Temat: Widziany, Widziana, Widziani :D

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Nie trzeba mi tego tłumaczyć - sam nie przekraczam 140 jak jeżdże z kimś,
    autostradą też jeszcze 140 mimo ze mnie wszyscy wyprzedzają ...
    Tylko uśmiech ciśnie mi się na usta jak czytam wszystkich którzy naskakują bo ktoś napisał ile jechał ...
    Przed chwilą robiłem prawie 180 na drodze powiatowej ... no i co - zaraz też na mnie naskoczycie ...
    Jejku zdarza się - auta tyle jadą, czasem jest potrzeba przycisnąć,.
    Nie jestem zwolennikiem prędkości bo wiele osób znajomych sie porozwalało bo pędziło za szybko - ale nie mówie ze jestem świety i ze mozna mi innych upominać bo napisał ze tyle jechał ...
    Na lwówek zginął mój dobry kolega ... droga średnia ... ale są momenty gdzie mozna robić sporo ponad ...
    Wszystko zależy od wyobraźni - i podejścia. Jade sam pusta droga, pola, dobra widocznosc lece - rozbije sie - zrobie sobie krzywde,
    jade z kimś czy droga przez zabudowany - to jednak cegła pod pedałem jest - i tego sie trzymam
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

ja też Święty nie jestem ale Panowie nie przesadzajcie, każdy czasem ma przypał, wiem, że zdarzyć się może ( oby nie ) że człowiek będzię się później pukał w głowę i mówił jaki to jest głupi... Ja rozumiem, żeby nie śmigać po mieście 150 ale przecież jadąc przez wioski i wyjeżdżając z obszaru zabudowanego często zdarza się że jest kawałek gdzie można odfrunąć...

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Panowie, jazda 170 po powiatówce na pewno nie zasługuje na pochwały ale już bez przesady z tym punktowaniem co by było gdyby. A gdyby staruszka przechodziła przez jezdnię to Byście staruszkę przejechali, a to być może WASZA MATKA!! I nie mówcie, że siedzi z tyłu.

Od punktowania za prędkość to jest policja, więc skończcie już temat o tym jak kolega źle zrobił, bo zaraz każdy z Nas w auto wsiądzie i też super przepisów trzymać się nie będziemy.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Pozdrawiam kolegę na DDZ'tach z poliftowej 156'tki, jadącego wczoraj w kierunku Wrocławia

Pomachane, odmachane

- czarna 147 -

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Widziana 159 SW koło S-Plus`a dzisiaj koło Korony. PZDR

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar dawidee26
    Mieszka w
    Wrocław/Wałbrzych
    Auto
    ALFA ROMEO 156 SPORTWAGON Distinctive1.9 JTD 16v 150KM/Alfa Romeo Mito 1.4 Multiair 105KM

Domyślnie

Pozdrowienia dla Kolegi z czarnej Mito ,który dzisiaj jechał na trasie Oława- Wrocław . Pomachane- odmachane -

Użytkownik Alfa i Omega Avatar eMka
    Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto
    156 '02 1,8 TS plus 159 '06 3,2 Q4

Domyślnie

Pozdrowienia dla Hjenia Dzisiaj, ok 17:40 wbijał się w Bierutowską

ja i ona - "iniemamocne"

Użytkownik Rowerzysta Avatar rafallysek
    Mieszka w
    Legnica, Złotoryja,Nowy Kościół, Lwówek Śląski
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał 156X Zobacz post
    ja też Święty nie jestem ale Panowie nie przesadzajcie, każdy czasem ma przypał, wiem, że zdarzyć się może ( oby nie ) że człowiek będzię się później pukał w głowę i mówił jaki to jest głupi... Ja rozumiem, żeby nie śmigać po mieście 150 ale przecież jadąc przez wioski i wyjeżdżając z obszaru zabudowanego często zdarza się że jest kawałek gdzie można odfrunąć...

Otóż to... dziękuję za zrozumienie - dalsze tłumaczenia chyba zbędne....

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Nie trzeba mi tego tłumaczyć - sam nie przekraczam 140 jak jeżdże z kimś,
    autostradą też jeszcze 140 mimo ze mnie wszyscy wyprzedzają ...
    Tylko uśmiech ciśnie mi się na usta jak czytam wszystkich którzy naskakują bo ktoś napisał ile jechał ...
    Przed chwilą robiłem prawie 180 na drodze powiatowej ... no i co - zaraz też na mnie naskoczycie ...
    Jejku zdarza się - auta tyle jadą, czasem jest potrzeba przycisnąć,.
    Nie jestem zwolennikiem prędkości bo wiele osób znajomych sie porozwalało bo pędziło za szybko - ale nie mówie ze jestem świety i ze mozna mi innych upominać bo napisał ze tyle jechał ...
    Na lwówek zginął mój dobry kolega ... droga średnia ... ale są momenty gdzie mozna robić sporo ponad ...
    Wszystko zależy od wyobraźni - i podejścia. Jade sam pusta droga, pola, dobra widocznosc lece - rozbije sie - zrobie sobie krzywde,
    jade z kimś czy droga przez zabudowany - to jednak cegła pod pedałem jest - i tego sie trzymam

widzę że mój ostatni post sporo zamieszania narobił... i wydaje mi się niepotrzebnie... tłumaczyć się nie bedę bo nie ma po co i komu...nie jest to chwalenie się - bo nie ma czym - większość posiadaczy nowszych aut jeździło pewnie o wiele szybciej, więc 170km/h to nie jest jakiś rekord. Post miał bardziej na celu ukazanie wyższośc AR od niemieckiego auta, nowszego itp...ale interpretacja jak widzę niektórym przysporzyła trudności...ale wyręczył mnie mattom, za co serdecznie dziękuję. Prędkość 170km/h jak zaznaczałem była tylko chwilami ,a cały przejazd nie miał absolutnie znamion szaleńczego wyścigu czy jak kto odbiera. Nie jeżdżę przepisowo zresztą jak każdy z Was, bo gdybym miał ściśle trzymać się przepisów to do pracy jechałbym z godzinę. Kierowcą idealnym też nie jestem - NIKT NIE JEST . Jeżdżę w granicach zdrowego rozsądku i wypraszam sobie komentarze wg których brak mi owego. Jest pogoda, droga sucha, kawałek prostej, teren niezabudowany.... nikomu krzywdy nie zrobię (a staruszki i inne osoby na przejściach dla pieszych zawsze przepuszczam bo potrafię się postawić w sytuacji pieszego) .
    Snoop`owi oraz Mumin`owi może polecam zaobserwowanie swoich zegarów w swoich AR ? A jak nie zdarza Wam się przekraczać prędkości, to może po co AR? wystarczy Fiat 126p... tym środkiem lokomocji na pewno nikt nie złamie żadnego przepisu.
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał rafallysek Zobacz post
    Snoop`owi oraz Mumin`owi może polecam zaobserwowanie swoich zegarów w swoich AR ? A jak nie zdarza Wam się przekraczać prędkości, to może po co AR? wystarczy Fiat 126p... tym środkiem lokomocji na pewno nikt nie złamie żadnego przepisu.
    Nie podejmuję polemiki - sorry, nie mój poziom.
    Dla mnie koniec tematu.

Pozdrawiam.
    była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
    była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
    była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
    jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    -------------------------------------

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj/Wrocław Poland
    Auto
    Była 159 SW 1.9 JTDm 2006r. Jest XF 2017. 241KM

Domyślnie

Cytat Napisał rafallysek Zobacz post
    Jest pogoda, droga sucha, kawałek prostej, teren niezabudowany.... nikomu krzywdy nie zrobię (a staruszki i inne osoby na przejściach dla pieszych zawsze przepuszczam bo potrafię się postawić w sytuacji pieszego)
    i między innymi po tym poznać prawdziwego Alfisti!