No właśnie przeglądam sklep Hornhagen, oni w szczególności na allegro handlują z tego co widzę.
No właśnie przeglądam sklep Hornhagen, oni w szczególności na allegro handlują z tego co widzę.
siewcu chyba Cię troszkę poniosło z tymi ocenami. Słuchałeś z Helix'a chociażby P236? Hertz akurat też jest ciekawy, ale od HSK w górę... Nie uogólniaj... I bądźmy szczerzy, za 1500zł za nowe klocki to sobie stworzy jakieś tam plumkanie a nie "bardzo fajne audio". W używkach już można pomyśleć nad czymś sensownym, ale audio to nie tylko "klocki", do tego są kable, wygłuszenie i cała instalacja... Jak w grę wchodzi już wzmacniacz to nowe kable obowiązkowo i to takie, aby zapewniły odpowiednie zasilanie. No chyba, że ktoś sobie chce zfajczyć samochód...
Drogi panie Siewcu, wiem wiem ty z Wrocławia, ja z zadupia na Podlasiu, ale czy ty aby teoretykiem nie jesteś, czy to nie ty doradzałeś mi wyciszenie drzwi tylko na zewnątrz????????????
Akurat Morele są mi znane i według osoby która się przesiadła z tych badziewnych Hertzów to one grały lepiej. Może ktoś tego ustawić nie umiał, taki łoś ze wsi jak ja co nic w życiu nie widział?????????
Bo u mnie nie grają płasko ani plastikowo
Dla udowodnienia moich słów jutro wrzucę fotki Moreli oraz reszty zabudowy w aucie z fotki poniżej, przy którym grzebiemy w moim garażu(tak tu na wsi ja się nudzimy między wywalaniem gnoju, grzebiemy trochę, a że gnoju dużo to wolno nam idzie)
![]()
A i co do Hertzów to cena spada z wiekiem, DSK właściciel tego auta kupił 6- 7 lat temu, za kwotę która by ci przypadła do gustu, jedyna rzecz jaka się zmieniła przez lata to zwrotnica dołączona do zestawu
Tak dla wkurwie... będę tu wrzucał fotki tego co będzie mi wpadało w łapy
Ryj się przymknie co niektórym- zapewniam
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 18-01-2015 o 17:13
Wszyscy wymieniają marki różnych głośników ale podstawa to wygłuszenie drzwi i zrobienie z nich skrzynki, montaż paneli do głośnika lub przeróbka boczków (jak pisałem wczesniej str.16) po takim zabiegu głośniki grają zupełnie inaczej sama wymiana głośników też pomoże ale odpowiedni montaż to podstawa bo głośnik by grał musi mieć jakieś pudło
Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 24-01-2015 o 09:33
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich
Siemanko. Chciałem się poradzić co do głośników. 2 Lata jeździłem na Hertzach w Colcie a po zakupie AR postanowiłem wyrzucić Bose bo trzeszczą. Chodzi o głośniki:
http://allegro.pl/hertz-dsk165-glosn...934843563.html
Warto? Czy zastanowić się nad czymś innym i zbliżonym?
Siewcu, gdyż się odezwałeś to przypominam tu pisz
A co do tych badziewnych DSK, to miałeś je chociaż w łapie, czy kolega ci mówił????????
Po namyśle być może i naprawdę głośniki są do bani, z tym że mam drzwi wygłuszone świetnie matami poleconymi przez ciebie i może to jest powód tego że graja według mnie i nie tylko mnie bardzo dobrze. Z tego też powodu niedługo być może dostanę od kolegi porządne głośniki na próbę i się zobaczy- ,, tylko idioci się nie mylą" ktoś kiedyś powiedział
Dla znawców- czym różnią się te dwa głośniki?????????
Jak widać na wsi czasem jest grubo![]()
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 26-01-2015 o 22:04
A co byście polecili gdybym miał do wydania 350-400 zł na głośniki do przodu w 156FL?
Obecnie widziałem, że są wsadzone Hertze, patrząc z grubsza to zapewne jakiś tańszy model, ale jak na mój gust i potrzeby gra ok.
Mam w planie przełożyć te obecne na tył (siedzą tam jeszcze zwykłe trzeszczące seryjne), a na przód kupić coś lepszego.
Do tego chciałbym dokupić radio też za ok. 400 zł - jakby ktoś coś polecił to fajnie - obowiązkowo z czerwonym podświetleniem.
Na koniec.
Czy maty wygłuszające APP lub Boll - na Allegro obecnie kosztują ok. 5 zł za 50x25cm - nadają się do wygłuszenia drzwi? Ile ich potrzeba na zrobienie wszystkich czterech drzwi.
1. Hertze grają bardzo dobrze, pod warunkiem, że są podpięte pod wzmacniacz. Szukaj czegoś co zagra dobrze bez wzmacniacza.
2. w budżecie 400zł, szukaj jakiejś używki np. Alpine cde 9882ri
3. Zamiast mat Boll'a czy APP zainwestuj w STP, dużo łatwiej się nakładają i nie kruszą po pewnym czasie w przeciwieństwie do APP/Boll'a
Kylo, przeciez to suby SB... odnosnie DSK to zdecydowanie w tej cenie wole uzywki. A zamiast bolla to juz chyba dekarke, wiele sie nie roznia....