http://www.mtuning.pl/en/shop/exhaus...ort-93811.html
    Może do nich pisać petycję, a odpuścić sobie użeranie z proex? A wogóle to cena tych tłumików strasznie niska... Używa ktoś tego? Myślę żeby wrzucić to do mnie zamiast tego wiadra pod zderzakiem, może nie konkretnie ten, ale coś tego typu...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia