Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddck82
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Masa wiem ze trzeba bedzie dokladac i licze sie z tym, ale do jakiego samochodu sie nie doklada? Ze zawieszenie drogie? Jezdze Lybra z wielowahaczowym zawieszeniem i tez dokladam, ale co tam pieniadze sa po to zeby je wydawac Zobacz ja na olx jest tylko jedna w kielcach z silnikiem 2,5 z gazem.

Dd

Dodano po 2 minutes:

Darem to nie faktura tylko dokument przeniesienia mienia... Wydaje mi sie ze to moze leasing byl... Dokumentu dokladnie nie przegladalem bo jeszcze jej nie kupilem, ale mysle ze po wizycie w warsztacie potwierdzi sie ze jest w calkiem niezlym stanie.

Dd
    Ostatnio edytowane przez ddck82 ; 14-11-2014 o 18:40 Powód: Dodano

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Chętnie zerkne później bo na tel siedzę. Skoro jezdzisz lybra to
    Znasz z autopsji włoska motoryzacje. Z tym zawiasem to nie ma co panikowac. Ważne żeby kupować górny wahacz trw i masz spokój. A z tyłu to rzadko kiedy jest wszystko do wymiany. Chyba że ktoś tym autem cegłę woził. a jak zrobisz raz a dobrze to będziesz miał spokój. Ją w tym roku wymienialem górny lewy wahacz bo zaczął pukac. Data na wahaczu wybita to 98 więc siedział tam od nowości... także z tym zawiasem to trochę mity tworzone przez golodupcow którym żal wydać 200 zeta na wahacz a wolą sztukowac tuleje od poloneza itp i potem płaczą...
    wysłane z WC
    [C

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Moja Lybra jest z 2000 r i prawda jest taka ze na oryginalach jezdzila do przebiegu ok 170k.. A czesci wcale nie sa drogie i ogolnie tragedii nie ma..

Dd

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał ddck82 Zobacz post
    Zobacz ja na olx jest tylko jedna w kielcach z silnikiem 2,5 z gazem.
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-...tml#d7c121974c

To ta? Nie jest brzydka. Felga robi robote. Ale czyżby ona miała gumową kierownice? Powiem szczerze , że gumowe widywałem w 2.0 TS czyli podstawowej wersji , ale w V6i jeszcze z sportronikiem nie. Chyba ze to taka specyfikacja na polski rynek. Ale 260 tys pln za auto z V6 automatem i by wsadzili plastikowa kierke? Cos tu nie gra zbytnio ale pewnosci nie mam 100%
    O i sprzedawca napisal ze byla w jednych rękach przez 8 lat. To wielka zaleta bo swiadczy o tym ze autko dbane. Mysle ze godna zainteresowania i cena nie za wysoka i nie za niska...
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 14-11-2014 o 21:44
    [C

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Faktycznie ciekawa historia z tą kwotą 260tys, bo z tego co widziałem przedlifty na totalnym wypasie (3.0, automat, skóry + pełne wyposażenie) dobijały do 200tys.

Tak czy inaczej ddck82 szczerze polecam 166 - mam już drugą i faktycznie to auto "ma to coś"
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

To ta. Kurde to mnie troche zastanowilo z ta kierownica... Nie to zeby mi taka przeszkadzala (zawsze mozna zmienic), ale skoro takie egzemplarze sie nie pojawialy... Pierwszy wlasciciel mial Ja do 2006 drugi przez 8 lat a obecny chlopak ma ja pol roku i sprzedaje bo sytuacja rodzinna ( slub, dziecko). Ogolnie bardzo sympatyczny i to nie zaden cwaniak tylko zwykly chlopak.. Faktury na wszystko sa.. Dokumentacja od poczatku historii.. A wogole historia ktora mnie do niego doprowadzila dala mi do myslenia

Znajomy z pracy podjechal pod dom i podszedl do niego gosciu mowiac ze paliwa mu zabraklo i czy moze mu pomoc zapytal.. Pojechali na stacje i podrodze gadali. Nieznajomy powiedzial ze ogladal samochod do kupienia i ze swoj chce sprzedac. Oczyeiscie kolega zapytal jaki a On powiedzial ze alfe.. Na to znajomy powoedzial ze kolega chce kupic alfe i wzial nr. Nastepnego dnia mi dal nr ale powiedzial ze nie wie co to za alfa ale chyba 156.. No to nie dzwonilem bo 156 nie chce, ale pare dni pozniej zadzwonilem z ciekawosci i okazalo sie ze jest to jedyna 166 z silnikiem jaki chce Co Wy na to? Przeznaczenie? Prawdziwa romantyczna historia... Ciekaw zem jak sie skonczy..

Dd

Dodano po 3 minutes:

Co do kwoty to fokladnie sie przyjze w przyszlym tygodniu bo chce Ja wziasc do mechanika lekko przejzec..

Dd
    Ostatnio edytowane przez ddck82 ; 14-11-2014 o 22:02 Powód: Dodano

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Z ceną podejrzane. A jeszcze bardziej że automat w polsce nie był nigdy oferowany no może po lifcie. Odnośnie kiery. Z automatem w standardzie była pełna skóra na kierownicy.

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

To mnie zmartwiles... Mysle ze obecny wlasciciel nic wiecej mi na ten temat nie powie.. Tylko co to moze oznaczac??

Dd

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Czy sportronic nie byl oferowany to bym nie byl taki pewny. Skoro masz auto zakupione w pl i masz na to faktury to widocznie tak jest. Wkleilem cenniki nowych aut w pl i co ciekawe widnieje w nich V6 TB ktora to ponoc byla oferowana tylko we wloszech. A tu sie okazuje ze w pl tez byla w cennikach takze jak to u makaronow bywa galimatias.

ddck jak Ci sie to auto podoba to jedz obejrzyj sprawdz i jak Ci bedzi eodpowiadac kup. Nie ma sie co zbytnio przejmowac.

PS dobrze jakbys podal nam VIN to bym Ci rozkodowal go i bys wiedzial date produkcji jakie wykonczenie foteli i silnik. Zawsze to jakies info.
    [C

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Jutro zadzwonie i poprosze o VIN. Tak mysle ze przeciez nie jest poskladany jakos dziwnie, a dokumenty zakupu sa choc nie ogladalem ich zbyt dokladnie.. Auto jest super choc brakuje mi w nim skory no ale jezeli mechanicznie bedzie ok to zawsze mozna dokupic Masz racje Mase ze nie ma co sie zbytnio zaglebiac w temat..

Dd