A może ktoś zmierzyć jakie ma napięcie podczas kręcenia - u mnie akumulator pokazuje 75% a przy odpalaniu spada poniżej 8V.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
A może ktoś zmierzyć jakie ma napięcie podczas kręcenia - u mnie akumulator pokazuje 75% a przy odpalaniu spada poniżej 8V.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
u mnie przy 60% podczas odpalania wskoczylo 9.75. teraz po podladowaniu akumulator na postoju 12.79 a podczas krecenia 10.5
ładowałem wczoraj akumulator przez 20godzin . Sprawdze jutro rano jak u mnie wygląda sprawa naładowania po nocy i wartości podczas odpalania, chyba ze zdarze jeszcze dzisiaj
BTW - czytałem na forum lanci ze ktos ma taki sam problem przynajmniej tak wyglada, polewal ciepla woda pompe chwile odczeka i pali za pierwszym strzalem, ciekawe dlaczego...
Ostatnio edytowane przez demonobiker ; 26-01-2014 o 14:56
ja sprawdze jeszcze dzisiaj wieczorem czy trzyma czy spada napiecie i dam znac
- - - Updated - - -
ja też gdzieś czytałem na temat polewania ciepłąwodą pompy i pisali że jak to pomaga to może byc coś z pompą ale nie jestem pewny wiem ze u mnie nie ma różnicy czy poleje czy nie bo sprawdzałem
ja sprawdze z ta woda ale rano
Z woda jest temat na naszym forum jednak kolega który miał ta przypadłość miał wymienić pompę ale temat umarł.
Lepiej sprawdzić ile daje pompa MES chociaż. Moja zapodaje 300 bar a mimo to nie odpala.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
ale przeplywomierz chyba nie ma az tak wielkiego znaczenie przy odpalaniu z odpietym tez odpalisz i jezdzic bedzie...
czy u was tez odpala jak na tym filmiku??
u mnie poompa daje o ile dobrze pamietam 305 bar
u mnie chyba jednak rozrusznik bo lapie za pierwszym razem tylko ze omyka bendiks i musze drugi albo trzeci raz krecic az zlapie
Jak tak samo jak kolega wyzej jak postoi noc to pozniej musze go przechechłac po 5 sekund i dopiero potem pali juz normalnie.