Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Temat: Gtv - koszty utrzymania, eksploatacja codzienna

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Ta o której piszesz to dalej za 14 ) Ogólnie fajny egzemplarz bez grama szpachli i z unikatowym wnetrzem i alumkami Jest po remoncie silnika, korba bokiem wyszła, w DE w serwisie lali Mobila 5W50... Kolega przywiózł do PL, zrobił na cacy ale sprzedaje bo i tak już inne wozidło kupił i miejsca już na nią nie ma. A i prędzej miał też Gtv 3.0 V6. Jeżli dalej w PL sie nie sprzeda to chyba spowrotem do DE pojedzie bo jednak mentalność przy tego typu samochodach troche inna...

Ja moją 1.8 jeżdżę na codzień i wg. mnie jest ok. Spalanie w cyklu mieszanym 9-11 l/100km. Skręty i parkowania jak już koledzy wspomnieli, wszędzie da rady, do bagażnika torba na trening wchodzi a i na tył od biedy kogoś pare km można odwieźć
    Alfa Romeo Gtv 98' 1.8 TS & Italjet Dragster 02' 180ccm 2t - ITALIA POWER

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Według mnie Gtv'ka to świetne auto na co dzień, ale tylko pod warunkiem, że nie masz dzieci, nie planujesz mieć(przynajmniej w czasie posiadania), nie musisz wozić więcej niż jedną osobę ani zbyt wiele różnego rodzaju przedmiotów... W przeciwnym wypadku niestety to auto odpada...
    Do tylnego kufra, bo bagażnikiem nie można tego nazwać, nie wejdą zwłoki... co najwyżej jakiegoś średniego psa lub duża walizka i kilka drobiazgów...
    Na tylne siedzenia teoretycznie da radę wepchać dwie osoby, powiedzmy do 170cm, ale to tylko na dojazdy po kilka km... Co ciekawe z tyłu jest więcej miejsca niż Brerze, zwłaszcza na głowę, którą w Gtv można trzymać w prosto a w Brzerze do tej pozycji brakuje około 8cm wolnego miejsca pod dachem (wiem, bo na zlocie sprawdzałem )
    O wygodzie podróżowania też ciężko powiedzieć zwłaszcza jeśli ma się sztywniejsze zawieszenie i felgi 18" i większe.
    Nikt z was jeszcze mu nie powiedział o przedniej szybie Sprawa jest taka, że jeżeli jesteś pierwszy na światłach to żeby zobaczyć zawieszone wysoko przed Tobą lampy musisz albo stanąć około 6m przed linią albo stanąć normalnie i dość sporo się wychylić do przodu... albo mieś szyberdach
    Co do spalania... Nie bez powodu Gtv'ki wychodziły tylko z silnikami benzynowymi...
    Ale jeśli już miałbym jakiś silnik doradzić to jednak byłby to TS... Między 1.8 a 2.0 wcale nie ma takiej dużej różnicy w mocy a będzie to i tak więcej niż masz teraz przy dość przyjemnym dla ucha dźwięku. A nawet jak padnie to za relatywnie nieduże pieniądze można kupić drugi lub zepsuty naprawić...

Ale pomijając te oczywistości wynikające z samego charakteru małego włoskiego coupe auto jest świetne. Nieszablonowy wygląd, nadzwyczajne prowadzenie i ogromna przyjemność z jazdy...
    Jak będziesz miał chęć i możliwość to jak najbardziej polecam zakupić choćby żeby rok pojeździć
    Większy wybór w zadbanych egzemplarzach niestety zachodzie, ale i tak warto się wybrać.

Aha... niech Cię nie skusi 2.0 V6 Tb... ceny zakupu może i niskie, ale późniejsza eksploatacja już nie

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Zonkil nie mow ze Cie TB z kasy wysysa

Gtv sie swietnie prowadzi ale na miejskich dziurach i koleinach to juz bywa roznie ja tam uwielbiam jezdzic gtvka i czesto zamiast sluzbowym autem pomykam moim bolidem. Plan jest taki aby nigdy tego auta nie sprzedawac... No chyba ze na 4c zamienie

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Użytkownik Embrion Avatar Tomczyn
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo GTV

Domyślnie

Ja do kupna Gtv przymierzałem 3 miechy, czytałem, sprawdzałem oferty na necie, pytałem się mechaników co sądzą o Alfach, oczywiście wszyscy zesłali by Alfe do piekieł. Mówili że psuje się, w utrzymaniu drogie, "a po co ci to kup se lepiej golfa, audi..." Ale na przekór wszystkim tylko Alfa była w kręgu poszukiwań. Mam Ts 2.0 z 2002 roku, pali w trasie jadąc 90-120km do 8l, a w mieście 10l przy spokojnej jeździe, trochę więcej jak przycisnę, ze skrętem już wszystko wiesz, z szybą przednią tez już wspominali, że trzeba się dość mocno pochylić żeby zauważyć światła, ja tym bardziej gdyż mam 192cm wzrostu, . Autem po równej nawierzchni prowadzi się fantastycznie ale przy felgach 17stkach po typowych polskich drogach komfort prowadzenia spada. O awaryjności jest mi ciężko coś powiedzieć gdyż po ponad półrocznym eksploatowaniu Gtv nic się z nią nie działo. Jak najbardziej polecam te auto ale jeśli masz zamiar robić tyle kilosów miesięcznie to musisz się liczyć z wydaniem dużej ilości kasy na paliwo.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Zonkil nie mow ze Cie TB z kasy wysysa
    No nie wysysa... jeszcze, ale wiem, że na wiosnę przyjdzie czas na solidny servis i podejrzewam, że się nie skończy na wymianie oleju i sparciałych wężyków

A jeszcze co do prowadzenia, to jest ono między innymi zasługą zastosowania w tylnym zawieszeniu, nie wiem czy pamiętam dobrze liczbę, ale chyba 14 tulei

Ale i tak warto ją kupić

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Hmm... Póki co dowiedziałem się, że dużo pali (lub bardzo dużo, zależnie od silnika), jazda po naszych dziurawych i zakoleinowanych drogach jest niezbyt przyjemna, naprawy są drogie lub bardzo drogie (zależnie od silnika), za tuleje na tył kupiłbym golfa 2 igłę po Niemcu, a jakby poszukać to i 3 by się dostało, spory promień skrętu, duże drzwi (czyli parkingi przy centrach handlowych będą niezbyt fajne), na skrzyżowaniu ze światłami albo mnie obtrąbią, albo będę musiał się wyginać jak chiński paragraf, na tyle mogę kogoś przewieźć w ramach kary, do bagażnika zmieszczę torbę sportową, drugą to już na tył, ale za to prowadzi się genialnie, brzmi pięknie (bądź genialnie, zależnie od silnika) i wygląda rewelacyjnie. Wiecie co? Chcę ją!!!

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    Hmm... Póki co dowiedziałem się, że dużo pali (lub bardzo dużo, zależnie od silnika), jazda po naszych dziurawych i zakoleinowanych drogach jest niezbyt przyjemna, naprawy są drogie lub bardzo drogie (zależnie od silnika), za tuleje na tył kupiłbym golfa 2 igłę po Niemcu, a jakby poszukać to i 3 by się dostało, spory promień skrętu, duże drzwi (czyli parkingi przy centrach handlowych będą niezbyt fajne), na skrzyżowaniu ze światłami albo mnie obtrąbią, albo będę musiał się wyginać jak chiński paragraf, na tyle mogę kogoś przewieźć w ramach kary, do bagażnika zmieszczę torbę sportową, drugą to już na tył, ale za to prowadzi się genialnie, brzmi pięknie (bądź genialnie, zależnie od silnika) i wygląda rewelacyjnie. Wiecie co? Chcę ją!!!
    Słuszna decyzja Gtv'ka to taki samochód który po prostu "trzeba" mieć szczególnie w 3.0

Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Dokładnie, kupować Gtv i się nie zastanawiać Te drobne minusy giną gdy na nią patrzysz, siadasz i jedziesz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

A jeszcze lepiej 3.2 Ale to już pewnie kosztuje majątek...

Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

I ciężko uświadczyć... Ale 3.0 w przyzwoitej cenie i stanie pojawiają się... Trzeba też obserwować rynek zachodni