Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Długo odpala 2.4 JTD

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Zrobiłem próbę przelewową..... 5 strzykawek podłączone do wtryskiwaczy. I co? I po 3 minutach w każdej strzykawce było TYLE SAMO ml. Czyli 24ml.
    Bateria może nie jest pierwszej młodości, ale jak Ursus mi na niej palił parę razy (a tam rozrusznik swoje ciągnie) to w aucie nie powinno być problemu.
    Rozrusznik też ładnie chodzi.
    Jeszcze zamówię świece żarowe, ale to chyba nie w tym będzie problem, bo na ciepłym i zimnym trzeba dlugo krecić żeby odpalił.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    alfa romeo 166 2,0 TS + LPG

Domyślnie

swiece nie maja nic do tego jak pali Twoj JTD. Gdyby to bylo przez swiece to na zimnym by nie palil a na cieplym by normalnie odpalal. A sam widzialem ze na cieplym ma klopoty z odpalaniem. Stawiam na początek konca pompy cr. Trzeba by bylo do dobrego goscia od diesli podstawic furke zeby zerknął fachowym okiem.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Jeśli pompa CR byłaby na wykończeniu to na wolnych obrotach nie miałaby książkowych 300barów. Trzeba było sprawdzić pod pełnym obciążeniem czy dobija do 1600.
    Świece żarowe nie mają nic do tego, tak jak kolega wyżej napisał.
    A co do aku, jaki ma prąd rozruchowy?
    Pompa CR nie poci się nigdzie?
    Jak zachowuje się regulator na pompie? Był czyszczony?

Trochę się upieram co do tego rozruchu, ponieważ miałem identyczny przypadek z moją wcześniejszą AR. Wszystko było sprawdzone a winnym okazał się właśnie akumulator. A myślę że to najprościej i najtaniej sprawdzić.
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    Jak zachowuje się regulator na pompie? Był czyszczony?
    A jak ma się zachowywać? :/ Mało to sprecyzowane..... Nie, nie był czyszczony. W sprawie czyszczenia. Jest na forum zrób to sam, właśnie proces odkręcenia tego zaworu, jednak nie jest powiedziane jak go wyczyścić... Czy wymoczyć w benzynie/ropie i przedmuchać pistoletem? Nie wiem.

Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Może ktoś podpowie to jutro wyczyszczę...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał pawellike Zobacz post
    A jak ma się zachowywać? :/ Mało to sprecyzowane.....
    Ma pracować w całym swoim zakresie, bez kompa tego nie sprawdzisz. W programie jest taki parametr jak: otwarcie regulatora ciśnienia, czy coś w ten deseń.

Wystarczy kolego wpisać w google magiczne słowa: "regulator ciśnienia pompy cr" i pojawi się wiele tematów łącznie z obrazkami i opisem działania.
    http://www.wtryskiwacz.com/budowa-za...mmon-rail.html

Wyjmij i zobacz czy nie ma na sitku syfu, przemyj w benzynie ekstrakcyjnej, sprawdź stan oringów i tyle.
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Zawór wyczyszczony, przedmuchany, wsadzony i bez zmian ... Dodatkowo sobie wyczyściłem zawór od doładowania znajdujący się w kolektorze ssacym...Nie wiem jak on mogł działać, jak był zaślepiony całkowicie olejem i sadzą :/ Ale gdy go włożyłem, to auto normalnie jedzie, jak zawsze.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Mam podobny przypadek,najpierw gasła powyżej 4000obr/min,adaptacja u kolegi Ramzesa wykazała regulator ciśnienia paliwa,wymieniłem go wraz z czujnikiem na listwie , wtryski sprawdzane i w normie ,zaczęła pracować normalnie gaz w podłogę i nie gasła,jednak w ostatnich dniach kilka stopni poniżej zera po nocy kręci z 10 sekund zanim odpali,aż się boje co będzie jak temp. spadnie poniżej 10st. Pompa zdecha na 100% i podejrzewam że u Ciebie to samo a na ciepłym pali dokładnie jak twoja na filmiku
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson