Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Gdzie w Warszawie sprawdzić stan tech.GTv 3.0 24V

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3.2V6 Q2 (1999r)

Domyślnie

Jeszcze jedno. Wczoraj przeglądałem zdjęcia tego egzemplarza na allegro i zobaczyłem coś czego wcześniej nie dostrzegłem, mianowicie to że ani z lewej ani z prawej strony nie ma logo-napisów "Pininfarina" za drzwiami, a powinny być. To też świadczy o naprawach blacharsko lakierniczych.
    Z ostatniej chwili...
    Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar qbas
    Mieszka w
    Mrągowo / Warszawa

Domyślnie

Cytat Napisał lookash85
    To też świadczy o naprawach blacharsko lakierniczych.
    bez przesady nie każdy będzie miał chęć trzymania się oryginału i to łatwo się zdejmuje

ciekawszą sprawą, że ta z Piaseczna obecnie jest wystawiona i prywatnie i przez komis... 28K kontra 33.5K
    QbaS
    75 3.0 V6 Corsa, Giulia '68

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ronin1974
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR GTv 3.0v6 24 oraz AR 146 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał qbas
    Cytat Napisał lookash85
    To też świadczy o naprawach blacharsko lakierniczych.
    bez przesady nie każdy będzie miał chęć trzymania się oryginału i to łatwo się zdejmuje

ciekawszą sprawą, że ta z Piaseczna obecnie jest wystawiona i prywatnie i przez komis... 28K kontra 33.5K
    Panowie, widzę że macie dociekliwy wzrok.Alfa jest wystawiona przez komis jako 3.2 i gość
    z uporem maniaka twierdził że tak jest.Później zobaczyłem że ta sama sztuka jest wystawiona prywatnie za 28 tys., umówiłwm się z gościem i osobiście ogladałem sprzęt.
    Chodzi miodzio, utrzymana ok. gość jest 4 właścicielem w/g księżki pojazdu więc co do przebiegu mam wątpliwosci. Dlatego też umówiłem się na luty na gruntowny przegląd Alfy w serwisie. Wolę wydać kilka stówek i mieć pewność zakupu lub zrezygnować.
    Na pewno są do wymiany tarcze i klocki, co do napraw blacharskich to było robione na 100% muszę tylko ustalić co? Jak kosmetyka to OK! Tylko po 4 właścicielach mozna sie spodziewac 4 różnych histrorii.
    M.
    zakochany we włoszkach

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar qbas
    Mieszka w
    Mrągowo / Warszawa

Domyślnie

Cytat Napisał ronin1974
    Na pewno są do wymiany tarcze i klocki, co do napraw blacharskich to było robione na 100% muszę tylko ustalić co? Jak kosmetyka to OK! Tylko po 4 właścicielach mozna sie spodziewac 4 różnych histrorii.
    M.
    i pewnie profilaktycznie rozrząd i parę innych uszczelnień znając życie

po dokładnym obejrzeniu w serwisie raczej będzie wiedział czy dzwonione kosmetycznie czy konkretnie, grunt to bez ciśnienia, dobra 3.0 to niestety rzadkość na naszych drogach

komputer Ci odczyta licznik prawdziwy, będzie pewnie lekkie przekłamanie względem wskaźnika ale to rzędu 5% (to normalne), jak nie będzie żadnego przebiegu odczytanego z kompa to raczej oznacza ingerencję

jak Ci się faktycznie uda kupić to proszę, wywal te zielone podświetlenia ala UFO

powodzenia
    QbaS
    75 3.0 V6 Corsa, Giulia '68

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3.2V6 Q2 (1999r)

Domyślnie

Komis bierze 5.5 tysia ze sprzedaży? :shock: Ładnie.
    To że pracuje ładnie to potwierdzam
    Chłopki z komisu są śmieszni, też im tłumaczyłem że to nie jest 3.2, ale oni powiedzieli że już tyle lat pracują w tym fachu i że to nie jest pomyłka. Nawet jeden rzucił tekst: "To wogóle były 3.0" :mrgreen:
    Powinienem tam niedługo przejeżdżać to może do nich wstąpie i pogadamy o starych czasach i o pojemności skokowej GTV 8)
    A Kuba dobrze mówi, rozrządzik trza wymienić bo strzał w V6 to podwójny makabryczny wydatek. W ASO dwa lata temu naprawa po zerwaniu paska w Alfie 166 2.5 V6 kosztowała 9500 PLNów :cry:
    Z ostatniej chwili...
    Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ronin1974
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR GTv 3.0v6 24 oraz AR 146 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał lookash85
    Komis bierze 5.5 tysia ze sprzedaży? :shock: Ładnie.
    To że pracuje ładnie to potwierdzam
    Chłopki z komisu są śmieszni, też im tłumaczyłem że to nie jest 3.2, ale oni powiedzieli że już tyle lat pracują w tym fachu i że to nie jest pomyłka. Nawet jeden rzucił tekst: "To wogóle były 3.0" :mrgreen:
    Powinienem tam niedługo przejeżdżać to może do nich wstąpie i pogadamy o starych czasach i o pojemności skokowej GTV 8)
    A Kuba dobrze mówi, rozrządzik trza wymienić bo strzał w V6 to podwójny makabryczny wydatek. W ASO dwa lata temu naprawa po zerwaniu paska w Alfie 166 2.5 V6 kosztowała 9500 PLNów :cry:
    Goście w komisie są dziwni, jeśli będziesz z nimi rozmawiał to ich troszę uświadom. Co do wymiany rozrządu to miałem to w planach po zakupie znam takich którzy to zignorowali a teraz mają mniej "włosów na głowie"
    W ASO w Częstochowie wyliczyli mi kompletny rozrząd bez pompy wody z robotą na 2100, na Arkuszowej w Warszawie 1300.
    Najważniejsze jak wyjdzie ocena tech. i za ile uda się Alfe kupić.
    Pozdrawiam,
    Mariusz
    zakochany we włoszkach

kubbaas
    Gość

Domyślnie

straszny festyniarz to auto spredaje...
    podswietlenie, stroboskopy, cziemnie szyby z przodu , pierdzący remus...

ja bym tego nie chciał... pamietaj że najcenniejszy jest oryginał...

na otomoto jest teraz za 33,5 tysia inna ze szwajcarii chyba w duuuuzo lepszym stanie - warto sprawdzic... (nie moja ani nie miich znajomych )