Wymieniając panewki na korbowodzie ....po zdjęciu miski da się tylko zmienić te 4 od dołu,czy te górne pod tłokami też? Czy dawać trzeba nowe śruby do stopki korby tłoku? Jakiej firmy najlepiej kupić? Przy okazji zmieniam też uszczelke dekla zaworów...ile taka uszczelka kosztuje?
Uszczelka pod pokrywke orginał cos koło 120 zeta.
Ogólnie AR166 to piękne auto . Jednak te 150km w tej budzie to porażka , niby jedzie ale żeby jechało trza motor kręcić wysoko cały czas . Zsąd sie biora obracające panewki jeśli kto ojeju nie pilnuje .
Ja mam TS-a 1,6 od 2001 i nie narzekam no jedynie wkurza mnie wariator który rzęzi od czasu do czasu a potem spokój aż znów zacznie .
Pepe i reszta dżentelmenów jakie panewki polecacie? Federal mogul czu glyco? Powiem wam koledzy że zaczynam bać się ts. Qrde żeby nie ten silnik to fura pierwi sort. Dziś zamówiłem nowe świece i cewki. Za 2 tygodnie lecę z panewkami na wale i uszczelniam miskę bo cosik przepuszcza.ji uszczelka na klawiaturę. Rozrząd wymieniony 10kkm temu razem z wariatem. Dbam jak mogę...czasami jadę jak emeryt żeby ts niebeczał że go na zimnym...olej prawie na max castrol magnatec semi 10w40... Mimo to i tak spać niemogę przez te panewki.ostatnio wsłuchałem się w jego pracę na jałowym biegu jak był rozgrzany...delikatne stuki co kilkanaście sekund pod maską( przy uwalonej 1 cewce na 3 garneczku) i już w portkach mokro a nogi jak po 0.5 ;/ mało serca w tego malucha wkładam? Żeby to żryć niedostawał to może sie foszyćCo z nami będzie gdy spotkamy sie na zakręcie...hehehe
![]()
Ostatnio edytowane przez kotulsky ; 11-03-2014 o 00:38
Uszczelka 36zl,panewki glyco są robione u nas na pomorzu w fabryce federal mogul bimet.wkladaj nowe na korbowody,10w60 i jezdzij spokojnie w całym zakresie obrotów
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
36 zł uszczelka? Gdziena jęcie najtaniej znalazłem za 100.a panewki federal i glyco to ta sama marka? A 60 dych różnicy? Wrrr
to mówisz 10w60? Jakas ulubiona marka?
wysłano z domowego telefona![]()
a po co zalewac polsyntetykiem?![]()
-RedukcjaCo z nami będzie gdy spotkamy sie na zakręcie...hehehe
-But
- I odcięcie![]()
Półsyntetyk? Poprzednik na takim latał to i ja....
Redukcja,but i odcięcie i awaryjne i laweta. Hehe.
Pytanie może trochę z innej beczki. Jakie spalanie w ts wyświetla wam przy 100/h i z np 3 osobami plus kierownik.bo mi 9,8 i myślę że to jak na trasę to sporawo.
A jaki wy lejecie olej że zdziwieni że ja na semi