Drifter u siebie włożyłem springi ze sportpacka czyli -20mm na seryjne amorki.
Yeye taka opona wejdzie na 147
Drifter u siebie włożyłem springi ze sportpacka czyli -20mm na seryjne amorki.
Yeye taka opona wejdzie na 147
Doczytałem na forum, wejść wejdzie, ale będzie przycierać.
No to ciekawostkę zapodałeś bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywałyby że przy komplecie na pokładzie i nierównościach powinno cośtam przytrzeć.
Miałem takie u siebie prze jakiś czas na przodzie. Trochę przytarło mi przednią część jednego z przednich nadkoli (przy skręcie) ale było to spowodowane jego niedokładnym przymocowaniem. Przy odpowiednim zamontowaniu nadkola nie powinno być problemów.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A ja znalazłem taką informację :
kolega Alces1 miał w swojej alfie 205/50R17 i jemu przy obniżonym zawieszeniu obcierało i to nawet z tyłu.
Alces1 - Masz dobrą pamięć
Obcierało z przodu przy skręcie i z tyłu na tzw hopach, bądź przy załadowanym bagażniku.
Wszystko zależałoby od tego z jakimi felgami by to połączyć.
Szerokość 7.5″
ET by sie przydalo do kompletu. Ja mialem 205/50R17 delta 8" i ET35. Jak wyżej - przy odpowiednim montarzu z przodu nadkoli trzec nie powinno. Z tylu również powinien być spokoj.
ET35, a powiedz mi jak to wyglądało, bo trochę mam obawy co do wyglądu
Musiałbym poszukac jakiejś fotki lub zrobić zdjęcie 156, która ma te koła obecnie zamontowane ale to dopiero w przyszłym tygodniu bo w poniedziałek dopiero wracam. Ogólnie nie wyglądało źle chociaż to że profil jest większy niż np 215/45 widać na pierwszy rzut oka.
7.5' et 35 na 215/45/17 mi nie przycierało.
ale przy 225 może już ten problem w 147 występować.