a ja lubie jeździć na bora i czekam na ciepłe dni...hi hi
a ja lubie jeździć na bora i czekam na ciepłe dni...hi hi
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
ale jagiel... pojezdzi taki młody z rok i co sie nauczy ? a po roku trafi do "koszyka" doświadczonych kierowców i bedzie jak jest teraz. Bez miejsc gdzie młodzież może sie wyszaleć nic sie nie zmieni. Tyle zwraca sie uwagi na narkotyki, alkoholizm itp a dużo wiecej ludzi ginie na drodze niz z ww. przyczyn... Taka to jest niestety POLSKA rzeczywistość.
Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?
Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html
a ja Wam coś powiem... nawet jakby zorganizował takie "legalne" imprezy to by to nie wypaliło... bo tu chodzi właśnie między innymi o tą adrenalinę... jest przecież kilka takich imprez. chociażby summer cars party na muchowcu... jest 1/4 mili i jest moim zdaniem lipa.. niby są jacyś chętni. Jeden od nas stawał na kresce, pokazał swoje co nie zmieniło faktu że pojawiał się potem na nielegalach...
Tak już jest że nielegale były, są i będą... a wiek i umiejętności?? Nie wiem. Chyba nie będę się wypowiadać bo my powiemy że 18 - latek ma nic do gadania, a 40 latek powie że my nie mamy nic do gadania... Zgodzę się jednak z tym że uczymy się więcej z każdym przejechanym kilometrem oraz z tym w jakich warunkach jeździmy - czy po krk czy po mysłowicach czy po innym wygwizdowie z jednym skrzyżowaniem...
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
Piszecie jakby ktoś tu popierał ćpanie, alkoholizm, potrącanie pieszych i wymuszanie pierwszeństwa.
Narkotyki zabijają tylko biorącego, a się z tym walczy.
Wymuszanie pierwszeństwa, niebezpieczne zachowania nieogarniających kierowców narażają osoby postronne więc się je potępia.
Robienie żartów z ruchu drogowego zabija niewinnych ludzi idących chodnikiem, stojących na przystanku, jadących obok, więc na jakiej podstawie tego nie tępić? Bo nie każda jazda na krawędzi kończy się śmiercią lub kalectwem? Tak samo nie każda libacja, strzelanina, kradzież i próba morderstwa.
Może i lepiej ogarniają, ale i częściej przeceniają możliwości swoje i swojego sprzętu.
A tak w ogóle to wszystkie te kontrowersyjne tematy - streetracingu, świecenia przeciwmgłowymi, zakładania HIDów do reflektora z odbłyśnikiem, prawidłowego użytkowania kierunkowskazów i tysiące innych to głównie kwestia szacunku do innych użytkowników drogi. Jedni go mają. Inni o tym nie myślą.
Dla satysfakcji Ligara powiem że święty nie jestem. Ale nigdy nie jechałem 150 przez miasto. Raz się dałem podpuścić w mieście w strefie 70, ale przenieśliśmy imprezę na ekspresówkę. Tam też jedyny raz w życiu zrobiłem 50+ do ograniczenia. Zazwyczaj trzymam się +20 do limitu jeśli warunki oceniam pozytywnie i znam drogę. Tak, mam 26 lat i jak widać - da się. Jadąc po mieście mam świadomość, że ktoś może przebiegać w niedozwolonym miejscu na autobus - sam tak robiłem i niejeden pewnie też. Jak już mam tego kogoś potrącić - niech chociaż przeżyje. Bo nie ma tych co "nigdy" nie zlamali przepisu...
Ostatnio edytowane przez żuwik ; 30-12-2010 o 22:07
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
...wyprzedzania pasami awaryjnymiNapisał mrytuna
(pozwoliłem sobie dokończyć)
BŁONT!Napisał Jagiel
Jeśli to wejdzie, to dopiero w 2012, a ponieważ jeszcze nie weszło to nie ma tematu. Tym bardziej, że nie piszesz o tym co trzeba hehe
Za to jest temat kat. B1: Uprawnienia do posiadania kategorii B1 mogą uzyskać osoby, które ukończyły 16 rok życia. Kategoria ta uprawnia do kierowania pojazdami trój, bądź czterokołowymi o masie własnej nie przekraczającej 550kg. (uff tyle pamiętam z teorii) Ale do rzeczy. Jest taki pojazd: Caterham i jego masa wynosi 506kg. Caterham+16latek=Resztę sobie dokończcie...
Dla mnie to i tak jesteś piratemNapisał żuwik
![]()
("Quattro to mi się kojarzy z jazdą 50 na godzinę", "wtedy po tym żywcu")
PS: Radzę założyć nowy temat w hyde parku, bo nam znowu pkt karne wlepią![]()
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV
to sie przeniosłem do HP![]()
Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?
Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html