Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Pióra wycieraczek

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Ja tam wczoraj kupiłem do swojej GT jakieś marketowe, Tescowe wycieraczki TopDrive`a i zbierają tak jak powinny. Wymieniam 2 x w roku. Koszt całe 28 zł.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Polecam Unipoint. Wytrzymały już tyle samo co markowe Valeo (pod koniec półrocznego żywota zaczęły nieznośnie skrzypieć), więc nie ma po co przepłacać
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Leciej Zobacz post
    Czy ktoś posiada bez przegubowe wycieraczki z takim systemem montażu jak na zdjęciu ? Poszukuje takich wycieraczek, lecz nie mogę nigdzie ich znaleźć.

Załącznik 113097Załącznik 113098
    Mi to wygląda na standardowe mocowaniem ST-A lub SET-A, różnie to nazywają producenci. Dzisiaj dostępne spokojnie za 40-50 zł za komplet.

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Polecam Unipoint. Wytrzymały już tyle samo co markowe Valeo (pod koniec półrocznego żywota zaczęły nieznośnie skrzypieć), więc nie ma po co przepłacać
    Jeździłem na Unipointach, przez chwilę byłem zachwycony, ale mi przeszło. Stały się głośne i nie dociskały na dole szyby. Teraz mam Negotti i sprawują się wyśmienicie. Na pewno najlepiej przylegają do szyby spośród wszystkich wycieraczek które miałem w 159 do tej pory. Są ciche, dobrze zbierają. Zapowiadają się świetnie, a kosztują w okolicy 40-50 zł za komplet z wysyłką.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 19-11-2013 o 11:17

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lutek26
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Kupiłem polskie wycieraczki firmy motgum. Bezszkieletowe z nowym typem mocowań.Jak na razie po 2 tyg użytkowania sprawują się idealnie koszt ok 50 zł z wysyłką.
    Ostatnio edytowane przez lutek26 ; 18-11-2013 o 19:55

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

A ja dokonałem zakupu "super-hiper-mega" Valeo Silencio XTRM i "pierdzą" jak szalone 110 pln poszło w błoto... Nie wiem czy tylko u mnie tak się zachowują czy ktoś też ma takie doswiadczenia (159 SW)?

jersey
    Gość

Domyślnie

Pierdzą (czy raczej pierdziały) jeszcze parę miesięcy temu na starej Bravie. I to w zasadzie od nowości. Mam wrażenie, że te wszystkie bananowe super-wycieraczki projektowane są tylko na duży deszcz i przy mniejszym nie mają wystarczającego poślizgu (za sztywny materiał albo co?). To był mój pierwszy i ostatni zakup super-wycieraczek.

Wolę kupować najtańsze pióra w supermarkecie za 20-30 PLN. Przez 2-3 miesiące zbierają wodę jak należy, potem wyrzucam i kupuję nowe. Mam to samo co w "wysokiej jakości" wycieraczkach za, w sumie, tą samą cenę. Rocznie wydaję na wycieraczki 100-120 PLN. A jest cicho i skutecznie bo klasyczne, sprężynowane wycieraczki nie pierdzą. No i dopóki guma się nie nadwyręży od pracy działają równie skutecznie co bananowe z górnej półki.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar delli
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    AR 159 SW 2,0 JTDm Alfa Rosso :)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Teraz mam Negotti i sprawują się wyśmienicie. Na pewno najlepiej przylegają do szyby spośród wszystkich wycieraczek które miałem w 159 do tej pory. Są ciche, dobrze zbierają. Zapowiadają się świetnie, a kosztują w okolicy 40-50 zł za komplet z wysyłką.
    Potwierdzam, Negotti bardzo dobrze się spisują również w mojej 159 SW.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Pierdzą (czy raczej pierdziały) jeszcze parę miesięcy temu na starej Bravie. I to w zasadzie od nowości. Mam wrażenie, że te wszystkie bananowe super-wycieraczki projektowane są tylko na duży deszcz i przy mniejszym nie mają wystarczającego poślizgu (za sztywny materiał albo co?). To był mój pierwszy i ostatni zakup super-wycieraczek.

Wolę kupować najtańsze pióra w supermarkecie za 20-30 PLN. Przez 2-3 miesiące zbierają wodę jak należy, potem wyrzucam i kupuję nowe. Mam to samo co w "wysokiej jakości" wycieraczkach za, w sumie, tą samą cenę. Rocznie wydaję na wycieraczki 100-120 PLN. A jest cicho i skutecznie bo klasyczne, sprężynowane wycieraczki nie pierdzą. No i dopóki guma się nie nadwyręży od pracy działają równie skutecznie co bananowe z górnej półki.
    Shit, ja je kupiłem pomny dobrych doświadczeń sprzed wielu lat z meganki (do teraz były służbowe, więc nic mnie nie obchodziło ile i jakiej firmy-jechałem do serwisu i miało być zrobione ). Fakt skrzypią przy małej ilości wody na szybie, przy wiekszych ilościach jest OK.
    A teraz pierdzą sobie valeo i doprowadzają mnie do szałuuuuu... Ratunku!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rzeszów / Stalowa Wola
    Auto
    156 FL 1.9 16V A5000 (110kw)

Domyślnie

polecam Wam Championy. Bardzo ładnie się sprawują