https://www.forum.alfaholicy.org/giu...sprezarki.html
Taka offtopowa podpowiedź się nasuwa dla epsonix
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...sprezarki.html
Taka offtopowa podpowiedź się nasuwa dla epsonix
Ostatnio edytowane przez jan dukat ; 12-03-2022 o 22:08
@epsonix, chciałem się upewnić odnośnie tego sumatora HLC4 którego użyłeś żeby złożyć do kupy sygnały z front wooferów i fron tweeterów. Po zsumowaniu zakładam, że uzyskałeś sygnał typu LowLevel a nie HighLevel, zgadza się? Te pudełko to w zasadzie głównie konwerter z High do RCA ale nie zauważyłem na wprost napisanego co uzyskujemy po włączeniu SUM.
I czy mógłbyś wrzucić jakiś kawałek rozpiski złącz wzmacniacza od systemu "midi"? Również jeśli to możliwe typy tych złącz (może jakiś link czy zdjęcie żeby zobaczyć jak to wygląda jeśli to coś nie typowego).
Wielkie dzięki z góry za cokolwiek co Ci się uda pomóc.
Tak, hlc na wy ma sygnał low, ale nim wchodze na wzmak swoi ktorym i obsluguje zarówno zsumowany low przedni jak i high tylny.
Wtyczki nie nwm pojęcia, ja u siebie cialem ori wiazki i wstawiłem wtyczki ISO glosnikowe, tak ze da sie spiac wszystko do ori obwodów.
Fyi teraz jest nowe hlc4evo obsluguje linie high o wyzszej mocy, kto wie, moze przyczyna padniecia mojego hlc4plus niedawno zwiazana jest z tym- wczoraj gadalem właśnie z dystrybutorem i mówił że to pierwszy przypadek usterki.
Co do schematów/rozpisek z łózka/komórki ciezko- leżę zaatakowany przez covida obecnie. Ty,ale byly wrzucane pdfy z opisami systemu audio na forum, tam byly rozpiski.poszukaj
Dzięki za odpowiedź. Przes* masz. Ja to przeszedłem lekko, jeden dzień 37.5 i to wszystko, żadnych bóli, zadyszek itp. Nie wiem, może to dzięki szczepionkom... Zdrowia!!!
A czy robiłeś może próbę, może pomiary oscylem, czy na wyjściu dla przednich woofferów wycięte są wogole tony wysokie? Bo o ile na wy tweeterów niskie wyciąć musieli to na wy woofferów to takie oczywiste nie jest. Gdyby tak było to nie trzeba by sumować kanałów...
Tak sprawdzalem i uchem i voltomierzem rms, stad dokupywalem sumator juz po fakcie wiekszosci roboty z audio. W ogole plan mialem inny bo ori m j wzmak mial byc przed Ori, i mimo że wiem jak przeprogramować interfejs radia żeby vol itp bylo z radia, to brak średnich w eq, pdc/lda itp z licznika i jakosc gorsza przy wzmaku dokladanym w bagazniku przy tym okablowaniu jednak wymusiły jednak przepiecie się na wy Ori wzmaka
Duszności na szczęście nie mam, ale zapalenie zatok, oka, kaszel i ogolnie brak sil/bol. Jestem szczepiony 3 razy, (2 pfizer 1 moderna), nie wiem czy to mnie od szpitala uchroniło czy nic nie dało - moja rodzina synek bezobjawowy a żona tylko pokaszluje.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 26-03-2022 o 15:18
dobra, dorwałem się do laptopa w końcu, to na szybko Ci znalazłem, chyba więcej niż potrzeba:
multimedia.pdf
radio_hifi_mid_new.pdf
Tak, czytałem Twoją historię.
Jeszcze byś mi tylko powiedział czy namierzyłeś żeby przednie tweetery miały jakiś kondondzior gdzieś w szereg czy idą na wprost do ori wzmaka?
I to samo odnoście tylnych, są zwarte w drzwiach na wprost do wooferow czy jest tam jakaś szczątkowa zwrotnica?
Ja trzy Pfizery i było lekko, Ty pomieszałeś z Moderną i widzisz teraz jaki efekt :-). Oczywiście żartuję, logiki to nie ma żadnej...
ori tweetery mają wbudowane kondziory, i tyle, żadnych zwrotnic, w ori systemie łączone na wprost do końcówki, oczywiście w przypadku zestawów z ori wzmak jest jeszcze wzmak który coś tam pasmo przycina na przodach na podzielone głośniki.
Jasne, dzięki.
Może już mam wszystkie elementy układanki rozeznane :-).
Może ktoś jest zainteresowany chińskim DSP z 31 punktowym EQ i czterema wejsciami/wyjściami HighLevel? Są też dwa wejścia LowLevel i 6 wyjsc LowLevel, ale nie ma wbudowanego mixera wejść.
Zestaw dobry do audio basic lub midi (plus sumator kanalow front tweet + front door).
Mam kod promocyjny na jedną sztukę za 175usd wraz z transportem do Polski, ważnym do jutra.
PUZU PZ-C31.
Normalna cena około 240.
Ja zamówiłem droższy X4800S z mixerem i 8 wyjściami mocy.
Chrzanię, ze chińskie. Moje chińskie radio z DSP grało naprawdę świetnie w porównaniu do nie chiskiej Alfy, wiec spróbuję za grosze.
Jak ktoś chętny to proszę o info.