Dla chętnych z okolic Rzeszowa zbiórka na MOP Bratkowice o 16.30. Odjazd 16.40![]()
Dla chętnych z okolic Rzeszowa zbiórka na MOP Bratkowice o 16.30. Odjazd 16.40![]()
Jest: 166 FL 2.4 2003 automat![]()
156 1.8 02' - ciągle w rodzinie
Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]
Jak widzę, w Dębicy było całkiem fajnie. Ja w piątek nie dotarłem, ale za to też nie siedziałem na tyłku
![]()
No i witam ponownie dzisiaj się spotykamy co nie ?
Myślałem, że będę zmuszony dojechać innym autem bo dzisiaj powtórka z rozrywki i to przy mrozie była. Ale znalazłem przyczynę nie palenia ale teraz muszę się umówić na znalezienie przyczyny przyczyny. Otóż tak jak podejrzewałem jest to klapa gasząca. Z jakiegoś powodu się zamyka i nie oddaje. Zdjąłem wężyk oddała a auto pali jak miód ale ciągle z wężyka idzie podciśnienie żeby ją spowrotem zamykać. Zaślepiłem ten wężyk i na razie musi tak zostać i umówić się na sprawdzenie tego
.
Czesc. Moze wezyk nieszczelny masz? Sprawdz go dokladnie.
I ocYwiscie standardowo po 19 na podpromiu sie widzimy ! :-)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Jest: 166 FL 2.4 2003 automat![]()
156 1.8 02' - ciągle w rodzinie
Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]
Jeśli cały czas w wężyku masz podciśnienie to winny może być zawór sterujący zamykaniem klapy. Podciśnienie i tak bym zmierzył czy nie wariuje a zawór masz w razie czego z tyłu silnika. Jest jeszcze drugi z przodu ale to do zmiennej geometrii
@ Kierownik jakby była nieszczelność to tym bardziej nie powinno być podciśnienia, chyba że o innym mówisz Jak się zobaczymy to załatwimy temat ramkowy
[MENTION=26652]Reggie4ever[/MENTION] z tego co mi to tak wyglądało że tam jest jedno ustrojstwo do wszystkiego. Mechanik mi mówił, żeby zaślepić wężyk bo turbina nie będzie pracowała. Ale jak się umówię na wymianę to będę wiedział dokładnie czemu toto tak się zeźliło ale to tłumaczy wszystkie podobne problemy wcześniejsze.
Tak czy tak chcę dzisiaj na 19:30 dojechać![]()
Koledzy i Koleżanki w związku że jestem tu nowy i nie jestem w temacie chciałbym wiedzieć czy cykliczne spotkania odbywają się co tydzień czy "jak wypadnie" i w jakich dniach najczęściej, chciałbym się pojawić na takim spotkaniu ale cały czas pracuję w delegacji i w sumie tylko piątki i ewentualnie któraś sobota wchodzi w grę abym miał czas się pokazać z moim nowym nabytkiem.
WitamySpotkania są co tydzień w piątek na podpromiu o 19:30 - zapraszamy
![]()
Będzie dzis ktos na podpromiu ?
W końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec.
Jest taka szansa ;-)