Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

daruj sobie otomoto
    szukaj auta na mobile.de
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Polecałbym mobile.eu. Przyjaźniejsze w obsłudze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Grodzisk Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo Brera 3.2 JTS

Domyślnie

Każdego dnia obserwuje ale zastanawiam się czy np. te Brerki z Włoch są sprzedawane z przypałem, bo czasami faktycznie aż zadziwiająco niskie. Moja siostra kupowała kiedyś z Italii X6 i ogólnie wszystko było z nią ok.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Radzina,
    ja tam sie nie znam na Brerze, ale jak chcesz kupic dobry egzemplarz za 30k to daj sobie spokoj. A cena tradeluxa wydaje mi sie przyzwoita jak na 2.4
    Co do superalfy to ten komis jakos mi nie podszedl i ja bym tam nie kupil. Poza tym oni sciagaja tylko ropniaki i ja lubie benzyne

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał Radzina Zobacz post
    Pieta - dzięki za podpowiedź i opinię. Ta Brera już zniknęła z otomoto. Widziałem wpisy odnośnie Komisu Superalfa. Facet wydaje się dopieszczać te Alfy na sprzedaż, jednak dość długo obserwuję jego Brerę i cena się już kilka razy dziwnie zmieniała. Najpierw było 45 900, później z 54 900 na 49 900 i teraz stoi za 51 900. Nie wiem dlaczego taka zmiana tych cen. Być może przyczyną było właśnie serwisowanie tego auta przed sprzedażą.

Ta bordowa Brera Tradeluxa też bardzo przyjazna dla oka, zwłaszcza kolor. Poczekam aż cena trochę zmaleje
    Cena bez oględzin nie zmaleje, bo i nie zależy mi na szybkiej sprzedaży. Jest to 3 auto obecnie, a wiosna tuż tuż Jak komuś zależy na zakupie/negocjacji to zadzwoni, przyjedzie, podjedzie do ASO i siądzie do stołu
    Chciałem odblokować pieniądze, ale jak się odciągnie w czasie to nie będę płakać
    Liczyłem jednemu koledze z forum, że przywożąc auto (legalnie) samemu z zagranicy trzeba mieć absolutne minimum 48-50tys zł bez pakietu startowego. Takie dopieszczone, które nie wymaga pakietu kosztuje ok. 6-10tys więcej.
    Generalnie jak kiedyś będę kupował Brerę ponownie to niebieską lub również bordową. Czarna i srebrna wygląda nijak...
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Chodzi o wersję wyposażenia. Tak samo jak w 159 są/były wersje Progression, Distinctive, Exclusive tak samo były w Brerze 2 lub 3 wersje Tutaj brakuje do pełnej opcji z najbogatszej wersji: ksenonów, grzanych foteli, tempomatu, parktronika przód.
    Ściągałeś ją dla siebie? Dlaczego sprzedajesz?
    Piękne auto, niestety u mnie wchodzi w grę tylko jako drugie.. A to pewnie nieprędko

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Co do superalfy to ten komis jakos mi nie podszedl i ja bym tam nie kupil. Poza tym oni sciagaja tylko ropniaki i ja lubie benzyne
    Znajomy w 2009 kupił w superalfie i był zadowolony. Ale drogo zapłacił, moim zdaniem ciut za drogo.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Grodzisk Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo Brera 3.2 JTS

Domyślnie

Pieta,
    ja też wolę benzynę, ale tak się składa, że ta Brera na sprzedaż SuperAlfy ma właśnie motor 3.2 V6. Za 35 tysięcy faktycznie taki samochód dobry raczej nie będzie, ale mówimy tutaj o wersji 2.2, a z obserwacji moich wynika, że modele z tym silnikiem są najtańsze i cena oscyluje już w tych granicach.

Tradelux,

ja oczywiście tylko oczko do Ciebie puściłem i wiem, że przez sprzedawcę nie jest mile widziane targowanie się przez telefon bez oględzin auta. Jestem raczej laikiem, więc jeżeli mogę Cię prosić to mógłbyś mi wytłumaczyć ten termin "pakiet startowy", bo już kilka razy na forum się z nim spotkałem, lecz nie wiem co on oznacza? Mnie czarna Brera bardzo się podoba, a co do srebrnej to się zgadzam w 101%.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Pakiet startowy, to taka standardowa wymiana, po zakupie, rozrządu, filtrów, olejów itp. Mogą do tego dojść jakieś elementy zawieszenia, ew. opony.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał Radzina Zobacz post
    (...)jeżeli mogę Cię prosić to mógłbyś mi wytłumaczyć ten termin "pakiet startowy", bo już kilka razy na forum się z nim spotkałem, lecz nie wiem co on oznacza?
    link: Wszystko na temat pakietów startowych