Szczerze powiem, że nie miałem pojęcia, że jest taka regulacja
Bardzo pozytywnie zaskoczony jestem
Pasażer ma gdzie wsadzić nogi bo ecu przenieśli. I to chyba wprowadzili wcześniej niż FL. Ale też brak o tym w jakichkolwiek papierkach.
Jak zdejmiesz tą plastikową osłonę to widać że podłoga i ściana grodziowa sięga dużo dalej. Tylko tam jest komputer i kablarnia.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 16-01-2015 o 16:35
Z tego co czytałem forum, to ludzie wspominali, że w okolicach 2000 roku zmieniono trochę konstrukcję (czy też technologię zgrzewania?) punktów lewarowania na progach, co miało korzystny wpływ jeśli chodzi o występowanie korozji w tamtych okolicach. Jak rozpoznać, czy dane auto jest już po tych zmianach? Czy to raczej nie da się określić "na oko" i raczej tylko rocznikowo można mniej więcej to określić?
Chyba tylko zdejmując progi to sprawdzisz.
siema poraz kolejny przymierzam sie do 166 tym razem jtd z 1999r moc 136koni mimo ze kupuje od kolegi to na co zwracać uwage? dodam ze sprzegło dwumas i rozrza robiony z 15-20tys temu wiec jest oki. Co sprawdzać?
była:Alfa Romeo GTV 2,0TS , 166 2,0TS x 2 , 156 2,5 v6 , 156 2,0TS.. jest 166 2,4jtd
Ja bym zaczął od sprawdzenia samochodu...
A tak poważnie to 16 letnie auto - w nim wszystko może być do robienia. Warto zwrócić uwagę na zawieszenie, na stan turbiny, na ewentualną korozję jeśli gdzieś występuje, na stan oświetlenia, ogumienia, układu kierowniczego, układu wydechowego, układu elektrycznego itd itp.
mkrol to może lepiej napisać czego nie sprawdzać...
A ja się zastanawiam jak można zadawać takie pytanie jak się już miało 166.......................................