Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Embrion
    Auto
    niebawem

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedzi, we wtorek zadzwonię do sprzedającego i postaram się umówić na sobotę. Zobaczymy co wyniknie z rozmowy i oględzin.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

A zatem moi drodzy towarzysze... ;) W piątek jadę skoro świt zmierzyć się ze swoim przeznaczeniem ;) Wszystko już dograne, o 13 oglądam, o 14 oglądam w towarzystwie mechanika, jeśli wszystko pójdzie dobrze, nie wyskoczą żadne dodatkowe kwiatki auto już od piątku będzie moje. Będę informował na bieżąco no i oczywiście (jeśli dojdzie do transakcji) założę temat na cześć mojej Alfy.

Znalazłem mechanika z którym dogadałem się znakomicie. Zależy mi na tym, żeby auto zrobić solidnie, ale nie przepłacać więc będzie robił Alfę na zamiennikach wysokiej jakości. Cena jaką z nim ustaliłem razem z robocizną to 2820 (rozrząd Conti, tarcze i klocki ATE, no i końcówki drążków). Jest to nieco ponad połowa sumy, którą powiedzieli mi w ASO (5500zł).

Wspieraliście mnie wspaniale przez cały ten długi czas wahań i niepewności, dziękuję Wam za to z całego serca. Starałem się dziękować za każdy post, który był dla mnie pomocny. Serdeczne podziękowania dla Grzdyla za to, że udostępnił swoje cacko bym mógł nabrać pewności i pomacać je moimi własnymi łapkami.

Jednocześnie kieruję do Was ostatnią prośbę- czy ktoś mógłby wrzucić pod tym tematem screeny z badania komputerowego własnego, w pełni sprawnego trzylitrowca tak, abym miał wzór do czego się odnosić kiedy podłączę moją do kompa?

A może coś jeszcze chcecie mi powiedzieć w tej ważnej dla moich losów godzinie? ;)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

To którą ostatecznie kupujesz ?

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

nie ma co tu zrzucac screenów z parametrami silnika bo nic nie porównasz, sprawdz jedynie czy nie ma błedów i już,
    sprawdzaj błędy dopiero po przejażdzce, żeby sie nie okazało że sprzedawca wykasował chwile wczesniej.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Dzięki Fajf ;)

Ostatecznie mam zamiar kupić tą: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#4f3d1373b9

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Tytus9 na pewno tylne zawieszenie do roboty - tulejki w wahaczach, bo koła już dosyć pochylone.

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Dzięki Fajf

Ostatecznie mam zamiar kupić tą: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#4f3d1373b9
    gtv pawła nick perver (ja bym określił raczej jako pener), generalnie trzeba ją dokładnie przejrzeć bo miała błyszczeć a przestała rok pewnei gdzies na dworze, szczerze mówiąc próbowałbym cenę zbić do 11000, bo o ile pamiętam kupił ją za 10 i miał super pomysły na inwestycje... ale w końcu nic tak na prawde przy aucie nie zrobil. na pewno do roboty dolot i wydech bo poskręcany przez wujka Zdziśka, zawias podobno coś robił, ale ja nie wierzę, generalnie możesz skontaktować się z sukienką (tu na forum albo np. na fb Piotr sukiennicki gdynia) on pewnie więcej info da co auto robiło przez ostatni rok. Dużo uwagi!!! i zbijaj cenę, bo słyszałem raczej słabe opinie póki co (auto na allegro od ponad pół roku z tym silnikiem??prawie niemożliwe), a auto jako baza jest super w red stylu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

z tego co pamiętam to on z nim wstępnie z 9 tysi. ustalił.....za tyle można się zastanowić nad nią,,silnik już był w niej wymieniany z tego co pamiętam......11 tysi. nie dał bym napewno..w tym stanie....ja jak szukałem to ją odpuściłem na szczęscie...ale za 9tysi i jeszcze ze 6tysi na remont....może zacznie jeżdzić ,czego życzę

Użytkownik Embrion
    Auto
    niebawem

Domyślnie

Dziś ja robię update w kwestii alfy z Łodzi.
    Sprzedający twierdzi, że auto jest sprawne w 100%, wszystko sprawne zarówno mechanicznie jak i elektrycznie. Na pytanie o stan zawieszenia odpowiedział, że pieniędzy wkładać póki co nie trzeba. Nie był w stanie powiedzieć jaki był lany olej. Co do jazdy próbnej ok, jednak z powodu, że samochód nie jest zarejestrowany wchodzi w grę tylko krótka przejeżdżka. Niestety, cena nie podlega praktycznie negocjacji, na zaproponowane przeze mnie 15 tys. z opłatami nie przystał kwitując propozycję "nie ma pan po co przyjeżdżać" , nie podjął nawet próby negocjacji, zaproponowania jakiejkolwiek innej ceny - widać chcą sprzedać za tyle, za ile wystawili. Więc szukamy dalej albo czekamy, aż zejdzie z ceny...

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

maras jeśli to faktycznie jest 9 koła to lepszej ceny już nie będzie na to auto, więc nawet jak trzeba włożyć 4-5 i mieć super mechanikę to nie ma się co zastanawiać nawet jak jakies błędy się wyświetlą (oprócz błędu panewek hehe)
    Tytus zycze powodzenia, bo gdyby to był spider to już byłby mój