Przegląd to niestety jest żaden problem. A potem pozostali użytkownicy dróg się męczą.
Przegląd to niestety jest żaden problem. A potem pozostali użytkownicy dróg się męczą.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Lub wystarczy trafić na mocno pilnujacego zasad policjanta - wtedy już nie jest tak lekko niestety.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Nie męczą, to nie odbłyśnik który wali w kompletnie inną stronę. Powierzchnia odbłyśnika dla soczewki jest identyczna dla halogenu jak i xenonu, więc nie ma prawa świecić np intensywnie w górnej części plamy. Powiem nawet, że xenony w 159 mniej drażnią kierowców niż bardziej współczesne ledy z wygaszaniem części ledów
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Oryginalny bi xenon do 159 to nie jest aż tak droga sprawa, może warto zainwestować. U mnie sytuacja wyglądała tak: 1400 zł kompletne lampy i 600 zł spryskiwacze i ewentualne wtyczki. Własnej roboty nie wliczam. Efekt końcowy jest naprawdę super, a używane lampy wcale nie wymagały regeneracji. Różnica jest tak duża że aż ciężko porównywać z zwykłymi lampami H7. I jeszcze jedna kwestia spryskiwacze chwilowo podłączyłem (za pomocą trójnika) do spryskiwaczy szyb. Działa bardzo przyzwoicie.
Nie, pod warunkiem, że jeździmy cały czas z takim obciążeniem, przy jakim je ustawimy. I myjemy lampy. Nie bez powodu jest wymóg autopoziomowania i przemywania kloszy.
Kurde zauważyłem dzisiaj kolejny "problem". Gdy włączam długie, to one nie są w zasadzie długie, a wysokie... Nie świecą dalej, za to oświetlają korony drzew. Jednak moje reflektory są w gorszej kondycji niż myślałem. Mogę jechać tylko na krótkich, niewielka różnica.
Ostatnio edytowane przez magil ; 05-12-2016 o 20:40
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
O to chodzi, że byłem na ustawieniu jeszcze przed wymianą odbłyśników. Gdy kręcę śrubą przy długich to nic się nie dzieje.
Czy jest możliwe żeby śruba wypadła z regulacji? I czy tą śrubą ustawia się prawo/lewo czy góra/dół?
Ostatnio edytowane przez magil ; 06-12-2016 o 07:46
raczej pękł wkład ceramiczny (na całą lampę jest). Ja tak miałem, że pękło przy samym odbłyśniku długich. Skleiłem, bo pęknięcie przeszło tuż obok zwierciadła i się nic nie ukruszyło. Obie regulują góra dół, w tych lampach nie ma na boki bo jest soczewka w każdym
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
nie kojarzę żeby była osobna regulacja do długich, są 2 pokrętła (góra/dół i prawo/lewo), wspólne dla całej lampy, i usatwia się nimi mijania, a jak to się ustawi to wtedy reszta powinna być OK, no chyba że jest jakieś uszkodzenie, albo może coś nie tak z montażem czy jakaś przeróbka lampy.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.