Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: 147 bardzo tania

Użytkownik Znawca Avatar Włodek
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    ALFA 147 1,9 JTDM 8v 120 km progression / Grigio-Stromboli

Domyślnie

Tylko szydło wyjdzie po kupnie jak trzeba będzie dokładać.
    Ja miałem dużo dołożone. Dwa komplety opon praktycznie nowych akumulator nowy. Silnik jest ok mechanicznie też ok. Jedynie co trzeba było zrobić to podmalówki.
    Ale kup autko 9 lat które ma super wygląd. Jak takie znajdziesz to prawie 99% że było picowane do opchnięcia.
    Ja wole widzieć co trzeba zrobić niż mieć zagadki. Oglądałem dużo autek i w tej cenie trudno coś kupić.
    Amantes amentes
    Zakochani są jak szaleńcy.

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Włodek Zobacz post
    Ale kup autko 9 lat które ma super wygląd. Jak takie znajdziesz to prawie 99% że było picowane do opchnięcia.
    I dochodzimy tutaj do sedna sprawy, da się takie znaleźć ale wtedy trzeba było zapłacić nie 12 tyś ale 20 tyś, taki mały szczegół
    Tylko szydło wyjdzie po kupnie jak trzeba będzie dokładać.
    Jakbyś czytał cały temat to tutaj nikt nie chciał ją kupić tylko zastanawialiśmy się czemu jest tak tania - wyszło że zalana. Ja uważam dalej że za dobrze wyposażoną zadbaną 147 w MJTD 150 KM trzeba dać ok 20 tyś.

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Wszystko ładnie ale o jakim roczniku piszesz bo na pewno nie 2005. ( to pisałem i trzeba trochę poczytać )
    Bo za 2005rok nawet 150 km. to byś przewalił solidnie.
    A link do aukcji na początku tematu nie działa.
    Ponieważ moje autko było podane jako przykład to napisałem co kupiłem i co musiałem zrobić.
    Wymiana oleju rozrządu i filtrów to jest norma . U mnie jeszcze dodatkowo doszły świeczki. A co wyjdzie to się okaże.
    Ostatnio edytowane przez Włodek ; 06-02-2014 o 12:15
    Amantes amentes

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Bo za 2005rok nawet 150 km. to byś przewalił solidnie.
    A jednak nie , teraz z perspektywy czasu byłbym w stanie dać nawet 20 tyś, za zadbaną alfę od jakiegoś forumowicza . Tak przypatruję się twojej i powiem że ta 12 tyś to taka max granica opłacalności za taką bellę - wygląda mi że przód był dość mocno pokiereszowany - nierównie szpary, zderzak krzywo osadzony, dodatkowo maska, nadkola każde w innym odcieniu, a zderzak chyba z innego auta bo w ogóle odcień jest rozjechany, a plastiki z tego co wiem w alfach dość dobrze trzymią kolor. Nie zrozum mnie źle ale o cenie tego samego modelu decyduje wiele czynników. Ty dałeś za swoją 12 tyś, do tego jakieś opłaty powiedzmy ok 13 tyś, dodatkowo jest z zagranicy, więc ten kto ją sprowadził musiał zarobić od 2-3 tyś, więc cena to ok 9-10 tyś. Tak dla porównania w Reichu kupisz Alfę 147 nawet za 7-8 tyś, ale ten sam rocznik w o wiele lepszym stanie jest nawet za 20 tyś - więc sam widzisz.

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Nie czytasz co pisałem.
    Autko było na polskich numerach. Kupiona na fakturę. Koszt przerejestrowania to niecałe dwie stówy.
    Piszesz nadkola ale na fotkach jest jedno i to samo nadkole.
    Odcień zderzaka jest identyczny jak i całość. Maska faktycznie do roboty. Ale ja jestem zadowolony.
    Żadna fotka nie oddaje stanu faktycznego. Jak byłem na kupnie to chyba z 15 szt oglądałem. Na fotkach było super a faktycznie nie do przyjęcia. W Reichu może kupisz za 7-8 tyś ale na pewno będzie to bity samochodzik. Innych nie sprowadzają . Ale wole wiedzieć co było bite niż kupić
    " bezwypadkowy ".
    Ciekawe ile cię Twoje autko kosztowało. Choć nie powiem jest ładne. Ale mój kolorek o wiele bardziej praktyczny. Miałem już czarne granatowe, czerwone, i ten kolorek co mam jest najlepszy ( praktyczny )
    Na starcie strasznie dużo musiałeś powymieniać. Mnie moje 120 km całkowicie wystarcza.
    Ostatnio edytowane przez Włodek ; 07-02-2014 o 09:39
    Amantes amentes

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Odcień zderzaka jest identyczny jak i całość.
    No nie powiedziałbym , na gołe oko widać że jest zgoła inny , przód musiał być mocno walnięty skoro poszczególne elementy są krzywo ze sobą spasowane - stąd pewne tak niska cena...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	120066d1391671109-147_bardzo_tania-img_20131217_115210.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	106.9 KB
ID:	120178
    Ciekawe ile cię Twoje autko kosztowało. Choć nie powiem jest ładne
    W zakupie 16 tyś, przy czym ja wiem że miało wgniotkę na prawym nadkolu, co na fotkach pokazał mi poprzedni właściciel, i wiem że ten element był malowany ew. uszkodzony, dodatkowo mam jeszcze do malowania tylni zderzak bo poprzednia właścicielka w coś wjechała przy cofaniu i lakier zaczął pękać i teraz pęka coraz bardziej. Co do reszty fakt kosztowało mnie sporo bo łącznie z tym wszystkim co porobiłem to tak z 7 koła - tyle że inny właściciel sporo rzeczy by olał ale nie ja - u mnie musi być na tip top. To że niestety tyle kasy wewaliłem było efektem tego że poprzednim właścicielem była kobieta, która dbała co prawda wizualnie ale mechanicznie wszystko co się dało było pozapychane łącznie z turbiną - niestety, teraz wiem że disla od kobiety się nie kupuje . Więc moje łącznie kosztowało 23 tyś - przy czym tak jak ty też dostałem komplet nowych opon zimowych, nowych przednich opon letnich - tylne trochę gorsze i do tego nowy aku. Poza tym w tych 7 tyś było sporo rzeczy, które nie trzeba było robić, a ja je tak robiłem, poza tym ja miałem trochę przejść z mechanikiem z sąsiedztwa, który zrobił mnie w balona stąd prawie cały czas powtarzały się te same naprawy...

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Niestety to lakier metalic i perła stąd każda płaszczyzna ma inny odcień.
    Maska podniesiona bo lakierek schnie . Ale to tylko doraźna podmalówka bo jest za zimno na dobre malowanie a chciałem zabezpieczyć krawędź na zimę bo już się pokazywała ruda.
    Niestety mechanicy są różni. Ja mam mechanika ( kolega wędkarz ), za każdą naprawę daje gwarancje. Jak daje autko do nie go to naprawa nie polega na wymianie tylko na usunięciu usterki. Jak coś wymieni i dalej kicha to zakłada to co było a ta część co sobie kupił jest jego. Trzy razy sprawdza zanim coś wymieni. I ceny ma jak dla mnie naprawdę niskie. W alfie wymieniał mi tylko świeczki kosz 50 pln. Ale w focusie jak wymieniałem rozrząd to robota i części kosztowały mnie 250. Wahacze w mondeo obie strony regeneracja ( wymiana elementów guma metal ) 200 pln, a dakol chciał 500.
    Dużo robię sobie sam mam gdzie i mam czym i to lubię
    Trochę Cię autko mocno z kasy oskubało. Czy ropka czy benzyna nie bież autka od kobiety.
    Piszesz " W zakupie 16 tyś, przy czym ja wiem że miało wgniotkę na prawym nadkolu,"
    To raczej nie możliwe aby było samo nadkole uszkodzone
    Ostatnio edytowane przez Włodek ; 07-02-2014 o 10:47
    Amantes amentes

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

To raczej nie możliwe aby było samo nadkole uszkodzone
    Jest możliwe jeżeli w grę wchodzi potrącenie - a wyglądało to właśnie tak, poza tym na tym nadkolu są dalej dwie lekkie wgniotki widoczne przy ładnej pogodzie - muszę je przy najbliższej okazji usunąć.

- - - Updated - - -

Niestety to lakier metalic i perła stąd każda płaszczyzna ma inny odcień.
    Nie ma szans że przyczyną aż takiej różnicy w kolorze jest pozycja fotografa - to na moje oko jest inny zderzak, teoretycznie w tym samym kolorze - tyle, że kolory do alfy w każdym roczniku są inne nawet te same lakiery po kodach w innych rocznikach będą wyglądały inaczej. . Jeżeli jesteś ze swojej belli zadowolony - to super, bo to najważniejsze . A nasze dywagacje wydają się dobiegać do końca. Według mnie temu twoja piękna kosztowała 12 tyś, ponieważ sprzedawca wiedział że była bita z przodu, no i że wizualnie nie da się tego bez większych nakładów finansowych usunąć..., po prostu masz za dużo elementów krzywo spasowanych oraz w innych kolorach, żeby przypuszczać że była to lekka stłuczka czy zadrapanie. Więc tak jak sam pisałeś u góry :
    W Reichu może kupisz za 7-8 tyś ale na pewno będzie to bity samochodzik. Innych nie sprowadzają . Ale wole wiedzieć co było bite niż kupić
    " bezwypadkowy ".
    Masz odpowiedz czemu twoja bella była w cenie niższej niż rynkowa , no ale jak sobie wszystko zrobisz sam to przynajmniej wiesz czym jeździsz. Ja wychodzę z założenia, że lepiej kupić taniej i trochę dołożyć przy okazji wiele się ucząc, no i w konsekwencji otrzymujemy pewny i zadbany samochód, no chyba że ktoś kupuje na dojechanie .

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Napisałeś: Jest możliwe jeżeli w grę wchodzi potrącenie - a wyglądało to właśnie tak, poza tym na tym nadkolu są dalej dwie lekkie wgniotki widoczne przy ładnej pogodzie - muszę je przy najbliższej okazji usunąć.

Popytaj lakiernika co to jest perła lakier
    A czy wesz gdzie w autku znajduje się nadkole? lub co to jest i do czego służy?
    Ciekawe na jaki kolorek walniesz to nadkole
    Szkoda że tak piszesz
    Ale najważniejsze, że zarówno Ty jak i Ja jesteśmy zadowoleni z tego co mamy.
    Ostatnio edytowane przez Włodek ; 07-02-2014 o 20:28
    Amantes amentes

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

A czy wesz gdzie w autku znajduje się nadkole? lub co to jest i do czego służy?
    Ok tu mnie masz, to jest ten plastik nad kołem , no ale ja miałem cały czas na myśli element blaszany, który jest nad nim .

Ciekawe na jaki kolorek walniesz to nadkole
    Nie mam zamiaru w ogóle go malować, tylko usunę sobie lekkie wgniotki metodą bez lakierowania

Popytaj lakiernika co to jest perła lakier
    Nie wiem czemu dalej upierasz się że na przodzie masz oryginalny lakier , wiem co to kolor perła, ale kolor nie ma nic wspólnego z tym że ten zderzak jest w innym kolorze niż reszta . Co zresztą powie ci każdy lakiernik do którego przyjedziesz (oni widzą takie rzeczy od razu ), zresztą nawet osoba nie mająca pojęcia o samochodach zobaczy że kolory dość mocno się nie zgadzają, zresztą popatrz na swoje fotki http://www.forum.alfaholicy.org/atta...13432037_3.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta...220_172513.jpg . Z drugiej strony piszesz, że maskę i nadkola łapie ci ruda - powiedz mi jakim cudem skoro te elementy są fabrycznie cynkowane, jeżeli bella jest czysta nic w niej nie gnije, 147 w przeciwieństwie do 156 akurat są dość dobrze zabezpieczone antykorozyjnie . Ruda łapie elementy po przygodach
    P.S Skończmy ten offtop, bo dla ciebie cały czas twoja bella będzie z przodu idealna, a dla mnie po konkretnym uderzeniu .