Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: Sprzedaż Alfy i Lancii w roku 2013

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Podejrzewam że w przypadku Panamery a QP bardziej chodzi o tzw. "prestiż", Porsche zna każdy, Masera niewiele osób więc pokazując się tym autem nie ujawniasz od razu stanu swojego konta i statusu społecznego a o to chyba głównie chodzi takim osobom.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Na Maserati nie trzeba patrzeć. Wystarczy je usłyszeć. Moja żona, która się średnio interesuje motoryzacją, kiedyś mówi do mnie: "Widziałam dzisiaj Maserati. Słyszę jakiś ryk na ulicy, wszyscy się odwrócili. Ładne było.". Jak przejeżdża Panamera, to pewnie nawet nie zauważa .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

To prawda, jednak dalej dla 95% społeczeństwa Porsche = masz kasę, Maserati = a co to??

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

dla 3/4 społeczenstwa fajna muza to disco polo, fajne żarcie to schabowy, fajna książka to kucharska, fajne wakacje to leżenie tyłkiem na plazy dwa tygodnie, fajny temat to matka Madzi, fajny film to "M jak miłość".

I co z tego?

Masz Masę, wyrózniasz sie. Widać, ze masz gust. Czyli szukasz, myślisz, jestes ciekawy swiata.
    I przyciągasz uwagę rownie ciekawych ludzi jak TY. Reszta niech się onanizuje panamerą.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 06-02-2014 o 16:41

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Nie ma multisalonów, są salony multibrendowe (lub jak kto woli multibrandowe)

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Nie widzę, czym się różni ten salon od wielu innych salonów dowolnych marek w Warszawie. Co w nim takiego premium? Premium ma być auto a nie salon.
    Premium salon to doskonała obsługa włażąca w klientom w tyłek, to obsługa "pod krawatem", czekając możesz obejrzeć w wygodnym fotelu tv popijając kawę. To jest wystrój, klimat, zapach, dobór kolorów, meble. Przejedz się do salonu Mitsu na Jerozolimskie i do np. Mazdy na Górczewską. Będziesz miał porównanie nędzy i czegoś porządnego. A, i podejście handlowca do klienta też jest ważne - ma być miło i wyczerpująco, a nie ciagnięcie za język handlowca, który po porostu olewa petenta.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Niby tak, ale idź sobie do salonu np. Audi, a potem do takiego multisalonu... Jeśli Alfa ma być premium (a takie są niby założenia), to klient nie będzie chciał siedzieć na dziadowskim krzesełku obok pana, który kupuje i30. On będzie chciał siedzieć na designerskim włoskim meblu, popijać espresso z małej porcelanowej filiżaneczki i słuchać, jakie go czeka dolce vita z nowym samochodem.
    i laseczka skacze koło niego, z długimi nogami, usmiechnięta, pomogę Panu wybrać kolor tapicerki... jaki kolor lubi żona? jaki? szary, bo praktyczny? Proszę Pana, poczuje się Pan jak męzczyzna tylko na czerwonej skórze.... Tak, tak, mam wolny wieczór ale nie wiem, czy mama mnie puści z Panem, jak Pan sądzi..?

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Masz Masę, wyrózniasz sie. Widać, ze masz gust. Czyli szukasz, myślisz, jestes ciekawy swiata.
    I przyciągasz uwagę rownie ciekawych ludzi jak TY. Reszta niech się onanizuje panamerą.
    Ta dyskusja wywiązała się z porównania popularności Maserati i Porsche, nie interesuje mnie czy jesteś ciekawy czy nie a czysta matematyka czyli powody 40-krotnie większej popularności Porsche.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

podalem ci jeden z powodów, dość istotny

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Zgadzam się ale to pierwsza część Twojego posta tłumaczy tą różnicę a odniosłem wrażenie że to właśnie wyjątkowość widelców chcesz podkreślić. Nie da się ukryć że owe disco polo, schabowy czy leżenie plackiem przy basenie w Egipcie jara 3/4 społeczeństwa i do tej grupy "jaraczy" zalicza się też Porsche - patrząc z perspektywy tych ludzi to wisi im to że Maser ma silniki Ferrari, brzmi lepiej niż Berlin Philharmonic Orchestra a skóra którą jest wykończone wnętrze pochodzi z pośladków specjalnie selekcjonowanych cieląt i jest gładka jak jedwab, oni to mają gdzieś bo znają znaczek Porsche i koniec, tego nie zmienisz.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    i laseczka skacze koło niego, z długimi nogami, usmiechnięta, pomogę Panu wybrać kolor tapicerki... jaki kolor lubi żona? jaki? szary, bo praktyczny? Proszę Pana, poczuje się Pan jak męzczyzna tylko na czerwonej skórze.... Tak, tak, mam wolny wieczór ale nie wiem, czy mama mnie puści z Panem, jak Pan sądzi..?
    Dokładnie tak.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS