Wymontuje i przeczyszczę go , a co do tempomatu to działa bez problemu
ja czyściłem czujnik pod pedałem raz. efekt był taki, że błąd jak pojawia się, tak pojawia się. jest na to jeden sposób. jak w trakcie jazdy zapala się komunikat, wystarczy nogą podciągnąć do siebie pedał sprzęgła i błąd znika. tempomat wtedy również rusza.
Sprawdzałeś czy w momencie gdy normalnie zwalniasz pedał sprzęgła to dotyka on czujnika? Jedyna możliwa usterka tego czujnika to cofnięty trzpień, w bardzo łatwy sposób można to wyregulować.
- - - Updated - - -
Sprawdzałeś czy w momencie gdy normalnie zwalniasz pedał sprzęgła to dotyka on czujnika? Jedyna możliwa usterka tego czujnika to cofnięty trzpień, w bardzo łatwy sposób można to wyregulować.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jedyne i sensowne sprawdzenie czujnika pod pedałem to jest przy użyciu multimetru.
Jest to czujnik 2 stykowy wystarczy że jeden ze styków nie będzie działał poprawnie i żegnamy tempomat , komp nie wywala wtedy błędu jak walnie drugi styk to jest łatwiej bo wywala błąd.
Jeżeli tempomat działa ,a mamy komunikat Vehicle.p.s.n.a to zapewne nie jest to problem czujnika pod pedałem.
Zresztą czujnik pod poedałem wywala także VDC not available i hill holder
Ostatnio edytowane przez Jambo ; 13-01-2018 o 20:23
Albo i nic nie wywala jeśli trzpień się cofnął, tylko błąd w centralce. A jedyny "problem", to możliwość uruchomienia silnika bez wciskania pedału.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
U mnie to samo... dzieje się tak na obu kluczykach, choć w obu profilaktycznie wymienię baterie. Blokada działa prawidłowo, tzn. zapina się i zwalnia bez problemu. Zauważyłem tylko, że po wyjęciu kluczyka i ponownym włożeniu błędu nie wywala.
blokada moze dzialac troche za wolno albo nie do konca otwierac czy blokowac albo ktorys mikrostyk od wykrywania pozycji blokady zaczyna niedomagac? mysle ze predzej czy pozniej dzialanie sie pogorszy bo te blokady sa do bani zaprojektowane
A jak wygląda proces wymiany tego ustrojstwa? Zwykły plug and play czy trzeba coś kombinować, zwłaszcza gdy auto jest z 2006 r., a kupiłbym blokadę z 2007 czy nowszą?