Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Mefsito
    Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Cytat Napisał czester085 Zobacz post

Chyba mi nie powiesz że to taki problem???
    Nie raz brakło mi prawka i na checkpoint'cię mnie zapytali na który posterunek gardy mi pasuje
    Przyjść i okazać!!
    Nie w tym problem, problem w tym że bez prawka nie ubezpieczę Belli a bez ubezpieczenia to raczej nie pojadę

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post
    No i jest kiepsko bo czesci maja dla Marcina wszystkie dostepne ale cena nie jest za niska. Wszystko by bylo ok ale jest to inny czarny niz Marcin ma takze plus malowanie to nie za bardzo sie oplaca - jutro pogadam z Marcinem i zobaczymy co on na to.

Przesylka to nie za bardzo musze sie martwic bo dzwonilem do kuriera ktoremu vany servisujemy i za przesylke z PL maski, zderzaka i dwoch blotnikow chce 100e a z angli powie mi cene jutro
    to nawet spoko cena

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Mefsito Zobacz post
    Nie w tym problem, problem w tym że bez prawka nie ubezpieczę Belli a bez ubezpieczenia to raczej nie pojadę
    nie masz nikogo kto na jeden dzien przeniesie Ci ubezpieczenie?
    masz kwitek od prawka?
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Cytat Napisał Arthrm Zobacz post
    nie masz nikogo kto na jeden dzien przeniesie Ci ubezpieczenie?
    masz kwitek od prawka?
    Kwitek dostałem że mam zapłacone Jak przeniesie ?? Nie kumam ?? Da się tak zrobić ??

- - - Updated - - -

Jeśli chodzi o samo przeniesienie papierka to chyba trochę ryzykowne :/ taką trasę walić bez ubezpieczenia

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Nie da sie tak przeniesc nie bardzo jest co i jak Mozesz zadzwonic do tej firmy w ktorej ubezp. czy dadza ci dysk na czas okreslony z regoly daja na miesiac, w tym czasie masz czas na dostarczenie wszystkich potrzebnych dok. Powiedz jeszcze gdzie ci ubezpieczyli auto i dlaczego zazadali od ciebie wymiany prawa jazdy ? uzasadnili to jakos ?

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Jeszcze wogóle nie mam ubezpieczenia, jeśli chodzi o firmę to Aviva a wymiana prawka to moja decyzja bo zaoszczędzę 700euro Jęśli nie mam wogóle ubezpieczenia to raczej wątpię by mi dysk wystawili :/

PS: ubezpieczam przez brokera

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Ok rozumiem, jesli na tym zaoszczedzisz. Jaki broker First Ireland czy cos innego ? Mozesz isc z tym kwitkiem i zapytac sie czy zrobia ci ubezpieczenie na tym i dadza dysk do momentu otrzymania prawka IE.

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Brady Insurance, zadzwonię i zapytam lecz i tak muszę poczekać aż siorka mi wyśle z PL dokument udowadniający zniżki mojej mamy bo ubezpieczam na mamę a ja jako drugi kierowca więc dziś muszę skoczyć na pocztę i wysłać LogBook ale zadzwonie i zapytam może koleś mi coś doradzi bo całkiem spoko

- - - Updated - - -

Niestety dziś już za późno na telefony

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

No to troche skomplikowane sie robi, dok potw. znizki bedziesz musial przetlumaczyc koszt 25-50 Euro. Ale o to sie tez zapytaj u brokera. LogBooka proponuje nie wysylac tylko zapytac sie czy kopia wystarczy i kopie wyslac. Jesli wysylasz dok to tylko tzw. SWIFT albo Registred mail bo listy potrafia sie zgubic po drodze i potem dupa Chyba nie musze mowic ze zajmie kolejny miesiac odzyskanie logbooka

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

Niektore ubezpieczalnie jak axa maja 30dniowe (30 dni w roku ) ubezpieczenia dla osob dopisanych...nie jest to duzy okszt...jezeli jest to ubezpieczenie bez okreslenia pojazdu to nie ma problemu - o takie przeniesienie mi chodzilo...jest to chwilowe przeniesienie uprawnien ubezpieczonej osoby

- - - Updated - - -

Wiekszosc ubezpieczycieli w Pl wystawia po angielsku za free na prosbe dokument o znizkach...firmy takie jak allianz i axa przyjmuja tez polskie zaswiadczenia...psmietaj ze jak zdeklarujesz znizki to masz czas na doslanie dokumentow...czy przy Twoim wieku jest duza roznica jak dopiszesz Mame?

- - - Updated - - -

Przy zmianie wlasciciela z tego co wiem to dopuszczalny jest tylko oryginalny dokument natomias jego kopia jest tylko pomocnicza

- - - Updated - - -

Aha w axie mogles sprawdzic bo kiedys mieli program dla mlodych kierowcow
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    No to troche skomplikowane sie robi, dok potw. znizki bedziesz musial przetlumaczyc koszt 25-50 Euro. Ale o to sie tez zapytaj u brokera. LogBooka proponuje nie wysylac tylko zapytac sie czy kopia wystarczy i kopie wyslac. Jesli wysylasz dok to tylko tzw. SWIFT albo Registred mail bo listy potrafia sie zgubic po drodze i potem dupa Chyba nie musze mowic ze zajmie kolejny miesiac odzyskanie logbooka
    Ja poszedłem do ubezpieczalni w PL tzn. mój ojciec poszedł noi wystawili mi zniżki w języku angielskim. A kumpel ubezpieczał w Abbeyu i ubezpieczalnia wysłała mu zniżki na jego e-mail pokazał wydrukowali i uznali,ale to raczej zależy od ubezpieczalni. Z PL jedynie co musiałem tłumaczyć to zaświadczenie ze starostwa,że mam prawko itd.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html