Strona 27 z 29 PierwszyPierwszy ... 17181920212223242526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 285

Temat: jezdzi ktos pod reala w czwartki??

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

a ja lubie jeździć na bora i czekam na ciepłe dni... hi hi
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

ale jagiel... pojezdzi taki młody z rok i co sie nauczy ? a po roku trafi do "koszyka" doświadczonych kierowców i bedzie jak jest teraz. Bez miejsc gdzie młodzież może sie wyszaleć nic sie nie zmieni. Tyle zwraca sie uwagi na narkotyki, alkoholizm itp a dużo wiecej ludzi ginie na drodze niz z ww. przyczyn... Taka to jest niestety POLSKA rzeczywistość.
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    ale jagiel... pojezdzi taki młody z rok i co sie nauczy ? a po roku trafi do "koszyka" doświadczonych kierowców i bedzie jak jest teraz. Bez miejsc gdzie młodzież może sie wyszaleć nic sie nie zmieni. Tyle zwraca sie uwagi na narkotyki, alkoholizm itp a dużo wiecej ludzi ginie na drodze niz z ww. przyczyn... Taka to jest niestety POLSKA rzeczywistość.
    Wiadomo że bez odpowiedniej infrastruktury nic się nie zmieni, a przydały by się miejsca gdzie można by było sobie w weekend pojechać na tor i pośmigać, oraz sprawdzić swój samochód.

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

a ja Wam coś powiem... nawet jakby zorganizował takie "legalne" imprezy to by to nie wypaliło... bo tu chodzi właśnie między innymi o tą adrenalinę... jest przecież kilka takich imprez. chociażby summer cars party na muchowcu... jest 1/4 mili i jest moim zdaniem lipa.. niby są jacyś chętni. Jeden od nas stawał na kresce, pokazał swoje co nie zmieniło faktu że pojawiał się potem na nielegalach...
    Tak już jest że nielegale były, są i będą... a wiek i umiejętności?? Nie wiem. Chyba nie będę się wypowiadać bo my powiemy że 18 - latek ma nic do gadania, a 40 latek powie że my nie mamy nic do gadania... Zgodzę się jednak z tym że uczymy się więcej z każdym przejechanym kilometrem oraz z tym w jakich warunkach jeździmy - czy po krk czy po mysłowicach czy po innym wygwizdowie z jednym skrzyżowaniem...
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał aniucha05 Zobacz post
    a ja Wam coś powiem... nawet jakby zorganizował takie "legalne" imprezy to by to nie wypaliło... bo tu chodzi właśnie między innymi o tą adrenalinę... jest przecież kilka takich imprez. chociażby summer cars party na muchowcu... jest 1/4 mili i jest moim zdaniem lipa.. niby są jacyś chętni
    Bardziej mi chodziło o jakiś tor, a nie imprezę, czyli mamy tor ogólnodostępny i sobie śmigamy, coś jak Nürburgring

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał aniucha05 Zobacz post
    a ja Wam coś powiem... nawet jakby zorganizował takie "legalne" imprezy to by to nie wypaliło... bo tu chodzi właśnie między innymi o tą adrenalinę... jest przecież kilka takich imprez. chociażby summer cars party na muchowcu... jest 1/4 mili i jest moim zdaniem lipa.. niby są jacyś chętni. Jeden od nas stawał na kresce, pokazał swoje co nie zmieniło faktu że pojawiał się potem na nielegalach...
    to tego juz bym nie zrozumial bo dlaczego jesli moge naprzyklad wyszumiec sie porzadnie raz w tygodniu na legalu to mialbym sie narazac na mandaty i nieprzyjemnosci na nielegalu???? raz w tyg.to by bylo za malo???

a ty mrutyna powinienes jakims felietonista zostac
    o co k'mon???

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Piszecie jakby ktoś tu popierał ćpanie, alkoholizm, potrącanie pieszych i wymuszanie pierwszeństwa.

Narkotyki zabijają tylko biorącego, a się z tym walczy.

Wymuszanie pierwszeństwa, niebezpieczne zachowania nieogarniających kierowców narażają osoby postronne więc się je potępia.

Robienie żartów z ruchu drogowego zabija niewinnych ludzi idących chodnikiem, stojących na przystanku, jadących obok, więc na jakiej podstawie tego nie tępić? Bo nie każda jazda na krawędzi kończy się śmiercią lub kalectwem? Tak samo nie każda libacja, strzelanina, kradzież i próba morderstwa.

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    a kolejna sprawa jest taka, że wiadomo od dawna, że tak kierowcy puszek jak i moto, którzy jeżdżą balansując na krawędzi znacznie lepiej ogarniają swoje sprzęty niż przeciętni użytkownicy drogi...
    Może i lepiej ogarniają, ale i częściej przeceniają możliwości swoje i swojego sprzętu.

A tak w ogóle to wszystkie te kontrowersyjne tematy - streetracingu, świecenia przeciwmgłowymi, zakładania HIDów do reflektora z odbłyśnikiem, prawidłowego użytkowania kierunkowskazów i tysiące innych to głównie kwestia szacunku do innych użytkowników drogi. Jedni go mają. Inni o tym nie myślą.

Dla satysfakcji Ligara powiem że święty nie jestem. Ale nigdy nie jechałem 150 przez miasto. Raz się dałem podpuścić w mieście w strefie 70, ale przenieśliśmy imprezę na ekspresówkę. Tam też jedyny raz w życiu zrobiłem 50+ do ograniczenia. Zazwyczaj trzymam się +20 do limitu jeśli warunki oceniam pozytywnie i znam drogę. Tak, mam 26 lat i jak widać - da się. Jadąc po mieście mam świadomość, że ktoś może przebiegać w niedozwolonym miejscu na autobus - sam tak robiłem i niejeden pewnie też. Jak już mam tego kogoś potrącić - niech chociaż przeżyje. Bo nie ma tych co "nigdy" nie zlamali przepisu...
    Ostatnio edytowane przez żuwik ; 30-12-2010 o 22:07

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Cytat Napisał mrytuna
    i to nie moje widzimisię, tylko raczej lata doświadczeń...
    ...wyprzedzania pasami awaryjnymi (pozwoliłem sobie dokończyć)
    Cytat Napisał Jagiel
    Teraz od 2011, wprowadzają bardzo rygorystyczne przepisy dla młodych kierowców, z tego co pamiętam to: po 8mc od wydania prawa jazdy trzeba zgłosić się na kurs doszkalający, samochód musi mieć na tylnej i przedniej szybkie zielony listek, dozwolone są tylko 2 wykroczenia po trzecim traci się prawo jazdy i coś tam jeszcze było ale już nie pamiętam.
    BŁONT! Jeśli to wejdzie, to dopiero w 2012, a ponieważ jeszcze nie weszło to nie ma tematu. Tym bardziej, że nie piszesz o tym co trzeba hehe
    Za to jest temat kat. B1: Uprawnienia do posiadania kategorii B1 mogą uzyskać osoby, które ukończyły 16 rok życia. Kategoria ta uprawnia do kierowania pojazdami trój, bądź czterokołowymi o masie własnej nie przekraczającej 550kg. (uff tyle pamiętam z teorii) Ale do rzeczy. Jest taki pojazd: Caterham i jego masa wynosi 506kg. Caterham+16latek=Resztę sobie dokończcie...
    Cytat Napisał żuwik
    nigdy nie jechałem 150 przez miasto. Zazwyczaj trzymam się +20 do limitu jeśli warunki oceniam pozytywnie i znam drogę.
    Dla mnie to i tak jesteś piratem
    ("Quattro to mi się kojarzy z jazdą 50 na godzinę", "wtedy po tym żywcu")

PS: Radzę założyć nowy temat w hyde parku, bo nam znowu pkt karne wlepią
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał quattroporte88 Zobacz post
    BŁONT! Jeśli to wejdzie, to dopiero w 2012, a ponieważ jeszcze nie weszło to nie ma tematu. Tym bardziej, że nie piszesz o tym co trzeba hehe
    Za to jest temat kat. B1: Uprawnienia do posiadania kategorii B1 mogą uzyskać osoby, które ukończyły 16 rok życia. Kategoria ta uprawnia do kierowania pojazdami trój, bądź czterokołowymi o masie własnej nie przekraczającej 550kg. (uff tyle pamiętam z teorii) Ale do rzeczy. Jest taki pojazd: Caterham i jego masa wynosi 506kg. Caterham+16latek=Resztę sobie dokończcie...
    Wiedziałem że ty zaraz mnie poprawisz bo na pewno pierdo** bzdury znaczy nie ja tylko ludzie odpowiedzialni za "Raport" w TVN Turbo. Dobra koniec

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

to sie przeniosłem do HP
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html