to niewiem czemu ja dolewamale wiem że muszę jeszcze raz zajrzeć pod auto czy gdzieś niekapie:/ a może silnik już zdarty na tyle że pobiera olej? niewiedzieć. a dziś zauważyłem że na wolnych obrotach coś za wysoko kręci. 1000obrotów albo zdziebko mniej. bez regóły czy na PB czy LPG. i przy ruszaniu trzeba go mocniej przygazować, ale bez jakiejś przesady. chyba trza się pod kompa podpiać. Sadzicie panowie że np pokarze niedomaganie silniczka krokowego lub inna żecz która na to wpływa?? a może macie namiar na kabel obd? co by samemu od czasu skan auta wykonać. ach a mam jeszcze jeden mały problemik, niemam sygnalizacji na zegarach że właczony kierunek lab awaryjki, tego przyczyna moga być żarówki diodowe we wszystkich kierunkach?
Witam!!! Jeśli chodzi o kierunki na desce rozdzielczej to na 100 % problem z przekaźnikiem kierunkowskazów, znajduje się pod ICS zielony przekaźnik. Czy po włączeniu kierunku pulsuje czerwony włącznik od świateł awaryjnych???
Jeśli chodzi o kabel to ja kupiłem taki:
http://allegro.pl/interfejs-fiatecus...589828073.html
hmmm. pod ics?? nie wiem gdziedopiero poznaje to auto.dziś pod maska siedziałem i ogladałem przez 2h,sprawdzałem itp. ale środka nie znam
powiedz mi konkretnie gdzie pod ics. włacznik awaryjek nie pulsuje po ich właczeniu,a czy po właczeniu kierunków? tego nie dostrzegłem bo ....nie dostrzegłem.ale raczej nie bo by się rzuciło w oko
Ostatnio edytowane przez kotulsky ; 14-10-2013 o 19:19
Musisz rozebrać boczek wzdłuż nogi, tunelu. Najlepiej od strony pasażera. Wtedy zobaczysz tam ten przekaźnik. Do kompletu są tam jeszcze dwa dodatkowe przekaźniki żółty i siwy, szary. Ciebie będzie interesował zielony. Żółty od centralnego, siwy od oświetlenia wnętrza kabiny.
dziękuję uprzejmie
- - - Updated - - -
też niemieli gdzie tego wepchać :/ tyle miejsca wokoło. to jeszcze kolego powiedz który i gdzie bezpiecznik od grzanych dup z przodu
![]()