dlatego dużo lepszym wyborem jest zmiana na bixenon. A piczka jest naturalna, nie zależnie od rodzaju oświetlenia
dlatego dużo lepszym wyborem jest zmiana na bixenon. A piczka jest naturalna, nie zależnie od rodzaju oświetlenia
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Wymiana na bixenon to też koszt niemały, wszystkie używane nadają się do regeneracji. Przekonam się jeszcze czy spolerowanie kloszy coś wniesie do sprawy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Może ktoś polecić jakiś zakład w Warszawie gdzie regenerują lampy w alfach?
Chodzi mi wraz z demontażem i montażem.
Dzwoniłem do jednych i nie podejmą się bo mówią że często pękają lampy? To prawda?
Dzięki z góry
I tu się z Tobą zgodzę, (chyba nie tylko ja) niezależnie od rodzaju oświetlenia - piczka naturalna. Ech, lewa strona nie świeci
Sorry, nie mogłem się powstrzymać, piątek.
- - - Updated - - -
Może tu?
To nic, że nie świeci. Nie patrz na to...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie przejmuj się oświetlenie ale piczka jest i to fajna
No właśnie, gdyby przekładka ze zwykłej lampy H7 na ksenon nie kosztowała bajońskich sum to sam już dawno kompletowałbym elementy układanki. A tak pozostaje tylko kompleksowa regeneracja aktualnych lamp.
Ja wkładałem same soczewki bixenon + znaki homologacyjne na klosz. Koszt ~300zł za komplet + koszt palników i zapłonników
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki