Strona 26 z 52 PierwszyPierwszy ... 161718192021222324252627282930313233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 512

Temat: Aftermarket-owe wydechy Giulia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Jak to jest z wydechem Ultera? Niby jest homologacja, ale jak się podłączy zawór klapowy to się ją traci... Dlaczegóż? Przymierzam się do tego wydechu, ale wolałbym wszystko cacy, legalnie a tu taki klops.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Widocznie nie spełnia norm jak się otworzy. Pewnie żaden głośny nie spełni. pamietaj że już zamknięty Ulter dodaje trochę charakteru.

Tak samo miałem w motorzy Hondy, miałem założony Leo Vince i miał homologację ale z założonym dB killerem, oczywiście ja jeździłem ze zdjętym - była uwaga że zdejmować można tylko na tor.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Dlatego klapy w q są tylko otwarte w race mode. Z zalozenia ten tryb tylko na tor.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Po lekturze na forum koniecznie chcę z klapami, bo na trasy z rodziną byłaby nie wyróbka z tego co piszecie. Z drugiej strony nie chcę żadnych problemów, czy to w kraju, czy zagranicą.
    Ciekawe, czy da się założyć wersję bez klap (z homologacją) i do tego dołożyć zawór klapowy później?
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar vincent
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Za niecałe dwa tygodnie zakładam tą wersję Ultera bez klap, czyli z pełną homologacją.

Z tego co się zorientowałem to już ta wersja poprawia brzmienie, ale przy tym powinna być do wytrzymania w trasie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Jak spojrzysz na wersję bez klap (https://ulter.com.pl/pl/offer/dedica...6kw/m/753/3035) to tam idzie tylko jedna rura do pierwszej puchy (i dalej do drugiej i wylot).

Wersja z klapą ma to samo, ale jest rozdział jeszcze przed pierwszą puchą i idzie taki "bypass" do jednego wylotu. https://shop.alfisti.net/images/prod...ges/9609_1.jpg

O ile sobie nie wyciągniesz tłumika i nie dospawasz tego bypassu to nie będzie się dało "dołożyć" ot tak.

Inna opcja to kupić od razu z klapą i nie podłączać mechanizmu.

Klapa jest po to, żeby zrobić głośniej a nie wyciszyć - czyli jeśli nie chcesz mieć ewentualnych problemów i mieć cicho w trasie z rodziną to klapa nie jest potrzebna.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

A kto na drodze sprawdza czy masz wydech zmieniony
    ?bez przesady z tymi papierami i homologacją...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Tutaj macie moje przygazówki z otwartą a potem do końca zamkniętą klapą: https://www.youtube.com/watch?v=KRwjEB-4z5M

Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    A kto na drodze sprawdza czy masz wydech zmieniony
    ?bez przesady z tymi papierami i homologacją...

Nie chodzi mi o zwykla kontrolę, ale wypadek/stłuczka, itp. Wtedy ubezpieczalnia potrafi przyczepić się do wszystkiego, a mają argument, że nie powinien być dopuszczony do ruchu z takim wydechem.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Świeżak Avatar Gelo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Q4 2.0 280km

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Nie chodzi mi o zwykla kontrolę, ale wypadek/stłuczka, itp. Wtedy ubezpieczalnia potrafi przyczepić się do wszystkiego, a mają argument, że nie powinien być dopuszczony do ruchu z takim wydechem.
    Nie musisz się martwić ubezpieczalnią. Miałem na wiosnę stłuczkę i całą sprawę się teraz załatwia elektronicznie. Dostajesz wzór wg. którego wysyłasz zdjęcie szkody, później ew. współpracujący zakład doszacowuje szkodę i załatwia to z ubezpieczycielem. Nikt o wydech nie pyta, chociaż nie wiem co by było, gdyby doszło do uszkodzenia tego właśnie elementu.