U mnie kanały drożne, ale po wymianie uszczelki jeszcze gorzej zalane. Zapierdziele to silikonem i będę czekał na efekt... już nie mam innego pomysłu. Dobrze że ciepło idzie to bedzie miało jak schnąć.
U mnie kanały drożne, ale po wymianie uszczelki jeszcze gorzej zalane. Zapierdziele to silikonem i będę czekał na efekt... już nie mam innego pomysłu. Dobrze że ciepło idzie to bedzie miało jak schnąć.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
A jaką uszczelkę zastosowałeś? Wyczyściłeś dobrze powierzchnię przed przyklejeniem?
Ja przeprowadzałem ten zabieg w sobotę. Odpływy miałem drożne, a mimo to lało się do środka przez "cudowny" pomysł inżyniera projektującego drzwi. Nie zdejmowałem całej tej aluminiowej płyty z drzwi, jedynie ją odchyliłem i w ten sposób dokładnie usunąłem stary silikon, odtłuściłem i przykleiłem uszczelkę z castoramy na drzwi i na płytę. Jak na razie sucho, mam nadzieję, że tak zostanie.
Zastosowana uszczelka:
https://www.castorama.pl/produkty/bu...brazowa-2.html
Kupiłem typ E taki sam jakim uszczelniałem 3 lata temu pozostałe drzwi które do dziś dnia są szczelne.
Ostatnio edytowane przez rufens ; 03-10-2017 o 18:34
powódź powódź powódź!! szlag mnie trafia z wodą pod pedałami. drzwi zakleiłem na amen silikonem a po deszczu znowu pełno wody. sprawdze wiazke na podszybiu bo tego jeszcze tylko nie robilem. czy cos jeszcze moge sprawdzic? drzwi odplywy porobione.
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Może klej trzymający szybę puścił? Odpływy z podszybia udrożniłeś?
Patrzałeś miejsce które ja opisywałem ?
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1972147
Efekt taki sam jak by przez drzwi sie lało.
Mam co prawda SW, ale u mnie za wodę w bagażniku odpowiadała mała dziurka z niedospawanego łączenia dachu z słupkiem. Znalazłem ją pod uszczelką biegnącą po krawędzi dachu. Uszczelka chyba ze starości straciła nieco elastyczności i odsłoniła niedoróbkę fabryki. Woda wchodziła tamtędy i po słupku spływała do bagażnika. Zakleiłem ją i dodatkowo wkleiłem tę uszczelkę i się nie leje.
Sprawdź, może masz tak samo.
Pozdrawiam
Te przewody przy wewnętznych uszczelkach są do czujników które zatrzymują zamykanie szyby gdybyś tam palce włożył, a nie do podgrzewania uszczelek