Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: Słabe ogrzewanie na postoju 2.4 JTDM

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Kamień mógł się wziąć z tzw kontowni... jak mu ktoś spieprzył robotę to nie wiadomo co tam wlewał. To jest oczywiście mało prawdopodobne, ale zawsze.

Ja też stawiam na klapki.

Nie drapiemy się drobne uszczypliwości jeszcze nikogo nie zabiły... jak to mówił pewien premier- to jest męska, szorstka przyjaźń

Sobie możemy tutaj gdybać, a to po prostu trzeba rozebrać (przedtem tylko sprawdzić te węże)...

Pozdro
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ok klapki muszę sprawdzić. Wiecie dokładnie czy to te białe cięgna nimi sterują? Te po lewej i prawej stronie?

Wydaje mi się że układ się odpowietrzył, po mocniejszej jeździe w trasie (dolałem 0,5 l płynu) bo jak depnę to leci ciepłe powietrze i rura powrotna od nagrzewnicy jest ciepła. Natomiast jak stoję w miejscu to zaczyna nie grzać a rura powrotna jest letnia.

Samochód miał lany od nowości płyn oryginalny. Był czysty przy spuszczaniu. Z nagrzewnicy podczas płukania wyleciało trochę kamienia.

Użytkownik Embrion Avatar canada
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 212KM 436Nm by Cinsoft

Domyślnie

U mnie poniżej 50 w trybie auto dmuchawa działa na 1 biegu, gdy wskaźnik temperatury drgnie powyżej 50 wskakuje na wyższy (chyba 4). Tutaj zaobserwowałem dziwne zachowanie. W trybie auto zaczyna dmuchać dość chłodne powietrze. Gdy się rozgrzeje mocniej zaczyna letnie. Natomiast przy ustawieniu nadmuchu nie w Auto, a na szybę i 'człowieka' od samego początku leci ciepłe, a po chwili jeszcze cieplejsze... W temacie uzyskiwanej temperatury - w drodze do pracy po mieście (7km) przy takim mrozie nie zdąży mi się zagrzać do pełnych 90 (na wskaźniku).
    Ostatnio edytowane przez canada ; 31-01-2014 o 09:54