Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Słabe ogrzewanie w kabinie po wymianie chłodnicy

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 JTD CF2 SW

Domyślnie

tak jak mówi jankes w jtd nie mamy odpowietrznika na wężach nagrzewnicy, u mojej dziewczynyw peugeocie 306 są 3 w chłodnicy na wężach idących do nagrzewnicy i 3 w samym termostacie

jankes - powiem tak, w trasie ostatnio nie jechałem, ale od momentu słabnięciu temp w aucie potrafi przez 30 min drogi być tak samo, potem najczęściej gasiłem auto i nic się nie poprawia, wystarczy odstawić auto na 20 min i znowu jest ciepełko, ale do pewnego momentu

Nie słychać bulgotania nagrzewnicy, a temp jak to w jtd jest przed 90 i tak stoi tylko w korkach dochodzi do 90

Pozdrowienia

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

czyli termostat ok. moim zdaniem powietrze w nagrzewnicy. Poproszę rysunek schematu ukł. chłodzenia i ogrzewania z elearn.
    Jeszcze może klapy/sterowanie nimi. ale to ma tez miejsce w pozycji max hot więc...???

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 JTD CF2 SW

Domyślnie

nie wiem czy to ważne i czy ta informacja będzie pomocna, ale zauważyłem, że słychać u mnie pracujące bardzo często siłowniki klap nawiewu i to bardzo często, mielą mielą i przestają, słychać to w okolicach panelu środkowego bardziej po stronie pasażera, pomyślałem, że to klapy, gdyż to ten sam odgłos jak kiedyś resetowałem klimę, może one szwankują

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gracekk
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Była: AR 156 SW 1.8 TS, AR 156 SW 2.4 20V. Jest: Passat B6 BMR

Domyślnie

Cytat Napisał jankes1979 Zobacz post
    JTD o którym rozmawiamy ma tylko odpowietrznik w chłodnicy i akurat w tym aucie odpowietrzenie chłodnicy=odpowietrzenie układu,dodatkowo powrót płynu do zbiorniczka wyrównawczego jest zdecydowanie wyżej niż nagrzewnica co nie jest bez znaczenia.Nie ma w tym aucie,żadnych odpowietrzników na powrotnym wężu od nagrzewnicy jak np.w punto.
    U mnie w Twin Sparku też nie ma innych odpowietrzników niż ten w chłodnicy. A przed wymianą chłodnicy klapy też tak "mieliły"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 JTD CF2 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Gracekk Zobacz post
    U mnie w Twin Sparku też nie ma innych odpowietrzników niż ten w chłodnicy. A przed wymianą chłodnicy klapy też tak "mieliły"
    no po dłuższym zastanowieniu tak

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gracekk
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Była: AR 156 SW 1.8 TS, AR 156 SW 2.4 20V. Jest: Passat B6 BMR

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Ogrzewanie.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	89.5 KB
ID:	114852Sprawdź może tą linkę jeszcze

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

A przy okazji wymiany chłodnicy układ był płukany?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 JTD CF2 SW

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    A przy okazji wymiany chłodnicy układ był płukany?
    Układ nie był płukany, był tylko spuszczany płyn i zalewany nowy płyn

YYYY jak się dostać do tych linek ??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Hej, masz klimatyzację automatyczną sterowanie klapami odbywa się za pomocą silniczków takich jak na tej aukcji http://allegro.pl/alfa-romeo-156-sil...664667519.html dostęp do nich będziesz miał po wymontowaniu schowka od strony pasażera. Na początek bym sprawdził jednak tą nagrzewnicę dokładnie w prosty sposób możesz to zrobić, po tym jak osłabnie Ci ogrzewanie otwórz maskę zlokalizuj przewody gumowe na ścianie grodziowej jeden doprowadza płyn do nagrzewnicy a przez drugi płyn wraca do obiegu jeżeli będą tak samo gorące to wtedy szukaj problemu z klapą sterowaną przez silniczek który pokazałem na aukcji.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 JTD CF2 SW

Domyślnie

Cytat Napisał gennosuke Zobacz post
    Hej, masz klimatyzację automatyczną sterowanie klapami odbywa się za pomocą silniczków takich jak na tej aukcji http://allegro.pl/alfa-romeo-156-sil...664667519.html dostęp do nich będziesz miał po wymontowaniu schowka od strony pasażera. Na początek bym sprawdził jednak tą nagrzewnicę dokładnie w prosty sposób możesz to zrobić, po tym jak osłabnie Ci ogrzewanie otwórz maskę zlokalizuj przewody gumowe na ścianie grodziowej jeden doprowadza płyn do nagrzewnicy a przez drugi płyn wraca do obiegu jeżeli będą tak samo gorące to wtedy szukaj problemu z klapą sterowaną przez silniczek który pokazałem na aukcji.
    Sprawdziłem tak jak napisałeś, gdy zaczęło się robić zimno złapałem za węże i oba były gorące, jeszcze jedna sprawa jaka się wczoraj nawinęła, gdy ustawię nawiew na twarz na 1 przy 25 stopniach leci wszędzie gorąc tzn z okrągłych nawiewów i panelu środkowego, jak dam moc na maxa, czyli na 4, z okrągłych leci ciepłe, a z panelu środkowego zimne, dopiero jak ciepłotę ustawię na max gorąc zewsząd leci gorące powietrze ???

Jak sprawdzić te słowniczki czy pracują, który odpowiada za mieszanie powietrza zimnego z ciepłym ??