Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Alfa 147 albo 156 do 10.000zł. Warto?

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Moja 147 grzecznie czeka cały czas na nowego właściciela

Użytkownik Embrion
    Auto
    Chwilowy brak

Domyślnie

W zasadzie ten temat mógłbym założyć i ja, bo mam identyczne zamiary co Kolega.

W ciągu 2/3 miesięcy planuje zakup 147 lub 156. Chcę na to przeznaczyć 8-10 tys zł, przy czym zostaje mi jeszcze rezerwa 5 tys zł rezerwy na wymiany i ewentualnie poprawki. Dodam, że mam dostęp do większości nowych części za 80% ceny. Na brak mechaników raczej narzekać nie mogę - mam blisko do Wrocławia.

W grę wchodzi tylko diesel i bardzo marzy mi się skóra - nawet jak jej nie będzie to z pewnością ją tam w przyszłości wstawię, więc wiadomo, lepiej aby była. Tylko 5-drzwiowa wersja. Rok 2003/2004.

Przy tym budżecie lepiej jest się zainteresować 147 czy 156? Oczywiście wolałbym 156, ale czy jest to droższe w utrzymaniu i eksploatacji auto, czy może nie ma większych różnic? Na co zwracać szczególną uwagę?

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Moja 147 grzecznie czeka cały czas na nowego właściciela
    Więcej info? Nie znalazłem Twojego ogłoszenia na forum.
    Ostatnio edytowane przez P09 ; 22-01-2014 o 13:56

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał P09 Zobacz post
    Więcej info? Nie znalazłem Twojego ogłoszenia na forum.
    Benzyna więc Cię raczej nie zainteresuje ale w Twoim budżecie

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

W ciągu 2/3 miesięcy planuje zakup 147 lub 156. Chcę na to przeznaczyć 8-10 tys zł, przy czym zostaje mi jeszcze rezerwa 5 tys zł rezerwy na wymiany i ewentualnie poprawki. Dodam, że mam dostęp do większości nowych części za 80% ceny. Na brak mechaników raczej narzekać nie mogę - mam blisko do Wrocławia.

W grę wchodzi tylko diesel i bardzo marzy mi się skóra - nawet jak jej nie będzie to z pewnością ją tam w przyszłości wstawię, więc wiadomo, lepiej aby była. Tylko 5-drzwiowa wersja. Rok 2003/2004.

Przy tym budżecie lepiej jest się zainteresować 147 czy 156? Oczywiście wolałbym 156, ale czy jest to droższe w utrzymaniu i eksploatacji auto, czy może nie ma większych różnic? Na co zwracać szczególną uwagę?

Więcej info? Nie znalazłem Twojego ogłoszenia na forum.[/QUOTE]

Rozsądnie 5 tys zostawić sobie po zakupie,a nie za wszystko kupować auto i potem problem

Użytkownik Embrion
    Auto
    Chwilowy brak

Domyślnie

A czy warto bawić się w sprowadzanie auta ze szwajcarii/francji? Czy faktycznie jest aż taka różnica w stanie technicznym, "zadbaniem" samochodu z tych krajów?

Użytkownik Embrion
    Auto
    w poszukiwaniu

Domyślnie

Witam serdecznie Nie zakładam nowego tematu, ponieważ właściwie mam ten sam problem. Na chwilę obecną mój budżet wynosi ok 10 tys.. Poszukuję Alfy 147 jtd 1.9. Prawko posiadam od ponad 2 lat i nadchodzi powoli czas zmienić starą Mazde 121 na coś lepszego. Na motoryzacji średnio się znam, toteż nie chciałbym się nadziać na trupa do drogiej reanimacji. Wiem tyle żeby omijać komisy szerokim łukiem, czytam codziennie forum, znam główne plusy i minusy Alfy. Czy uważacie, że lepiej dozbierać jeszcze jakąś kwotę czy da rade już coś w tej cenie kupić i przeznaczyć na ewentualny "pakiet startowy"? Nie pali mi się, przeglądam na spokojnie ogłoszenia, jak dla mnie mogę zakupic autko i za pół roku, byle nie nadziać się na minę.

Co sądzicie o tym ogłoszeniu?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C31966981.html

Dla mnie "ubytki" zewnętrzne nie mają znaczenia, spokojnie z dopływem gotówki wszystko porobiłbym w swoim czasie, na początku liczy się dla mnie tylko stan techniczny. Tyle, że mimo czytania wielu tematów na forum, samodzielnie nie jestem w stanie dokonać dobrej oceny, także powiedzcie proszę na co zwracać uwagę jako totalnie zielona osoba w temacie
    Pozdrawiam!

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Poziom cen małych samochodów powoli osiąga poziom absurdu. Jeśli ceny 147 i 156 z tego samego rocznika są zbliżone - a czasami mam wrażenie że ten mniejszy jest droższy - to nad czym tu się zastanawiać? Poszukajcie sobie cenników nowych Alf z okolic 2000r.

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie

Witam
    No i dzisiaj postanowiłem powoli porozglądać się trochę za jakąś 147 i po pierwszym telefonie mi się odechciało
    Zadzwoniłem pod to ogłoszenie http://tablica.pl/oferta/alfa-147-jt...tml#5c26158ca9
    Już nie istotne, że auto ma 231 tyś przebiegu, ale najlepsze było jak zapytałem dlaczego je sprzedaje: "hehe yyy no bo tego no, do anglii niedługo jadę i mam tam już inne auto"
    A żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam się tutaj. Ponieważ poszukuję auta z Łodzi i bliskich okolic, ewentualnie Warszawy to czy jak znajdę jakiś egzemplarz który będę chciał obejrzeć to mógłbym liczyć na pomoc w oględzinach forumowiczów z Łodzi/Wawy? Oczywiście, jeżeli udziela się tu ktoś z Łodzi Samochodu nigdy nie kupowałem i średnio się na tym wszystkim znam a nie chciałbym "utopić" pieniędzy w jakiegoś grata który tylko wygląda jak nówka.
    Ostatnio edytowane przez Karol737 ; 02-03-2014 o 17:42

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Wybacz, jeżeli oczekujesz że w tym przedziale kwotowym będziesz miał idealne auto to good luck. Po drugie co w nim było nie tak, nie byłeś na oględzinach a wnioski wyciągasz tylko po rozmowie telefonicznej.

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie

Ale, ja nigdzie nie napisałem, że oczekuję idealnego auta. Zdaję sobie również sprawę, że zaraz po zakupie będzie trzeba auto doinwestować - każde.
    Po prostu dla mnie to jest podejrzane, że ktoś sprowadza samochód z belgii i za pół roku wystawia je na sprzedaż za tak małe pieniądze i z tak bogatym wyposażeniem. A na oględziny się nie wybiorę ze względu też na ten przebieg, 231tyś to jednak już dosyć sporo.