Dużo nie trzeba żeby tak wyglądały, rzuca z przednich kół przez te otwory w nadkolu.
Dużo nie trzeba żeby tak wyglądały, rzuca z przednich kół przez te otwory w nadkolu.
już nie pamiętam, były 2 czy 3 wkręty dostępne po wykręceniu schowka. nawiew możesz odkręcić 1 wkręt i wyjąć go, ja na dźwignię ruszałem ją podważając prętem wsadzonym z prawej strony, potem ręcznie z wyczuciem. metalowe spinki mocno trzymają (ok 5 szt).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Odkręciłem te trzy śruby. Myślałem, że to wystarczy. Czyli jak wyjąć ten schowek?
eee, to Ty jesteś na wcześniejszym etapie. osłona dolna (ta nad nogami) out, będzie więcej śrub do schowka. dopiero potem są wkręty dostępne listwy/nawiewu
jeszcze w czasach gdy nzaczynałem grzebanie w Giulii zrobiłem manual, masz wszystko z fotkami:
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...lacz_8_8_.html
tylko potem już robiłem inaczej jeśli chodzi o zdjęcie listwy - teraz podważam na dźwignię po zdjęciu nawiewu, a w manualu to bałem się szarpać listwę i po prostu spinki wydłubałem drugą stroną i wymieniłem na nowe.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 26-03-2021 o 16:19
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dziękuję Ci bardzo esponix. Jutro będę walczył z wymianą listwy.
Korzystając z okazji, że będę miał rozebraną prawą stronę deski będę chciał wyjąc również ekran środkowy, ponieważ gdzieś z za niego lub z za nawiewów pod nim dochodzą mnie denerwujące stukania (na wybojach). Tak jakby plastik o plastik. Nie wiem co to jest. Chciałbym zdjąć ekran i pojeździć bez niego, by móc te drażniące mikro-stukania zaobserwować. Czy mogę ekran wypiąć i tak jeździć, czy coś „zwariuje” w samochodzie? A może jakiś pomysł ktoś ma, co to może być? Może jednak za nawiewem..?
Najgorzej się boję, że mimo sporej roboty i tak tych odgłosów nie namierzę, bo jak przejrzałem ten wklejony przez Ciebie esponix temat z wymianą wyświetlacza, to tak pod nim za bardzo też nie widzę, co tam miałoby tak postukiwać.![]()
Wszystko wymiotowałem. Dokładnie tak jak w instrukcji. Giulia od środka gola i wesoła. No i kurde co mi tu (za ekranem) może stukać, jak tu nic nie jest luźno?? [emoji856]
![]()
Coś znalazłem. Kabelek na samej gorze zaraz pod deską rozdzielczą. Taki luzem leży na wygłuszeniach. Nie zapeszam, ale oby to było to!
![]()
Ostatnio edytowane przez kast ; 27-03-2021 o 16:22
Mam pytanie.
U mnie Giulia po wymianie oleju jakieś 3000 km temu krzyczy po odpaleniu "Wymienić olej silnikowy". Możliwe, że po tak krótkim czasie olej jest już do wymiany ?
nieee, nie skasowali wymiany oleju