Nie da sie tak przeniesc nie bardzo jest co i jakMozesz zadzwonic do tej firmy w ktorej ubezp. czy dadza ci dysk na czas okreslony z regoly daja na miesiac, w tym czasie masz czas na dostarczenie wszystkich potrzebnych dok. Powiedz jeszcze gdzie ci ubezpieczyli auto i dlaczego zazadali od ciebie wymiany prawa jazdy ? uzasadnili to jakos ?
Jeszcze wogóle nie mam ubezpieczenia, jeśli chodzi o firmę to Aviva a wymiana prawka to moja decyzja bo zaoszczędzę 700euroJęśli nie mam wogóle ubezpieczenia to raczej wątpię by mi dysk wystawili :/
PS: ubezpieczam przez brokera
Ok rozumiem, jesli na tym zaoszczedzisz. Jaki broker First Ireland czy cos innego ? Mozesz isc z tym kwitkiem i zapytac sie czy zrobia ci ubezpieczenie na tym i dadza dysk do momentu otrzymania prawka IE.
Brady Insurance, zadzwonię i zapytam lecz i tak muszę poczekać aż siorka mi wyśle z PL dokument udowadniający zniżki mojej mamy bo ubezpieczam na mamę a ja jako drugi kierowca więc dziś muszę skoczyć na pocztę i wysłać LogBookale zadzwonie i zapytam może koleś mi coś doradzi
bo całkiem spoko
- - - Updated - - -
Niestety dziś już za późno na telefony![]()
No to troche skomplikowane sie robi, dok potw. znizki bedziesz musial przetlumaczyc koszt 25-50 Euro. Ale o to sie tez zapytaj u brokera. LogBooka proponuje nie wysylac tylko zapytac sie czy kopia wystarczy i kopie wyslac. Jesli wysylasz dok to tylko tzw. SWIFT albo Registred mail bo listy potrafia sie zgubic po drodze i potem dupaChyba nie musze mowic ze zajmie kolejny miesiac odzyskanie logbooka
![]()
Niektore ubezpieczalnie jak axa maja 30dniowe (30 dni w roku ) ubezpieczenia dla osob dopisanych...nie jest to duzy okszt...jezeli jest to ubezpieczenie bez okreslenia pojazdu to nie ma problemu - o takie przeniesienie mi chodzilo...jest to chwilowe przeniesienie uprawnien ubezpieczonej osoby
- - - Updated - - -
Wiekszosc ubezpieczycieli w Pl wystawia po angielsku za free na prosbe dokument o znizkach...firmy takie jak allianz i axa przyjmuja tez polskie zaswiadczenia...psmietaj ze jak zdeklarujesz znizki to masz czas na doslanie dokumentow...czy przy Twoim wieku jest duza roznica jak dopiszesz Mame?
- - - Updated - - -
Przy zmianie wlasciciela z tego co wiem to dopuszczalny jest tylko oryginalny dokument natomias jego kopia jest tylko pomocnicza
- - - Updated - - -
Aha w axie mogles sprawdzic bo kiedys mieli program dla mlodych kierowcow
Ja poszedłem do ubezpieczalni w PL tzn. mój ojciec poszedł noi wystawili mi zniżki w języku angielskim. A kumpel ubezpieczał w Abbeyu i ubezpieczalnia wysłała mu zniżki na jego e-mail pokazał wydrukowali i uznali,ale toraczej zależy od ubezpieczalni. Z PL jedynie co musiałem tłumaczyć to zaświadczenie ze starostwa,że mam prawko itd.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html