dla mnie nowy Font "Giulietta" to porażka. Za duży, "za ciężki", nie pasujący do samochodu. Wcześniejszy idealnie pasował do linii i charakteru belli.
dla mnie nowy Font "Giulietta" to porażka. Za duży, "za ciężki", nie pasujący do samochodu. Wcześniejszy idealnie pasował do linii i charakteru belli.
Zdaje się, że na zdjęciach wygląda to w zasadzie tak samo jak teraz - to jest tylko render.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Spasowanie schowka w moim 2010 to tragedia, z obu stron mam szparę. Widzę minęło 5 lat i nadal jest z tym problem![]()
Cóż, nie wystarczy tylko pomalować zderzaka, żeby zrobić sobie lifting:
No i filmik:
https://m.facebook.com/story.php?sto...89698934438127
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 25-02-2016 o 13:57
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No cóż, bardzo ciężko jest poprawić tak piękny kształt karoserii i w sumie dobrze, że za to się nie brali. Te wszystkie detale (nowy napis, kolor lamp, czerwona kreska z przodu i z tyłu) nic nie wnoszą. Po tylu latach Julka wciąż wygląda świeżo i bije inne nowsze kompakty. Jedynie co mi się podobało w lifcie (poprzednim) to osłony halogenów. Co do wnętrza to nadal uważam, że je zepsuli importując bez przeróbek uConnecta z innych modeli FCA. "Można to było zrobić lepiej" słowa sprzedawcy z salonu alfy, zgadzam się z nim. Wyświetlacz i dotyk może jest potrzebny bo taka moda, ale wystarczyło trochę wysiłku żeby go lepiej wkomponować nie usuwając "lotniczych" przycisków. Ale kończąc tą moją frustrację uważam, że alfa mając tak piękne auto powinna się skupić głównie na polepszaniu i dopracowywaniu "technikaliów" i polepszaniu jakości materiałów. A idę o zakład, że kiepskich spryskiwaczy nadal nie zmienili :/
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
te zmiany to jak przypudrowanie- w mojej ocenie in minus- ten napis z tyłu brak srebrnych obwódek zegarów - biały wyświetlacz miedzy zegarami, inne logo na zewnątrz inne w środku, jakieś dziwne zalatujące chińczykiem wzory felg, no i te odpustowe czerwone paski- po co to komu?
Zamiast jak piszesz Doblo usprawnić technikę poprawić jakość materiałów wykończeniowych zajęto się bzdetami które niczego do świezości modelu nie wnoszą.
mam nadzieję, że chociaż jeden egzemplarz dotrze do Polski na Motorshow w Poznaniu, to sobie na spokojnie w dzień prasowy pomacam schowki i inne takie
no i oby Giulię pokazali u nas...
Patrząc na te zdjęcia tutaj oraz na ten film:
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=rlbVLZL7aVc
odnoszę wrażenie że materiały wnętrza są dużo gorsze niż w wersji z 2010 roku.
Ja mam panel ze szczotkowanego aluminium, tutaj widzę same plastikowe nawet w wersji Veloce.
Tunel środkowy też jakiś taki siermiężny, u mnie jest łączenie kilku materiałów - dużo lepiej to wygląda.
Plastik na drzwiach przy szybie dalej dziadowski.
Te za ciemne reflektory, czerwone linia z przodku na dole i ten napis - wszystko jak z odpustu.
Po cholerę robić takie lifty?
https://www.facebook.com/media/set/?...5850595&type=3
Fanfary jakby co najmniej nowe auto wypuścili. A tymczasem tylko trochę oszpecili 5-letnią Julkę.