Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Za lewym przednim nadkolem masz wtyczkę. Powinna być zabezpieczona folią bombelkową.
    La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Przy czym z tego co mi wiadomo (wyczytałem na forum) to instalacja pod ksenony (w tym spryski, nie wiem jak czujnik) była standardowo tylko przed liftem. Później były dedykowane wiązki. Czyli jak nie miałeś mieć czujnika to i nie będziesz miał wtyczki.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 150KM 2006r sedan

Domyślnie

Witam, jeśli ktoś chciałby zaopatrzyć się w porządny zestaw xenonów to polecam hurtownię motoryzacyjną w Katowicach, na ul. Le Ronda. Znają się na rzeczy, na pewno doradzą w razie potrzeby, a i można się dyskretnie umówić z jednym gościem na montaż zestawu po godzinach Z tego co się orientuję robią też wysyłki jakby ktoś był spoza Sląska.

Gość, który tam pracuje zamontował mi xenony, zapłaciłem za bardzo porządny zestaw wraz z montażem 290zł. Xenony mam już 7 miesiąc, wszystko sprawuje się swietnie, a i to tej pory nikt nawet nie zauważył, że nie mam fabrycznych spryskiwaczy, przy naszych bellach chyba każdy uznaje za standard oswietlenie xenonowe

Nie chcę robić reklamy ale uznałem, że ta informacja może się przydać, bo już kilku moich kolegów kupowało tam zestaw xenonów. Jeśli ktoś nie chce się męczyć albo boi się coś zepsuć montując samemu to polecam w razie czego służę poradą, bo bacznie się przyglądałem jak mi to montował, ewentualnie mogę podać jakieś bardziej konkretne namiary jeśli ktoś chce - w tym celu piszcie na PW.

Darek

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Reklama dzwignia handlu :-/

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA 159 2,0 JTDM 170

Domyślnie

Cytat Napisał dar3k Zobacz post
    Witam, jeśli ktoś chciałby zaopatrzyć się w porządny zestaw xenonów to polecam hurtownię motoryzacyjną w Katowicach, na ul. Le Ronda. Znają się na rzeczy, na pewno doradzą w razie potrzeby, a i można się dyskretnie umówić z jednym gościem na montaż zestawu po godzinach Z tego co się orientuję robią też wysyłki jakby ktoś był spoza Sląska.

Gość, który tam pracuje zamontował mi xenony, zapłaciłem za bardzo porządny zestaw wraz z montażem 290zł. Xenony mam już 7 miesiąc, wszystko sprawuje się swietnie, a i to tej pory nikt nawet nie zauważył, że nie mam fabrycznych spryskiwaczy, przy naszych bellach chyba każdy uznaje za standard oswietlenie xenonowe

Nie chcę robić reklamy ale uznałem, że ta informacja może się przydać, bo już kilku moich kolegów kupowało tam zestaw xenonów. Jeśli ktoś nie chce się męczyć albo boi się coś zepsuć montując samemu to polecam w razie czego służę poradą, bo bacznie się przyglądałem jak mi to montował, ewentualnie mogę podać jakieś bardziej konkretne namiary jeśli ktoś chce - w tym celu piszcie na PW.

Darek
    Spryskiwacze przy ksenonach powiny byc zamontowane, bo jak trafisz na wrednego policjanta to zabierze ci dowód. Znajomy miał taka przygodę ze swoim mercedesem;-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał RaD Ol Zobacz post
    Spryskiwacze przy ksenonach powiny byc zamontowane, bo jak trafisz na wrednego policjanta to zabierze ci dowód. Znajomy miał taka przygodę ze swoim mercedesem;-)
    Teraz nowe ksenony 25W nie mają spryskiwaczy ani samo poziomowania, a skąd policjant wiedział, że ksenony ma kolega?
    Podniósł maskę?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ludzie.... Wałkujecie temat stary jak świat a średnio co kilka stron pytania i argumenty się zapętlają.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Do tego piszą poematy co "policjant może" a nieznają prawa.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Teraz nowe ksenony 25W nie mają spryskiwaczy ani samo poziomowania, a skąd policjant wiedział, że ksenony ma kolega?
    Podniósł maskę?
    Zaintrygowało mnie to, czyżby ksenony 25W w fabrycznie nowych autach nie miały obowiązku posiadania samopoziomowania i spryskiwaczy?

Czyli montująć palniki 25W mogą mi skoczyć? Czy jest jeszcze jakies durne oznaczenie na kloszu dla ksenonow?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA 159 2,0 JTDM 170

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Podniósł maskę?
    Nowe nie maja spryskiwaczy jesli nie maja za silnego światła, przynajmniej tak słyszałem w ASO. Policjant ,,wiedział,, na podstawie swoich oględzin i decyzji, znajomy akurat wiedział, że on ma racje i nie dyskutował.

W naszych 159 do oryginałów spryskiwacze i samo poziomowanie było montowane, więc powinien się jeszcze ktoś wypowiedzieć kto sam zamontował bez i jest po kontroli drogówki :-)