Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 278

Temat: Zakup grupowy rozpórek do 156

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Kolega pewnie na wakacjach, a Wy panikujecie

Cytat Napisał acer11 Zobacz post
    ja będąc ostatnio u znajomego spawacza, wycenił mi rozpórkę tego typu na 80zł, do 156, we wcześniejszych jak to powiedział jeszcze koszty waterjeta czy też plazmy dochodziły (inne mocowanie). Zdjęcia z forum znał, także wiedział o czym mówi.
    Jego opinia to bez śruby rzymskiej to tylko gadżet, za nie małą kasę.
    Znajdź mi firmę, która za 80zł zrobi projekt, a później będzie się im chciało odpalać laser, czy waterjeta, czyli maszyny, których usługi kosztują po 1000zł/h, albo 20-60zł/1m2 w zależności od tolerancji.
    Co innego jednorazowa przysługa kolegi, a co innego jak masz robić 10, 20, czy 100 rozpórek.

A co do teorii "sztywnych rozpórek" to nie wiedziałem, że mam taki chłam

Nie chodzi o to, żeby napiąć samochód śrubą rzymską, a o to aby usztywnić budę podczas przeciążeń.
    AR to dość sztywne samochody seryjnie, więc nie ma tak znaczącej różnicy po zamontowaniu rozpórki. Ale jak ktoś już ma zrobione zawieszenie, topowe opony, duże obręcze, to kolejnym krokiem jest właśnie Q2 i rozpórka. Jeśli ktoś pomyka na byle jakich gumach, ma 15-tki, czy 16-tki koła, cóż - wydał sobie kasiurkę na Bellę

Zadanie swoje na pewno spełni jakiekolwiek poprzeczne usztywnienie na kielichach.

UP

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

jaki projekt??? naprawdę do tych rozpórek z rurek spawanych jakieś projekty potrzebne?
    Napisałem chyba jasno, wycenił rozpórke tego typu na 80 zł.
    Cena byłaby inna gdyby trzeba na jet-cie czy też plazmie ciąć. O cenach cnc nie musisz mi pisać, wierz na słowo.
    Czytać ze zrozumieniem tak trudno?

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

zrób rozpórkę taką jak wyżej za 80zł - może być bez śruby rzymskiej. Kupię od razu 50 szt.

dzięki

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

ja tego tobie nie zrobię bo tym sie nie zajmuję, pisałem o opinii kolesia który latami się tego typami produkcjami zajmuje. 50 sztuk tych "rurek pospawanych" czy też 50 takich jak zdjęcie wkleiłeś?

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Na zdjęciu to akurat karbon, ale jak będą z jakiegoś lekkiego stopu - biorę 50szt. Pytaj kolesia. Projekt 3d mu zrobię.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Kolega pewnie na wakacjach, a Wy panikujecie

Znajdź mi firmę, która za 80zł zrobi projekt, a później będzie się im chciało odpalać laser, czy waterjeta, czyli maszyny, których usługi kosztują po 1000zł/h, albo 20-60zł/1m2 w zależności od tolerancji.
    Co innego jednorazowa przysługa kolegi, a co innego jak masz robić 10, 20, czy 100 rozpórek.

A co do teorii "sztywnych rozpórek" to nie wiedziałem, że mam taki chłam

Nie chodzi o to, żeby napiąć samochód śrubą rzymską, a o to aby usztywnić budę podczas przeciążeń.
    AR to dość sztywne samochody seryjnie, więc nie ma tak znaczącej różnicy po zamontowaniu rozpórki. Ale jak ktoś już ma zrobione zawieszenie, topowe opony, duże obręcze, to kolejnym krokiem jest właśnie Q2 i rozpórka. Jeśli ktoś pomyka na byle jakich gumach, ma 15-tki, czy 16-tki koła, cóż - wydał sobie kasiurkę na Bellę

Zadanie swoje na pewno spełni jakiekolwiek poprzeczne usztywnienie na kielichach.

UP
    taaaa na wakacjach ,to przynajmniej by na pisał ze na wakacjach , a nie wciskał ze jedna paczka nie doszła bo zły adres ,poszła druga paczka i idzie 2,5 tygodnia,nawet jak by napisał ze jest chory i wyśle za miesiąc to bym poczekał ,ale niestety wcisną mi niezłego kita a jak wróci z wakacji to napewno napisze że druga też nie doszła

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Nie jest na wakacjach tylko nas olewa. Bo na forum się logował dzisiaj o 10:11.

---------- Post added at 12:24 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

Rozpórki wystawia też na allegro http://moto.allegro.pl/rozporka-alfa...233857820.html

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

To że na allegro na pierwszej fotce jest mój silnik jakoś mi nie leży
    W necie znalazłem ten numer do tej firmy co sprzedaje te rozpórki na allegro, być może to on odbierze- 794 623 603

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomekono
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.5 V6 1997 rok

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    To że na allegro na pierwszej fotce jest mój silnik jakoś mi nie leży
    W necie znalazłem ten numer do tej firmy co sprzedaje te rozpórki na allegro, być może to on odbierze- 794 623 603
    zgłoś sprawe do allegro i tyle o naruszenie praw

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Witam
    Po pierwsze dziękuję Koledze Culio za info na innym forum o problemie z wysyłkami. Po prostu po wysłaniu wszystkich rozpórek chwilowo przestałem tu zaglądać z braku czasu.

No ale wracając do tematu to wszystkie rozpórki już dawno wysłane. Nie wiem czemu nie ma ich u Was (Rolek i Culio, Maćku Ty masz info na FB). Jadę więc jutro rano do księgowej po potwierdzenia wysyłki i na pocztę wyjaśniać sprawę. Na pewno każdy kto wpłacił pieniądze będzie miał rozpórkę ! Z resztą jak bym chciał kogokolwiek oszukać to oszukał bym 20 osób a nie 2...

Co do logowań na forum to po prostu mam je włączone w przeglądarce i za każdym razem kiedy ją włączam automatycznie mnie loguje.

Odnośnie fotki na allegro to nie sądziłem, że komuś może przeszkadzać. Jutro fotka znika.

Dla zainteresowanych, to kilka rozpórek zostało. Można "dla pewności" kupić na allegro (wystawione są z firmowego konta). Nie wiem jaka cena jest na allegro ale jak wyższa to klubowiczom sprzedamy za cenę z tego tematu.

Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Temat będę odwiedzał na bieżąco więc nie będzie więcej problemu z kontaktem.