Numer na obudowie to: 0 280 218 120. Numer na samym czujniku to: F 00C 2G2 063. Data produkcji 10 miesiąc rok 2003. Czyli wygląda że jest to czujnik z pierwszego montażu.
Wysłane z mojego HTC One S
Numer na obudowie to: 0 280 218 120. Numer na samym czujniku to: F 00C 2G2 063. Data produkcji 10 miesiąc rok 2003. Czyli wygląda że jest to czujnik z pierwszego montażu.
Wysłane z mojego HTC One S
Hehe taki sam jak mój, z tym że mam jeszcze ten wadliwy ale po zimie zakupię na pewno. Myślałem nad zakupem z zagranicy samego wkładu, oczywiście oryginalnego z bosha ale cenowo różnią się tylko jakimiś 80 zł pomiędzy samym czujnikiem zakupionym za granicą (koszt to około 48,5 euro plus 4,9 euro wysyłka co daje jakieś 220zł) a całym oryginałem bosha zakupionym w kraju (koszt to jakieś 300 zł z wysyłką). Raczej zdecyduję się na tę drugą opcję choćby ze względu na ewentualne reklamacje itp.
Dzięki za informacje. Pozdrawiam
Witam. Gdzie można wstawić logi dla silnika 1.9JTD 8V 105KM CF2 ?? Mam problem z nierówną pracą silnika na wolnych obrotach.
tutaj ;D
pozwolę podpiąć się pod temat. Przy mocnym przyspieszaniu wyskakuje mi błąd p0238. Zgodnie z tutorialem Maćka-156 EGR, przepustnica, czujnik ciśnienia doładowania wyczyszczone, wężyk między overboostem a gruszką wymieniony, sztanga porusza się dynamicznie o ok. 10 mm. Moje przypuszczenia padają na overboost. Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z interfejsem, przy włączonym FESie zrobiłem próbę przyspieszania na 4 biegu od 1500 obr/min do końca. Pod koniec wyskoczył mi p0238. W załączniku wyeksportowane dane z FESa. Może ktoś zernkąć na to okiem?![]()
Daj dane w postaci .csv , FES zapisuje je w defaultowym katalogu podczas robienia testów.
wrzuciłem tak, bo csv nie chce dodawać jako załącznik
http://www.sendspace.pl/file/4b1c647c8f81a17e384d094
A tutaj wykres:![]()
Ostatnio edytowane przez adamek_b ; 14-01-2013 o 17:10
Logi trochę źle zrobione, brak obrotów silnika, ciśnienie doładowania jest ale nie ma oczekiwanego przez ECU, brak danych z przepływomierza, czyli ilość powietrza odczytana i oczekiwana, praca EGR również mile widziana... co do tego co podałeś to ciśnienie doładowania skacze, tyle mogę powiedzieć, może to być spowodowane niesprawnym zaworem sterowania zmiennej geo- overboostem. Jednak potrzebne by były porządne logi żeby określić więcej. Błędem się nie przejmuj, zawsze możesz zgasić autko i zrobić ponownie logi.
Pozdro
w końcu udało mi się zrobić logi - mam nadzieję, że tym razem poprawnie.
Wrzucam dwa logi wykonane jeden po drugim. Na 4 biegu gaz do dechy.
http://www.sendspace.pl/file/e3f8c4a79e10670c30d25ad
Dzięki za pomoc!
Ostatnio edytowane przez adamek_b ; 19-01-2013 o 15:48
pomoże ktoś?![]()