Jedna zaślepka wystarczy- która bądź.
Jedna zaślepka wystarczy- która bądź.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
zamontowałem te:.
Brawo Ty![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
, a powiedz mi bo znajomy mechanik powiedział mi że musi być lekki przepływ czyli niepełna zaślepka. I mowil zeby chociaz jeden otwór wywiercić. Czy to prawda?
tzn ?
Tzn. że nie musi być żadnego otwory, a nawet lepiej jak go nie ma.
Przy czym jak nie ma otworu wcale, to ECU stwierdzi niezgodność mas powietrza i będziesz jeździł z komunikatem "Have engine checked" i zapalonym check engine. Aby to zlikwidować, to razem z całkowitym zaślepieniem EGR trzeba go też wyłączyć w kompie - koszt ok 250zł (czy sam zaślepisz czy nie, koszt mi powiedzieli ten sam).
programowo mialem wyłączony juz rok temu. ogólnie na początku świetnie chodziła alfa i z czasem pojawiła się ta turbodziura. przed 2 tyś nic nie ciągnęła. zamontowałem zaślepkę i całkiem inne auto. wciska w fotel i tak zap....że aż miło.
Witam, AR159 1.9 150km, mam problem z brakiem mocy, pojawia się przeważnie po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów, w pewnym momencie jakby auto przestaje ciągnąć, po podpięciu do kompa błąd „P010F – Niezgodność masy/przepływu powietrza”, zdarzyło się również błąd EGRa (z tym że w MES mi pokazuje otwarcie EGR 4%, a sterowanie - WYŁ). Problem ustępuje na chwilę po skasowaniu błędu lub zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika. Przepływkę odpinałem przedmuchiwałem i czyściłem jakimś ustrojstwem ale nie pomaga. Na postoju wartości zmierzonej masy powietrza, a oczekiwanej są podobne 371/374 mg/w (jeżeli błąd nie występuje), natomiast jeżeli błąd jest aktywny wartości masy zmierzonej a oczekiwanej też są niemal że identyczne tyle że wynoszą aż 3275.5/3275.5 mg/w. Natomiast jeżeli chodzi o ciśnienie doładowania to niezależnie czy błąd jest czy go nie ma wartość zmierzona jest większa od oczekiwanej 1018/998 mBar. Jakby trzeba było jeszcze jakieś testy zrobić czy coś to program który mam to MES. Dodam jeszcze, że cały czas jest błąd „B1908 – Temperatura wewnętrzna” ale to chyba nie ma związku z tematem. Ktoś ma jakiś pomysł? Albo jest Ktoś z podkarpackiego okolice Sędziszowa Młp./Rzeszowa/Ropczyc/Dębicy co to ogarnia? Bardzo proszę o pomoc